0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Psihologie
 3. Cărţi: Autism
 4. Tulburarea de Spectru Autist
Carte

Tulburarea de Spectru Autist

Tulburarea de Spectru Autist. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Ghidul complet pentru înţelegerea autismului

Autor(i): Chantal Sicile-Kira
Editura: Herald
Colecţia: Parentaj
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 464 (13x20 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Tulburarea de spectru autist“, volum distins de Autism Society of America cu premiul pentru lucrarea excepţională a anului 2005, explică toate aspectele acestei afecţiuni şi a fost scris pentru părinţi, cadre didactice, îngrijitori şi alte persoane aflate în căutare de informaţii specifice.

Extrem de valoroasă, cartea a fost actualizată pentru a prezenta cele mai recente cercetări şi metode de tratament, inclusiv criteriile de diagnostic reformulate pentru DSM-V, şi reuşeşte să creeze un tablou cuprinzător a ceea ce înseamnă viaţa alături de o persoană cu o tulburare de spectru autist (TSA).

Principalele aspecte discutate pe larg sunt:

 • Cauzele tulburărilor de spectru autist;
 • Stabilirea unui diagnostic precis şi intervenţia timpurie;
 • Tratamente bazate pe intervenţii comportamentale, psihologice şi biomedicale;
 • Strategii de gestionare a vieţii de familie, a nevoilor şi programelor educaţionale;
 • Interacţiunile în comunitate, strategii de predare, resurse pentru cadre didactice şi alţi specialişti;
 • Pubertatea şi adolescenţa, viaţa socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist.

Acest ghid bine documentat oferă o serie de răspunsuri clare la întrebări dificile şi recomandă resurse importante, pe care părinţii le vor considera foarte utile. Autoarea a realizat o documentare completă, astfel încât cititorul să nu mai fie nevoit să reia cercetările!

Abundenţa sa de cunoştinţe practice a fost adunată în această ediţie revizuită şi uşor de utilizat, pe care atât părinţii, cât şi profesioniştii o vor dori la îndemână, pentru a o consulta din când în când. Este într‑adevăr o lucrare ce nu trebuie să lipsească din bibliotecă!

Ricki G. Robinson, MD, MPH, membru al Comisiei de Revizuire Ştiinţifică a Autism Speaks; Director medical în cadrul Profectum şi autor al cărţii „Autism Solutions“

O compilaţie de informaţii importante şi de sfaturi utile, redactată foarte clar, bine organizată şi documentată cu grijă. Va reprezenta un ajutor şi o îndrumare de nepreţuit pentru părinţi şi profesionişti deopotrivă, în special pentru cei care sunt noi în lumea autismului. Această carte nu este nici pe departe foarte recomandată – este indispensabilă.

Bernard Rimland, doctor, fost director al Institutului pentru Cercetarea Autismului, Fondatorul Societăţii Americane pentru Autism şi fost editor al cărţii „Autism Research Review“

Aceasta este o sursă esenţială de informaţii şi sfaturi, într‑un limbaj simplu şi uzual, care poate ajuta pe oricine este afectat de autism în ziua de astăzi, de la părintele unui copil diagnosticat recent, până la cineva care se luptă cu această tulburare de mulţi ani. Felicitări lui Chantal pentru faptul că ne‑a pus la dispoziţie acest mult aşteptat şi foarte uşor de utilizat ghid de instrucţiuni pentru înţelegerea autismului.

Portia Iversen, cofondatoare a Fundaţiei Cure Autism Now, Membră a Consiliului Consultativ pentru Tehnologie Inovativă în Autism din cadrul Autism Speaks şi autoarea cărţii „Strange Son“

Cartea esenţială la care părinţii, specialiştii în probleme de sănătate şi o gamă largă de cititori vor apela pentru a putea înţelege aceasta tulburare confuză.

Douglas Kennedy, autor al cărţii „Leaving the World, The Moment and The Pursuit of Happiness“

Dacă ar fi să recomand o singură carte familiilor şi profesioniştilor, aceasta ar fi! În „Tulburarea de Spectru Autist“, Chantal Sicile‑Kira împărtăşeşte numeroasele sale cunoştinţe, experienţe personale şi sfaturi revelatoare familiilor afectate de autism. Ea îi îndrumă pe cititori în călătoria de la diagnosticare la viaţa adultă, incluzând pe tot parcursul acesteia o cuprinzătoare culegere de resurse şi «cugetări». Aceasta nu este o carte pe care o veţi citi o dată şi o veţi aşeza pe un raft; este o resursă de nepreţuit, pe care o veţi consulta mulţi ani de acum încolo.

Wendy Fournier, membru al consiliului fondator şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale pentru Autism

„Tulburarea de spectru autist“ este o resursă formidabilă pentru familiile care au în grijă copii sau adulţi cu autism. Prin împărtăşirea propriilor experienţe de părinte al unui copil cu autism, Chantal Sicile‑Kira pune la dispoziţia cititorului sfaturi şi resurse care, de cele mai multe ori, lipsesc din majoritatea cărţilor ce abordează acest domeniu. Într‑un mod firesc, „Tulburarea de Spectru Autist“ simplifică multe dintre complicaţiile cu care familiile se confruntă în adoptarea diferitelor sisteme de îngrijire, iar prin acest lucru, autoarea oferă familiilor speranţă şi o importanţă sursă de inspiraţie.

Areva D. Martin, Esq., cofondator şi preşedinte al Special Needs Network Inc.

De mai bine de 30 de ani tratez întârzieri de dezvoltare vizuală pentru cei cu TSA; cred că munca mea a contat. Dar contribuţiile mele pălesc în comparaţie cu ceea ce Jeremy m‑a învăţat prin lucrarea sa, Vision Therapy, şi cu ceea ce Chantal m‑a învăţat ca mamă şi autor. Această carte va deveni un însoţitor pe viaţă al celor care doresc să facă diferenţa în viaţa cuiva – o viaţă cu sau fără autism.

Carl G. Hillier, OD, FCOVD, director clinic al Centrului pentru Tratamentul Vederii din San Diego

Cuprinsul cărţii: „Tulburarea de Spectru Autist“

 • Mulţumiri
 • Cuvânt înainte
 • Prefaţă
 • Despre această carte
 • Miturile şi istoria tulburării de spectru autist
 • Ce este tulburarea de spectru autist şi cum ne dăm seama dacă o persoană suferă de TSA?
 • Care sunt cauzele tulburării de spectru autist şi de ce se comportă oamenii care suferă de TSA în felul în care o fac?
 • Adulţi diagnosticaţi recent şi părinţi ai copiilor cu autism după diagnostic
 • Tratamente, terapii şi intervenţii
 • Viaţa de familie
 • Învăţământul
 • Viaţa în comunitate
 • Adulţi cu tulburări de spectru autist care trăiesc şi lucrează
 • Comentarii finale
 • Resurse
 • Resurse pentru România