0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Coada lungă
Carte

Coada lungă

Coada lungă. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

De ce viitorul în afaceri înseamnă să vinzi câte puţin din toate

Autor(i): Chris Anderson
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Profit
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 328 (16x24 cm)
Preţ: 36,61 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Daţi afacerii un nou impuls - activaţi Internetul!

Devenită bestseller în doar câteva săptămâni de la apariţia primei ediţii în limba engleză, cartea „Coada lungă“ e o revelaţie pentru lumea afacerilor.

Epoca produsului unic destinat tuturor s-a încheiat. Acum, noii făuritori de gusturi sunt consumatorii. Societatea parcurge drumul invers, de la o piaţă de masă la o piaţă de nişe, iar mediul virtual canalizează rapid cererea, prin reţeaua de nişe.

Însă, în prezent, modelele de consum ale întregii pieţe pot fi evaluate în timp real. Şi există căi de adaptare a ofertei la cerere, deoarece noile mijloace de producţie, promovare şi distribuţie s-au democratizat, modificând definiţia a ceea ce e viabil din perspectivă comercială. În consecinţă, numărul ofertanţilor online creşte exponenţial. Economia bitului invadează economia atomului.

Astfel apare „distribuţia în coadă lungă“ - acea curbă a cererii care, statistic vorbind, nu ajunge niciodată la zero. Există Cozi lungi pretutindeni - în cinematografie, modă, educaţie, forţă de muncă, publicitate, software, muzică, produse plastice, antichităţi etc. Iar mecanismele de agregare de pe Internet centralizează diversitatea, pentru a o face disponibilă. Pieţele virtuale sunt, practic, nelimitate. În acest fel, nişele de piaţă devin profitabile.

Cartea „Coada lungă“ prezintă, în detaliu şi cu cifre bine fundamentate, acest gen de afacere a viitorului. Şi propune soluţii pentru actualele pieţe emergente.

„Chris Anderson, editorul publicaţiei Wired, dezvăluie felul în care lumea digitală dă o nouă putere nişelor… „Coada lungă“ e o fascinantă meditaţie asupra fenomenului şi o explorare a opţiunilor pentru cei care vor să-şi identifice nişa.“ (The Globe and Mail)

„Eu îl situez pe Anderson cu cartea „Coada lungă“ pe aceeaşi treaptă cu Malcolm Gladwell şi Clayton M. Christensen, considerând că aceasta este una dintre cele mai importante cărţi de filozofie a afacerilor publicate în emergenta eră digitală globală.“ (Alan T. Saracevic, San Francisco Chronicle)

«Coada lungă» reuşeşte o rară performanţă: ia ceva aparent familiar - domeniul cumpărării şi vânzării - şi ne face să ne gândim la acesta într-o manieră complet nouă. Este o carte remarcabil de inteligentă şi o perspectivă înviorător de optimistă asupra noilor reguli ale lumii în care fiecare poate găsi ceva diferit de care să se bucure.“ (James Surowiecki, autorul cărţii The Wisdom of Crowds)

„Fără îndoială, conceptul de „Coadă lungă“ va restructura mult felul în care abordăm noi economia aplicată, iar această carte este o excelentă introducere în domeniu.“ (Rocky Mountain News)

„Tehnologia şi Internetul fac lumea mai mică şi mai interconectată. „Coada lungă“ este prima carte care explică riguros cum abilitatea de a aborda pieţele de nişă creează mari oportunităţi.“ (Terry Semel, CEO, Yahoo)