0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Legumicultură
  4. Rotaţia culturilor în grădina de legume
Carte

Rotaţia culturilor în grădina de legume

Rotaţia culturilor în grădina de legume. Editura MAST
CumpărDetalii carte

Planuri, sfaturi, fişele pe specii

Autor(i): Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 110 (13x20 cm)
Preţ: 18,99 Lei
Disponibilitate: în stoc

Multe dintre legumele din grădină au dăunători şi boli specifice, unele dificil de controlat. Soluţia?

Nu cultivaţi aceeaşi plantă în acelaşi loc timp de mai mulţi ani.

Astfel, în lipsa plantei gazdă, dăunătorii sau agentul patogen îşi încetează multiplicarea şi dispar.

Alt beneficiu: se evită sărăcirea solului prin folosirea mereu a aceloraşi elemente nutritive.

Autorul descrie, în cartea sa, întocmirea unui plan de rotaţie într-o grădină familială ţinând cont de toate legumele cultivate într-un an, de intervalele de timp necesare între culturi, de regruparea principalelor legume pe familii etc.

Sunt prezentate 24 fişe de legume cuprind fiecare: familia botanică, nevoile de fertilizare, bolile şi dăunătorii care justifică numărul de ani până la următoarea revenire.

Cuprinsul cărţii: „Rotaţia culturilor în grădina de legume“

  • Introducere
  • Principiul rotaţiilor
    • Ce este o rotaţie?
    • De ce alternăm familiile botanice?
    • Alte criterii de luat în seamă
    • Cum reducem intervalul de nerevenire?
  • Rotaţiile în practică
    • Stabilirea unui plan de rotaţie
    • De unde începem?
    • Optimizarea succesiunilor de culturi într-un an
    • Vecini de apropiat sau de evitat
    • Respectarea distanţei dintre legumele
    • Îngrăşăminte verzi plasate în interiorul rotaţiei
    • În concluzie: 10 reguli pentru a fi satisfăcut de rotaţiei
  • Principalele legume şi caracteristicile lor importante în aplicarea rotaţiilor
    • Legumele propuse
    • Ce conţine fiecare nişă
    • Usturoi
    • Vinete
    • Sfeclă
    • Sfeclă roşie
    • Morcov
    • Ţelină
    • Cicoare, creaţă şi ci foi late
    • Varză
    • Castraveţi
    • Dovleci de conservare
    • Dovlecei
    • Spanac
    • Fenicul
    • Căpşun, fragi
    • Fasole
    • Lăptucă (Salată verde)
    • Pepene galben
    • Nap
    • Ceapă
    • Praz
    • Mazăre
    • Ardei verde şi roşu
    • Cartof
    • Tomate
  • Anexe
    • Descrierea celor mai frecvenţi dăunătorii
    • Descrierea celor mai frecvente boli