0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Autocunoaştere
  4. Iraţionalitatea benefică
Carte

Iraţionalitatea benefică

Iraţionalitatea benefică. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Avantajele neaşteptate ale sfidării logicii la serviciu şi acasă

Autor(i): Dan Ariely
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 344 (14x20 cm)
Preţ: 52,98 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

  • De ce bonusurile mari îi pot face pe directori mai puţin productivi?
  • Cum nişte instrucţiuni neclare pot să fie de fapt de ajutor?
  • De ce răzbunarea este atât de importantă pentru noi?
  • De ce există o diferenţă atât de mare între ceea ce credem că ne va face fericiţi şi ceea ce ne face fericiţi cu adevărat?

În volumul „Iraţional în mod previzibil“, Dan Ariely a decelat numeroasele pulsiuni care ne fac să luăm decizii nepotrivite.

Acum, în volumul „Iraţionalitatea benefică“, el ne dezvăluie surprinzătoarele efecte negative şi pozitive pe care iraţionalitatea le poate genera în viaţa noastră.

Concentrându-se asupra comportamentelor noastre la muncă şi în relaţiile personale, Ariely ajunge la perspective noi şi adevăruri revelatoare despre ceea ce ne motivează cu adevărat la slujbă, despre felul cum o acţiune necugetată se poate transforma într-un obicei persistent, despre cum învăţăm să-i iubim pe cei cu care suntem împreună şi multe alte subiecte la fel de incitante.

Folosindu-se de aceleaşi metode experimentale care au făcut din „Iraţional în mod previzibil“ unul dintre cele mai discutate bestselleruri ale ultimilor ani, Ariely utilizează rezultatele experimentelor lui originale şi captivante, pentru a formula concluzii uimitoare despre felul cum ne comportăm şi motivele pentru care ne comportăm aşa cum o facem.

De la atitudinile noastre de la birou la relaţiile romantice ori la căutarea unui sens în viaţă, Ariely explică felul în care putem depăşi modelele negative de gândire şi comportament, identificând astfel modalitatea prin care putem lua decizii mai bune.

Dan Ariely este unul dintre eroii mei şi, de asemenea, un extraordinar cercetător în domeniul ştiinţelor sociale. „Iraţionalitatea benefică“ împleteşte rezultatele experimentelor sale fascinante cu propria experienţă de pacient trecut printr-un proces de recuperare. Din povestea şi cercetarea lui Dan aflăm o mulţime de lucruri pe care nu le ştiam despre noi înşine. Ca scriitor şi ca persoană, Dan dispune de un har magic.

Faptul că nu suntem la fel de logici precum un computer nu e un defect, ci o caracteristică proprie rasei umane. În această carte pătrunzătoare, încântătoare şi informativă, Ariely ne prezintă modul în care deciziile noastre pe termen lung se schimbă atunci când eul nostru emoţional e lăsat să-l domine pe cel raţional, acest lucru întâmplându-se deseori fiindcă preferăm să ignorăm realitatea neconvenabilă pe care o avem în faţă!

Dan Ariely se află într-o campanie de identificare şi eliminare a iraţionalităţii. Avem nevoie de expertiza sa mai mult decât oricând – iar vestea bună pentru Dan este că el reprezintă o resursă care nu se va epuiza în niciun caz în viitorul apropiat.

Seth Godin, autorul cărţii „Triburi“

Încă o dată, Dan Ariely ne poartă într-o călătorie amuzantă, fascinantă şi alarmantă prin propriile noastre minţi iraţionale. O să priviţi de-acum încolo cu alţi ochi la bani, muncă, dragoste, răzbunare, politică, medicină, cumpărături sau fericire.

David Pogue, editorialist New York Times

„Iraţionalitatea benefică“ va contribui la transformarea modului în care vă priviţi pe voi înşivă şi pe cei din jurul vostru.

Bob McDonald, preşedinte şi CEO al P&G