0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Meditaţie asupra percepţiei
Carte

Meditaţie asupra percepţiei

Meditaţie asupra percepţiei. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Bhante Henepola Gunaratana
Editura: Herald
Colecţia: Alter Ego
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 192 (13x20 cm)
Preţ: 28,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În prezentul volum, Bhante Gunaratana, autorul bestseller-ului „Mindfulness pe înţelesul tuturor“, propune practică buddhistă a meditaţiei asupra percepţiei pentru a afla cum modificarea propriei perspective ne poate transforma sănătatea mentală şi fizică.

Percepţia - unul dintre componentele de bază ale corpului şi minţii - poate fi atât o sursă a suferinţei şi durerii, cât şi o sursă a fericirii şi sănătăţii.

Tradiţia buddhistă ne învaţă că percepţia poate fi antrenată şi în cele din urmă purificată prin practica meditaţiei. Când înţelegem modul în care percepţia ne afectează viaţa, o putem folosi, tot aşa cum facem cu orice alt obiect al meditaţiei, pentru a depăşi tendinţe nocive de gândire şi acţiune şi pentru a dezvolta astfel stări mentale sănătoase.

Cele zece practici de vindecare care alcătuiesc meditaţia asupra percepţiei formează un sistem cuprinzător de meditaţie, combinând aspecte ce ţin atât de meditaţia samatha (meditaţia „liniştii“) cât şi de meditaţia vipassana. (meditaţia „viziunii clare“).

Samatha este folosită pentru a calma şi a centra mintea, în timp ce vipassana este folosită pentru a înţelege mai clar modul în care ne percepem de obicei pe noi înşine şi lumea din jur.

Alternând între aceste două practici, persoanele care practică meditaţia cultivă o percepţie purificată, după cum explică Buddha. În urma acestor eforturi, înaintam pe calea către eliberarea de boală, confuzie şi alte forme de suferinţă mentală şi fizică.

„Meditaţie asupra percepţiei“ ne oferă posibilitatea de a merge dincolo de percepţia obişnuită şi superficială către o perspectivă iluminată, lipsită de confuzie şi nefericire.