Purifică-ți neîntârziat organismul savurând o hrană perfect naturală, sănătoasă și delicioasă
Editura: Ganesha
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 264 (14x21 cm)
ISBN:9786069357491
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Fructele și legumele proaspete constituie baza unei alimentații cu virtuți detoxifiante și revitalizante de maximă eficiență.
Învățați să le alegeți corect și dați prioritate fructelor și legumelor de sezon. Ele au un gust mai bun și conțin mai multe elemente nutritive.
Fructele ne oferă o gamă atât de variată de posibilități de alegere, încât le putem consuma în fiecare zi fără să ne plictisim de ele niciodată! Întregi, în salate sau sub formă de suc proaspăt stors, de preferință cultivate în regiunea în care trăiți, de calitate bio și culese la maturitate…
Pentru a beneficia cât mai mult de vitamine, minerale și oligoelemente, achiziționați fructe și legume în forma lor „brută“ – morcovii și napii cu tot cu frunze, de exemplu.
Salatele ambalate, ca de altfel tot ceea ce este deja preparat, trebuie să fie cu grijă… evitate. Alimentele industriale pline de aditivi, din făină și zahăr rafinat, de cele mai multe ori mult prea impure, blochează funcționarea corectă a organismului și îngreunează trupul.
Pe scurt, mâncați simplu și natural cât mai des posibil!
Încet-încet veți resimți binefacerile alimentelor care vă hrănesc fără să vă supraîncarce organismul. Veți beneficia de o energie calitativă pe o durată mai lungă de timp și veți putea să vă realizați toate activitățile de peste zi fără să vă simțiți epuizați o dată cu venirea serii.
Cuprinsul cărţii: „Purifică-ți neîntârziat organismul savurând o hrană perfect naturală, sănătoasă și delicioasă“
- INTRODUCERE
- Un regim simplu
- Câteva sfaturi esențiale
- Ajutați-vă prin obiceiurile cotidiene
- Când să începem un program de detoxifiere?
- VINDECAREA PRIN HRANĂ
- Produse alimentare profund dăunătoare sănătății
- Carnea
- Efectele benefice ale alimentației lacto-vegetariene
- Care sunt pericolele consumului de carne
- Otrăvirea
- Cancerul
- De ce persoanele care consumă carne sunt mai vulnerabile la cancer
- Bolile cardiace
- Putrefacția
- Care este relația între spiritualitate, morală și consumul de came
- Raportul între energia fizică și hrana vegetariană
- Zahărul
- Oțetul alimentar din lemn
- Înlocuitori naturali ai oțetului din lemn care au totodată valoare terapeutică
- Cafeaua naturală și efectele sale nocive
- Obiceiuri alimentare greșite
- Excesul caloric
- Aport redus de fibre alimentare
- Excesul de proteine și de grăsimi animale, de zahăr și de sare
- Prezența mâncărurilor artificiale, a aditivilor alimentari și a reziduurilor de cultură
- Ce este un aliment natural
- Produse alimentare profund dăunătoare sănătății
- COMBINAȚII ALIMENTARE
- Asocieri alimentare
- O schemă orientativă
- Ghid pentru o alimentație corectă
- Profiluri alimentare
- FRUCTELE ȘI LEGUMELE
- Generalități
- Compoziția fructelor și legumelor
- Sucurile de fructe și legume
- Sucuri de legume
- Sucuri de fructe
- Fructe
- Legume și verdețuri
- Plante aromatice
- CEREALELE
- Generalități
- Descrierea principalelor cereale
- Noțiuni generale despre semințele germinate
- Puțină istorie
- Proprietățile nutriționale ale semințelor germinate
- Obținerea grâului germinat în condiții casnice
- Cauzele care conduc la negerminarea semințelor
- Proprietățile nutriționale ale grâului germinat
- Grâul germinat și viața sexuală
- Rolul grâului germinat în procesul de reîntinerire
- Poate să ajute grâul germinat la combaterea cancerului?
- Vitamina E
- Regimul OSHAWA
- Rețete pentru regimul OSHAWA
- PROTEINE ȘI GRĂSIMI
- Grăsimile
- Untul
- Uleiurile vegetale naturale
- Uleiul de măsline
- Uleiul din semințe
- Cura eficienta cu ulei de floarea-soarelui
- Margarina
- Alimentele proteice
- Oul
- Laptele
- Utilizarea laptelui și a derivatelor sale
- Iaurtul
- Brânzeturile
- Zerul
- Urda
- Brânza topită
- Brânza de vaci
- Înghețata
- Smântâna
- Untul
- Fructele oleaginoase
- Legumele boabe
- Ciupercile
- ALIMENTELE REVITALIZANTE
- Algele
- Drojdia de bere
- Mierea
- Polenul
- Lăptișorul de matcă
- Propolisul
- Ginseng sau planta-om
- Cura cu oțet de mere
- Cura cu aloe
- Cura cu muguri de plop negru
- Alimentele fermentate
- Alimentele speciale
- Biterul suedez
- Puterile curative ale biterului suedez
- Formula completă a biterului suedez
- Grăsimile
- REȚETE DELICIOASE, PE BAZĂ DE LEGUME ȘI FRUCTE PROASPETE
- Salate
- Supe
- Legume
- Deserturi
- Băuturi
- INDEX DE SIMPTOME ȘI BOLI ÎMPREUNĂ CU ALIMENTELE INDICATE ÎN ELIMINAREA LOR