0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Creşterea copiilor
  4. Riscurile parentingului competitiv
Carte

Riscurile parentingului competitiv

Riscurile parentingului competitiv. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Cum să-ţi ajuţi copilul să-şi realizeze potenţialul fără a-l suprasolicita

Autor(i): Tanith Carey
Editura: Polirom
Colecţia: Psihologia copilului & parenting
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 256 (13x20 cm)
Preţ: 26,92 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Educarea unui copil presupune descoperirea talentelor sale înnăscute şi orientarea către domenii profesionale în care să le poată folosi.

Însă pentru părinţii competitivi nu este suficient. Ei sunt interesaţi de cele mai renumite universităţi, unde concurenta este acerbă, şi încep să-şi pregătească copiii chiar înainte de a intra la grădiniţă.

Cei mici ascultă Mozart, privesc cartonaşe cu diverse imagini sau litere şi încep să citească foarte devreme. Când cresc, trebuie să obţină note maxime la toate materiile şi să participe la cât mai multe activităţi extraşcolare şi sunt pedepsiţi dacă nu se ridică la înălţimea aşteptărilor.

Parentingul competitiv nu este însă întotdeauna benefic pentru copil, conducând de multe ori la delăsare şi chiar la depresie.

Pornind de la studii de caz şi de la mărturiile unor tineri care au trecut printr-o astfel de experienţă, volumul vă arată cum să-i ajutaţi pe copiii dumneavoastră să-şi păstreze încrederea în sine şi să-şi atingă potenţialul maxim într-o lume din ce în ce mai competitivă.