Cultura legumelor din grupa verzei
Autor(i): Prof. univ. dr. Victor Popescu, R. Zăvoianu,
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 127 (13x20 cm)
Preţ: 11,56 Lei
Disponibilitate: în stoc
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 127 (13x20 cm)
Preţ: 11,56 Lei
Disponibilitate: în stoc
„Cultura legumelor din grupa verzei“este prima carte care apare într-o colecție nouă la editura M.A.S.T. și care, după modelul colecției de specii de pomi fructiferi tratate separat și nu sub titulatura generica de „Pomii fructiferi“, își propune o abordare mult mai detaliată a caracteristicilor biologice și de cultură a celor mai cunoscute legume cultivate la noi.
Cuprinsul cărţii: „Cultura legumelor din grupa verzei“
- INTRODUCERE
- VARZA ALBĂ PENTRU CĂPĂȚÂNĂ
- Originea și aria de răspândire
- Importanța alimentară, terapeutică și economică
- Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
- Exigențe ecologice
- Soiuri și hibrizi
- Tehnologia culturii verzei albe
- Cultura timpurie în câmp
- Cultura verzei de vară în câmp
- Cultura verzei de toamnă în câmp
- Cultura verzei albe în solarii
- Cultura verzei albe sub tunele joase
- Cultura verzei albe în sere
- Producerea semințelor de varză albă
- VARZA ROȘIE
- Originea și aria de răspândire
- Importanța alimentară și economică
- Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
- Exigențe ecologice
- Soiuri de varză roșie
- Tehnologia culturii verzei roșii
- VARZA CREAȚĂ
- Originea și aria de răspândire
- Importanța alimentară și economică
- Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
- Exigențe ecologice
- Soiuri de varză creață
- Tehnologia culturii verzei crețe
- VARZA DE FRUNZE
- Originea și aria de răspândire
- Importanța alimentară și economică
- Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologic
- Exigențe ecologice
- Soiuri
- Tehnologia culturii verzei de frunze
- VARZA DE BRUXELLES
- Originea și aria de răspândire
- Importanța alimentară și economică
- Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
- Exigențe ecologice
- Soiuri și hibrizi
- Tehnologia culturii verzei de Bruxelles
- Producerea semințelor
- VARZA CHINEZEASCĂ
- Originea și aria de răspândire
- Importanța alimentară și economică
- Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
- Exigențe ecologice
- Soiuri și hibrizi
- Tehnologia culturii
- Producerea semințelor
- CONOPIDA
- Originea și aria de răspândire
- Importanța alimentară și economică
- Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
- Exigențele ecologice
- Soiuri de conopidă
- Tehnologia culturii conopidei
- Cultura timpurie în câmp
- Cultura conopidei de toamnă în câmp
- Cultura conopidei în adăposturi din material plastic
- Cultura conopidei în sere
- Cultura conopidei în răsadnițe
- Producerea semințelor de conopidă
- BROCCOLI
- Originea și aria de răspândire
- Importanța alimentară și economică
- Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
- Exigențe ecologice
- Soiuri și hibrizi
- Tehnologia culturii de broccoli
- Cultura timpurie în câmp
- Cultura de vară
- Cultura de toamnă
- Cultura în solar
- Eșalonarea consumului de broccoli în cursul anului
- GULIA
- Originea și aria de răspândire
- Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
- Exigențe ecologice
- Soiuri de gulii și gulioare
- Tehnologia culturii guliilor
- Cultura timpurie în câmp
- Cultura de toamnă în câmp
- Cultura guliei în adăposturi din material plastic
- Cultura gulioarelor în sere
- Cultura gulioarelor în răsadnițe
- Producerea semințelor
- Bibliografie