0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Cărți: Management
  4. Lecții de conducere din lumea antică
Carte

Lecții de conducere din lumea antică

Lecții de conducere din lumea antică. Editura Meteor Press
Cumpăr

Stăpânește viitorul învățând din trecut

Autor(i): Arthur Cotterell, Roger Lowe, Ian Shaw
Editura: Meteor Press
Colecţia: Eficiența în business
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 288 (13x20 cm)
Preţ: 24,09 Lei
Disponibilitate: în stoc

Preocuparea actuală pentru schimbare, ca și ritmul ei tot mai alert, aduce în lumina reflectoarelor esența unui leadership eficient, în condițiile în care organizațiile din sectorul public și privat încearcă să facă față provocărilor impuse de noile circumstanțe.

Cartea analizează eternele probleme pe care le implică leadershipul, folosind paralele, dar și contraste izbitoare între situația liderilor antici și a celor contemporani.

Liderii prezentați și analizați sunt recunoscuți drept personalități care au marcat istoria. Multe dintre acțiunile riscante pe care le-au întreprins au avut un succes răsunător. La fel de spectaculoase au fost și consecințele eșecurilor suferite. Toți au acționat conștienți de posibilitățile pe care le ofereau vremurile în care au trăit.

Contextul istoric ne permite să observăm cum au procedat în diferite situații și cum și-au pus în joc temperamentul, inteligența, experiența, cutezanța și povețele, atunci când au avut de rezolvat probleme cu adevărat presante.

Instructive sunt și metodele pe care le-au folosit pentru a-și implementa deciziile, întrucât acestea ilustrează atât avantajele, cât și dezavantajele cu care se confruntă, inevitabil, managerii ca lideri.

Fiecare capitol al cărții abordează câte un concept-cheie de leadership, de la asumarea riscului până la talentul de a-i motiva și a-i împuternici pe ceilalți în momentele oportune.

Concluziile extrase sunt strâns împletite cu reflecțiile asupra direcției în care ar trebui să se dezvolte știința leadershipului în următorul deceniu, pentru a putea face față provocărilor pe care le ridică globalizarea, inovațiile și progresul tehnologic.