0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Legumicultură
  4. Cultura legumelor din grupa verzei
Carte

Cultura legumelor din grupa verzei

Cultura legumelor din grupa verzei. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Prof. univ. dr. Victor Popescu, R. Zăvoianu
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 127 (13x20 cm)
Preţ: 11,56 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Cultura legumelor din grupa verzei“este prima carte care apare într-o colecţie nouă la editura M.A.S.T. şi care, după modelul colecţiei de specii de pomi fructiferi tratate separat şi nu sub titulatura generica de „Pomii fructiferi“, îşi propune o abordare mult mai detaliată a caracteristicilor biologice şi de cultură a celor mai cunoscute legume cultivate la noi.

Cuprinsul cărţii: „Cultura legumelor din grupa verzei“

  • INTRODUCERE
  • VARZA ALBĂ PENTRU CĂPĂŢÂNĂ
    • Originea şi aria de răspândire
    • Importanţa alimentară, terapeutică şi economică
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri şi hibrizi
    • Tehnologia culturii verzei albe
      • Cultura timpurie în câmp
      • Cultura verzei de vară în câmp
      • Cultura verzei de toamnă în câmp
      • Cultura verzei albe în solarii
      • Cultura verzei albe sub tunele joase
      • Cultura verzei albe în sere
    • Producerea seminţelor de varză albă
  • VARZA ROŞIE
    • Originea şi aria de răspândire
    • Importanţa alimentară şi economică
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri de varză roşie
    • Tehnologia culturii verzei roşii
  • VARZA CREAŢĂ
    • Originea şi aria de răspândire
    • Importanţa alimentară şi economică
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri de varză creaţă
    • Tehnologia culturii verzei creţe
  • VARZA DE FRUNZE
    • Originea şi aria de răspândire
    • Importanţa alimentară şi economică
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologic
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri
    • Tehnologia culturii verzei de frunze
  • VARZA DE BRUXELLES
    • Originea şi aria de răspândire
    • Importanţa alimentară şi economică
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri şi hibrizi
    • Tehnologia culturii verzei de Bruxelles
    • Producerea seminţelor
  • VARZA CHINEZEASCĂ
    • Originea şi aria de răspândire
    • Importanţa alimentară şi economică
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri şi hibrizi
    • Tehnologia culturii
    • Producerea seminţelor
  • CONOPIDA
    • Originea şi aria de răspândire
    • Importanţa alimentară şi economică
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţele ecologice
    • Soiuri de conopidă
    • Tehnologia culturii conopidei
      • Cultura timpurie în câmp
      • Cultura conopidei de toamnă în câmp
      • Cultura conopidei în adăposturi din material plastic
      • Cultura conopidei în sere
      • Cultura conopidei în răsadniţe
    • Producerea seminţelor de conopidă
  • BROCCOLI
    • Originea şi aria de răspândire
    • Importanţa alimentară şi economică
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri şi hibrizi
    • Tehnologia culturii de broccoli
      • Cultura timpurie în câmp
      • Cultura de vară
      • Cultura de toamnă
      • Cultura în solar
    • Eşalonarea consumului de broccoli în cursul anului
  • GULIA
    • Originea şi aria de răspândire
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri de gulii şi gulioare
    • Tehnologia culturii guliilor
      • Cultura timpurie în câmp
      • Cultura de toamnă în câmp
      • Cultura guliei în adăposturi din material plastic
      • Cultura gulioarelor în sere
      • Cultura gulioarelor în răsadniţe
    • Producerea seminţelor
  • Bibliografie