0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Spiritualitate
  3. Meditație asupra percepției
Carte

Meditație asupra percepției

Coperta cărții: Meditație asupra percepției de la editura Herald.
Cartea: Meditație asupra percepției
Autor: Bhante Henepola Gunaratana
Editura: Herald
Cumpăr
Autor(i): Bhante Henepola Gunaratana
Editura: Herald
Colecţia: Alter Ego
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 192 (13x20 cm)
ISBN:9789731115214
Preţ: 28,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În prezentul volum, Bhante Gunaratana, autorul bestseller-ului „Mindfulness pe înțelesul tuturor“, propune practică buddhistă a meditației asupra percepției pentru a afla cum modificarea propriei perspective ne poate transforma sănătatea mentală și fizică.

Percepția - unul dintre componentele de bază ale corpului și minții - poate fi atât o sursă a suferinței și durerii, cât și o sursă a fericirii și sănătății.

Tradiția buddhistă ne învață că percepția poate fi antrenată și în cele din urmă purificată prin practica meditației. Când înțelegem modul în care percepția ne afectează viața, o putem folosi, tot așa cum facem cu orice alt obiect al meditației, pentru a depăși tendințe nocive de gândire și acțiune și pentru a dezvolta astfel stări mentale sănătoase.

Cele zece practici de vindecare care alcătuiesc meditația asupra percepției formează un sistem cuprinzător de meditație, combinând aspecte ce țin atât de meditația samatha (meditația „liniștii“) cât și de meditația vipassana. (meditația „viziunii clare“).

Samatha este folosită pentru a calma și a centra mintea, în timp ce vipassana este folosită pentru a înțelege mai clar modul în care ne percepem de obicei pe noi înșine și lumea din jur.

Alternând între aceste două practici, persoanele care practică meditația cultivă o percepție purificată, după cum explică Buddha. În urma acestor eforturi, înaintam pe calea către eliberarea de boală, confuzie și alte forme de suferință mentală și fizică.

„Meditație asupra percepției“ ne oferă posibilitatea de a merge dincolo de percepția obișnuită și superficială către o perspectivă iluminată, lipsită de confuzie și nefericire.