0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Management
  4. Lecţii de conducere din lumea antică
Carte

Lecţii de conducere din lumea antică

Lecţii de conducere din lumea antică. Editura Meteor Press
CumpărDetalii carte

Stăpâneşte viitorul învăţând din trecut

Autor(i): Arthur Cotterell, Roger Lowe, Ian Shaw
Editura: Meteor Press
Colecţia: Eficienţa în business
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 288 (13x20 cm)
Preţ: 24,09 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Preocuparea actuală pentru schimbare, ca şi ritmul ei tot mai alert, aduce în lumina reflectoarelor esenţa unui leadership eficient, în condiţiile în care organizaţiile din sectorul public şi privat încearcă să facă faţă provocărilor impuse de noile circumstanţe.

Cartea analizează eternele probleme pe care le implică leadershipul, folosind paralele, dar şi contraste izbitoare între situaţia liderilor antici şi a celor contemporani.

Liderii prezentaţi şi analizaţi sunt recunoscuţi drept personalităţi care au marcat istoria. Multe dintre acţiunile riscante pe care le-au întreprins au avut un succes răsunător. La fel de spectaculoase au fost şi consecinţele eşecurilor suferite. Toţi au acţionat conştienţi de posibilităţile pe care le ofereau vremurile în care au trăit.

Contextul istoric ne permite să observăm cum au procedat în diferite situaţii şi cum şi-au pus în joc temperamentul, inteligenţa, experienţa, cutezanţa şi poveţele, atunci când au avut de rezolvat probleme cu adevărat presante.

Instructive sunt şi metodele pe care le-au folosit pentru a-şi implementa deciziile, întrucât acestea ilustrează atât avantajele, cât şi dezavantajele cu care se confruntă, inevitabil, managerii ca lideri.

Fiecare capitol al cărţii abordează câte un concept-cheie de leadership, de la asumarea riscului până la talentul de a-i motiva şi a-i împuternici pe ceilalţi în momentele oportune.

Concluziile extrase sunt strâns împletite cu reflecţiile asupra direcţiei în care ar trebui să se dezvolte ştiinţa leadershipului în următorul deceniu, pentru a putea face faţă provocărilor pe care le ridică globalizarea, inovaţiile şi progresul tehnologic.