0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Psihologie
 3. Cărți: Autism
 4. Tulburarea de Spectru Autist
Carte

Tulburarea de Spectru Autist

Tulburarea de Spectru Autist. Editura Herald
Cumpăr

Ghidul complet pentru înțelegerea autismului

Autor(i): Chantal Sicile-Kira
Editura: Herald
Colecţia: Parentaj
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 464 (13x20 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Tulburarea de spectru autist“, volum distins de Autism Society of America cu premiul pentru lucrarea excepțională a anului 2005, explică toate aspectele acestei afecțiuni și a fost scris pentru părinți, cadre didactice, îngrijitori și alte persoane aflate în căutare de informații specifice.

Extrem de valoroasă, cartea a fost actualizată pentru a prezenta cele mai recente cercetări și metode de tratament, inclusiv criteriile de diagnostic reformulate pentru DSM-V, și reușește să creeze un tablou cuprinzător a ceea ce înseamnă viața alături de o persoană cu o tulburare de spectru autist (TSA).

Principalele aspecte discutate pe larg sunt:

 • Cauzele tulburărilor de spectru autist;
 • Stabilirea unui diagnostic precis și intervenția timpurie;
 • Tratamente bazate pe intervenții comportamentale, psihologice și biomedicale;
 • Strategii de gestionare a vieții de familie, a nevoilor și programelor educaționale;
 • Interacțiunile în comunitate, strategii de predare, resurse pentru cadre didactice și alți specialiști;
 • Pubertatea și adolescența, viața socială și profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist.

Acest ghid bine documentat oferă o serie de răspunsuri clare la întrebări dificile și recomandă resurse importante, pe care părinții le vor considera foarte utile. Autoarea a realizat o documentare completă, astfel încât cititorul să nu mai fie nevoit să reia cercetările!

Abundența sa de cunoștințe practice a fost adunată în această ediție revizuită și ușor de utilizat, pe care atât părinții, cât și profesioniștii o vor dori la îndemână, pentru a o consulta din când în când. Este într‑adevăr o lucrare ce nu trebuie să lipsească din bibliotecă!

Ricki G. Robinson, MD, MPH, membru al Comisiei de Revizuire Științifică a Autism Speaks; Director medical în cadrul Profectum și autor al cărții „Autism Solutions“

O compilație de informații importante și de sfaturi utile, redactată foarte clar, bine organizată și documentată cu grijă. Va reprezenta un ajutor și o îndrumare de neprețuit pentru părinți și profesioniști deopotrivă, în special pentru cei care sunt noi în lumea autismului. Această carte nu este nici pe departe foarte recomandată – este indispensabilă.

Bernard Rimland, doctor, fost director al Institutului pentru Cercetarea Autismului, Fondatorul Societății Americane pentru Autism și fost editor al cărții „Autism Research Review“

Aceasta este o sursă esențială de informații și sfaturi, într‑un limbaj simplu și uzual, care poate ajuta pe oricine este afectat de autism în ziua de astăzi, de la părintele unui copil diagnosticat recent, până la cineva care se luptă cu această tulburare de mulți ani. Felicitări lui Chantal pentru faptul că ne‑a pus la dispoziție acest mult așteptat și foarte ușor de utilizat ghid de instrucțiuni pentru înțelegerea autismului.

Portia Iversen, cofondatoare a Fundației Cure Autism Now, Membră a Consiliului Consultativ pentru Tehnologie Inovativă în Autism din cadrul Autism Speaks și autoarea cărții „Strange Son“

Cartea esențială la care părinții, specialiștii în probleme de sănătate și o gamă largă de cititori vor apela pentru a putea înțelege aceasta tulburare confuză.

Douglas Kennedy, autor al cărții „Leaving the World, The Moment and The Pursuit of Happiness“

Dacă ar fi să recomand o singură carte familiilor și profesioniștilor, aceasta ar fi! În „Tulburarea de Spectru Autist“, Chantal Sicile‑Kira împărtășește numeroasele sale cunoștințe, experiențe personale și sfaturi revelatoare familiilor afectate de autism. Ea îi îndrumă pe cititori în călătoria de la diagnosticare la viața adultă, incluzând pe tot parcursul acesteia o cuprinzătoare culegere de resurse și «cugetări». Aceasta nu este o carte pe care o veți citi o dată și o veți așeza pe un raft; este o resursă de neprețuit, pe care o veți consulta mulți ani de acum încolo.

Wendy Fournier, membru al consiliului fondator și președinte al Asociației Naționale pentru Autism

„Tulburarea de spectru autist“ este o resursă formidabilă pentru familiile care au în grijă copii sau adulți cu autism. Prin împărtășirea propriilor experiențe de părinte al unui copil cu autism, Chantal Sicile‑Kira pune la dispoziția cititorului sfaturi și resurse care, de cele mai multe ori, lipsesc din majoritatea cărților ce abordează acest domeniu. Într‑un mod firesc, „Tulburarea de Spectru Autist“ simplifică multe dintre complicațiile cu care familiile se confruntă în adoptarea diferitelor sisteme de îngrijire, iar prin acest lucru, autoarea oferă familiilor speranță și o importanță sursă de inspirație.

Areva D. Martin, Esq., cofondator și președinte al Special Needs Network Inc.

De mai bine de 30 de ani tratez întârzieri de dezvoltare vizuală pentru cei cu TSA; cred că munca mea a contat. Dar contribuțiile mele pălesc în comparație cu ceea ce Jeremy m‑a învățat prin lucrarea sa, Vision Therapy, și cu ceea ce Chantal m‑a învățat ca mamă și autor. Această carte va deveni un însoțitor pe viață al celor care doresc să facă diferența în viața cuiva – o viață cu sau fără autism.

Carl G. Hillier, OD, FCOVD, director clinic al Centrului pentru Tratamentul Vederii din San Diego

Cuprinsul cărţii: „Tulburarea de Spectru Autist“

 • Mulțumiri
 • Cuvânt înainte
 • Prefață
 • Despre această carte
 • Miturile și istoria tulburării de spectru autist
 • Ce este tulburarea de spectru autist și cum ne dăm seama dacă o persoană suferă de TSA?
 • Care sunt cauzele tulburării de spectru autist și de ce se comportă oamenii care suferă de TSA în felul în care o fac?
 • Adulți diagnosticați recent și părinți ai copiilor cu autism după diagnostic
 • Tratamente, terapii și intervenții
 • Viața de familie
 • Învățământul
 • Viața în comunitate
 • Adulți cu tulburări de spectru autist care trăiesc și lucrează
 • Comentarii finale
 • Resurse
 • Resurse pentru România