0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Cărți: Antreprenoriat
  4. Matsushita Leadership
Carte

Matsushita Leadership

Ce avem de învățat de la cel mai remarcabil antreprenor al secolului 20

Autor(i): John Kotter
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 402 (10x18 cm)
Preţ: 27,94 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

A trăit în sărăcie încă de la 4 ani, apoi s-a descurcat fără părinți, pe care i-a pierdut la o vârstă fragedă și a fost nevoit să muncească 16 ore pe zi încă de la 9 ani.

A început o afacere fără a avea bani sau alt sprijin, și-a pierdut apoi singurul fiu. La acestea s-au adăugat Marea Depresie, ororile aduse de cel de-al Doilea Război Mondial în Japonia și multe altele.

Povestea lui Matsushita ne arată că totul este posibil chiar și atunci când ești un tânăr bolnăvicios, care nu beneficiază de sprijinul unei familii înstărite, de o educație bună, de o înfățișare atrăgătoare sau de o prezență charismatică.

Povestea lui Matsushita este despre cum să conduci, cum să fii întreprinzător, cum să-ți trăiești viața învățând zi de zi și mai ales despre energia de a face aceste lucruri. Viața lui demonstrează puterea pe care o au perspectiva pe termen lung, obiectivele idealiste și smerenia în fața marilor succese.

„Matsushita Leadership“ este o biografie, dar și o culegere de învățături pentru corporații și pentru cei ce vor să-și construiască o carieră în secolul 21. Este o sursă de inspirație și un abecedar al afacerilor, o carte folositoare atât organizațiilor cât și oamenilor.

Konosuke Matsushita (1894-1989) a fost una dintre cele mai importante surse de inspirație ale timpului său. Realizările sale ca lider, autor, educator, filantrop și inovator al managementului sunt uimitoare și îi lasă în umbră chiar și pe Soichiro Honda, J.C. Penny, Sam Walton și Henry Ford.

John P. Kotter relatează cum a creat Matsushita o afacere enormă, cum a inventat practici de management care sunt foarte folosite și astăzi, cum a contribuit la realizarea miracolului economic trăit de Japonia după război.

Matsushita a scris și numeroase cărți în ultimii ani de viață, a deschis o școală care formează lideri, a creat versiunea japoneză a Premiul Nobel și a donat sute de milioane de dolari pentru cauze nobile.

John P. Kotter reușește să arate în această carte fascinantă, dar și educativă cum Matsushita nu s-a lăsat doborât de neajunsuri, ci a devenit un om de afaceri de succes și un lider, construind Matsushita Electric Corporation – echivalentul japonez al General Electric.