0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Creșterea copiilor
  4. Parenting conștient
Carte

Parenting conștient

Cum să creștem copii responsabili, încrezători și afectuoși

Autor(i): Susan Stiffelman
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Familia (Curtea Veche)
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 357 (13x20 cm)
Preţ: 47,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Prima abilitate pe care ar trebui să și-o formeze copiii este aceea de a ști că au dreptul să fie iubiți așa cum sunt ei în realitate, respectați și îngrijiți conform nevoilor lor. Iar primele modele sunt părinții.

Susan Stiffelman prezintă principiile de bază ale creșterii și educării copiilor și, în plus, își propune să le ofere părinților instrumente concrete pe care să le pună în practică atât în beneficiul lor, cât și al copiilor. Este vorba de metode utile în viața cotidiană pentru a întări relațiile dintre ei.

Diagnosticată ea însăși cu tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție (ADHD), Susan Stiffelman aplică zilnic tehnicile de dezvoltare personală pe care le recomandă în special părinților – mindfulness-ul, meditația, joaca, yoga etc.

A trecut printr un divorț și și-a crescut singură băiatul, folosind educația parentală conștientă, fără a alerga după perfecțiune, fiind doar prezentă și iubitoare și constituind oricând un sprijin de nădejde pentru fiul ei.

Trebuie să profităm de orice aspect al comportamentului copiilor, fie pozitiv, fie negativ, pentru a învăța ceva de la ei. Orice micuț este un profesor pentru părinții săi.

Și ce lecții predau copiii? Unele valoroase: trăirea fiecărei experiențe în prezent, desprinderea de tiparele vechi de gândire și de simțire, care ne împiedică să ne bucurăm de viață, savurarea plăcerilor mărunte care ne hrănesc sufletul zi de zi.

Pornind de la rolurile pe care orice părinte le joacă la un moment dat în relația cu copiii săi, acelea de Căpitan, de Avocat sau de Dictator, Susan Stiffelman discută despre situații de viață concrete – plecarea dimineața la școală, relațiile dintre frați, jocurile video și utilizarea dispozitivelor digitale, participarea la petreceri etc.

Ea prezintă metode prin care părinții pot transforma conflictul în negociere inteligentă, cearta în joc, alegerile dificile în momente de învățare etc.

În plus, le arată cum pot construi legături trainice, indestructibile, de iubire și de respect între ei și copii.

Cartea este un ghid pentru orice părinte care așteaptă de la copiii lui să înțeleagă ce înseamnă o viață de succes. Îmbinând anumite metode de educație cu propria experiență, Susan Stiffelman ne arată, pe de o parte, cum să creăm relații strânse și încărcate cu iubire în familie și, pe de altă parte, suprinde cât de multe transformări și împliniri aduce cu sine rolul de părinte.

Arianna Huffington

Din toate paginile acestui înțelept și realist ghid pentru părinții conștienți răzbat tandrețea și empatia. Poți simți iubirea pe care Susan Stiffelman o are pentru familiile cu care lucrează în terapie și încrederea acordată părinților care pot evolua datorită provocărilor și darurilor acestui rol.

Cartea identifică, din cât mai multe perspective, ceea ce trebuie să le oferim copiilor și cuprinde tehnici de dezvoltare a abilităților de a le satisface nevoile, precum de a le perfecționa și de a le folosi atât în folosul copiilor, cât și în folosul nostru.

Susan Stiffelman ne arată modul în care și binecuvântările, și provocările relației părinte–copil pot fi punctul de cotitură pentru dezvoltare, vindecare și conectare. Cum copiii sunt cei care reprezintă viitorul planetei noastre, Susan ne arată drumul pe care trebuie să o luăm pentru a conduce noile generații spre o lume mai sănătoasă, mai umană, mai conectată și ne motivează să începem schimbarea cu noi înșine. Îi sunt recunoscătoare lui Susan pentru că a scris această carte cu un mesaj atât de puternic.

Alanis Morissette