0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Parenting conştient
Carte

Parenting conştient

Parenting conştient. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Cum să creştem copii responsabili, încrezători şi afectuoşi

Autor(i): Susan Stiffelman
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Seria Eckhart Tolle
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 357 (13x20 cm)
Preţ: 32,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Prima abilitate pe care ar trebui să şi-o formeze copiii este aceea de a şti că au dreptul să fie iubiţi aşa cum sunt ei în realitate, respectaţi şi îngrijiţi conform nevoilor lor. Iar primele modele sunt părinţii.

Susan Stiffelman prezintă principiile de bază ale creşterii şi educării copiilor şi, în plus, îşi propune să le ofere părinţilor instrumente concrete pe care să le pună în practică atât în beneficiul lor, cât şi al copiilor. Este vorba de metode utile în viaţa cotidiană pentru a întări relaţiile dintre ei.

Diagnosticată ea însăşi cu tulburare hiperkinetică cu deficit de atenţie (ADHD), Susan Stiffelman aplică zilnic tehnicile de dezvoltare personală pe care le recomandă în special părinţilor – mindfulness-ul, meditaţia, joaca, yoga etc.

A trecut printr un divorţ şi şi-a crescut singură băiatul, folosind educaţia parentală conştientă, fără a alerga după perfecţiune, fiind doar prezentă şi iubitoare şi constituind oricând un sprijin de nădejde pentru fiul ei.

Trebuie să profităm de orice aspect al comportamentului copiilor, fie pozitiv, fie negativ, pentru a învăţa ceva de la ei. Orice micuţ este un profesor pentru părinţii săi.

Şi ce lecţii predau copiii? Unele valoroase: trăirea fiecărei experienţe în prezent, desprinderea de tiparele vechi de gândire şi de simţire, care ne împiedică să ne bucurăm de viaţă, savurarea plăcerilor mărunte care ne hrănesc sufletul zi de zi.

Pornind de la rolurile pe care orice părinte le joacă la un moment dat în relaţia cu copiii săi, acelea de Căpitan, de Avocat sau de Dictator, Susan Stiffelman discută despre situaţii de viaţă concrete – plecarea dimineaţa la şcoală, relaţiile dintre fraţi, jocurile video şi utilizarea dispozitivelor digitale, participarea la petreceri etc.

Ea prezintă metode prin care părinţii pot transforma conflictul în negociere inteligentă, cearta în joc, alegerile dificile în momente de învăţare etc.

În plus, le arată cum pot construi legături trainice, indestructibile, de iubire şi de respect între ei şi copii.

Cartea este un ghid pentru orice părinte care aşteaptă de la copiii lui să înţeleagă ce înseamnă o viaţă de succes. Îmbinând anumite metode de educaţie cu propria experienţă, Susan Stiffelman ne arată, pe de o parte, cum să creăm relaţii strânse şi încărcate cu iubire în familie şi, pe de altă parte, suprinde cât de multe transformări şi împliniri aduce cu sine rolul de părinte.

Arianna Huffington

Din toate paginile acestui înţelept şi realist ghid pentru părinţii conştienţi răzbat tandreţea şi empatia. Poţi simţi iubirea pe care Susan Stiffelman o are pentru familiile cu care lucrează în terapie şi încrederea acordată părinţilor care pot evolua datorită provocărilor şi darurilor acestui rol.

Cartea identifică, din cât mai multe perspective, ceea ce trebuie să le oferim copiilor şi cuprinde tehnici de dezvoltare a abilităţilor de a le satisface nevoile, precum de a le perfecţiona şi de a le folosi atât în folosul copiilor, cât şi în folosul nostru.

Susan Stiffelman ne arată modul în care şi binecuvântările, şi provocările relaţiei părinte–copil pot fi punctul de cotitură pentru dezvoltare, vindecare şi conectare. Cum copiii sunt cei care reprezintă viitorul planetei noastre, Susan ne arată drumul pe care trebuie să o luăm pentru a conduce noile generaţii spre o lume mai sănătoasă, mai umană, mai conectată şi ne motivează să începem schimbarea cu noi înşine. Îi sunt recunoscătoare lui Susan pentru că a scris această carte cu un mesaj atât de puternic.

Alanis Morissette