0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărți: Legumicultură
  4. Rotația culturilor în grădina de legume
Carte

Rotația culturilor în grădina de legume

Rotația culturilor în grădina de legume. Editura MAST
Cumpăr

Planuri, sfaturi, fișele pe specii

Autor(i): Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 110 (13x20 cm)
Preţ: 18,99 Lei
Disponibilitate: în stoc

Multe dintre legumele din grădină au dăunători și boli specifice, unele dificil de controlat. Soluția?

Nu cultivați aceeași plantă în același loc timp de mai mulți ani.

Astfel, în lipsa plantei gazdă, dăunătorii sau agentul patogen își încetează multiplicarea și dispar.

Alt beneficiu: se evită sărăcirea solului prin folosirea mereu a acelorași elemente nutritive.

Autorul descrie, în cartea sa, întocmirea unui plan de rotație într-o grădină familială ținând cont de toate legumele cultivate într-un an, de intervalele de timp necesare între culturi, de regruparea principalelor legume pe familii etc.

Sunt prezentate 24 fișe de legume cuprind fiecare: familia botanică, nevoile de fertilizare, bolile și dăunătorii care justifică numărul de ani până la următoarea revenire.

Cuprinsul cărţii: „Rotația culturilor în grădina de legume“

  • Introducere
  • Principiul rotațiilor
    • Ce este o rotație?
    • De ce alternăm familiile botanice?
    • Alte criterii de luat în seamă
    • Cum reducem intervalul de nerevenire?
  • Rotațiile în practică
    • Stabilirea unui plan de rotație
    • De unde începem?
    • Optimizarea succesiunilor de culturi într-un an
    • Vecini de apropiat sau de evitat
    • Respectarea distanței dintre legumele
    • Îngrășăminte verzi plasate în interiorul rotației
    • În concluzie: 10 reguli pentru a fi satisfăcut de rotației
  • Principalele legume și caracteristicile lor importante în aplicarea rotațiilor
    • Legumele propuse
    • Ce conține fiecare nișă
    • Usturoi
    • Vinete
    • Sfeclă
    • Sfeclă roșie
    • Morcov
    • Țelină
    • Cicoare, creață și ci foi late
    • Varză
    • Castraveți
    • Dovleci de conservare
    • Dovlecei
    • Spanac
    • Fenicul
    • Căpșun, fragi
    • Fasole
    • Lăptucă (Salată verde)
    • Pepene galben
    • Nap
    • Ceapă
    • Praz
    • Mazăre
    • Ardei verde și roșu
    • Cartof
    • Tomate
  • Anexe
    • Descrierea celor mai frecvenți dăunătorii
    • Descrierea celor mai frecvente boli