0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Empatia în parenting
Carte

Empatia în parenting

Empatia în parenting. Editura All
CumpărDetalii carte

Cum să creşti un copil fericit, independent şi echilibrat dezvoltându-i inteligenţa emoţională

Autor(i): Dr. Chris White, Dr. Shauna Shapiro,
Editura: All
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 296 (13x20 cm)
Preţ: 29,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Empatia în parenting“ ne dezvăluie care sunt ingredientele de care au nevoie copiii noştri pentru a creşte frumos şi a-şi împlini potenţialul, pentru a-şi urma visurile şi a face din această lume un loc mai bun.

Shauna Shapiro, cercetător în psihologie şi expert în practicile stării de mindfulness, a creat acest ghid extrem de clar, cuprinzător şi practic împreună cu pediatrul Chris White.

Autorii recomandă tipul de parenting conştient – mindful –, integrând practicile străvechi din tradiţiile spirituale ale Orientului în ştiinţa modernă şi folosindu-se de descoperirile din domeniul psihologiei.

Fără îndoială, disciplina este un ingredient necesar pentru copii. Prin disciplină şi autodisciplină îşi dezvoltă capacităţile esenţiale: autocontrolul, controlul impulsurilor şi competenţa socială. Însă, în cele mai multe situaţii, părinţii oscilează între a fi exagerat de permisivi sau prea autoritari.

Autorii acestui volum ajung la concluzia că, de fapt, copiii au nevoie să primească o combinaţie echilibrată de iubire şi limitări. De aceea, au adăugat o dimensiune de pionierat la semnificaţia conceptului de disciplină, propunând ca starea de mindfulness să fie un element de bază pentru o abordare plină de iubire în educaţia copiilor.

Calitatea de a fi prezenţi într-un mod conştient este una dintre cele mai importante dimensiuni ale parentingului, iar această lucrare ne ajută să o cultivăm. Urmând pas cu pas ghidul „Empatia în parenting“ – sau disciplina mindful – vom fi mai înţelepţi şi mai plini de compasiune în relaţia cu copiii noştri.