0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărți: Legumicultură
  4. Cultura legumelor din grupa verzei
Carte

Cultura legumelor din grupa verzei

Cultura legumelor din grupa verzei. Editura MAST
Cumpăr
Autor(i): Prof. univ. dr. Victor Popescu, R. Zăvoianu,
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 127 (13x20 cm)
Preţ: 11,56 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Cultura legumelor din grupa verzei“este prima carte care apare într-o colecție nouă la editura M.A.S.T. și care, după modelul colecției de specii de pomi fructiferi tratate separat și nu sub titulatura generica de „Pomii fructiferi“, își propune o abordare mult mai detaliată a caracteristicilor biologice și de cultură a celor mai cunoscute legume cultivate la noi.

Cuprinsul cărţii: „Cultura legumelor din grupa verzei“

  • INTRODUCERE
  • VARZA ALBĂ PENTRU CĂPĂȚÂNĂ
    • Originea și aria de răspândire
    • Importanța alimentară, terapeutică și economică
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri și hibrizi
    • Tehnologia culturii verzei albe
      • Cultura timpurie în câmp
      • Cultura verzei de vară în câmp
      • Cultura verzei de toamnă în câmp
      • Cultura verzei albe în solarii
      • Cultura verzei albe sub tunele joase
      • Cultura verzei albe în sere
    • Producerea semințelor de varză albă
  • VARZA ROȘIE
    • Originea și aria de răspândire
    • Importanța alimentară și economică
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri de varză roșie
    • Tehnologia culturii verzei roșii
  • VARZA CREAȚĂ
    • Originea și aria de răspândire
    • Importanța alimentară și economică
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri de varză creață
    • Tehnologia culturii verzei crețe
  • VARZA DE FRUNZE
    • Originea și aria de răspândire
    • Importanța alimentară și economică
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologic
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri
    • Tehnologia culturii verzei de frunze
  • VARZA DE BRUXELLES
    • Originea și aria de răspândire
    • Importanța alimentară și economică
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri și hibrizi
    • Tehnologia culturii verzei de Bruxelles
    • Producerea semințelor
  • VARZA CHINEZEASCĂ
    • Originea și aria de răspândire
    • Importanța alimentară și economică
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri și hibrizi
    • Tehnologia culturii
    • Producerea semințelor
  • CONOPIDA
    • Originea și aria de răspândire
    • Importanța alimentară și economică
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențele ecologice
    • Soiuri de conopidă
    • Tehnologia culturii conopidei
      • Cultura timpurie în câmp
      • Cultura conopidei de toamnă în câmp
      • Cultura conopidei în adăposturi din material plastic
      • Cultura conopidei în sere
      • Cultura conopidei în răsadnițe
    • Producerea semințelor de conopidă
  • BROCCOLI
    • Originea și aria de răspândire
    • Importanța alimentară și economică
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri și hibrizi
    • Tehnologia culturii de broccoli
      • Cultura timpurie în câmp
      • Cultura de vară
      • Cultura de toamnă
      • Cultura în solar
    • Eșalonarea consumului de broccoli în cursul anului
  • GULIA
    • Originea și aria de răspândire
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri de gulii și gulioare
    • Tehnologia culturii guliilor
      • Cultura timpurie în câmp
      • Cultura de toamnă în câmp
      • Cultura guliei în adăposturi din material plastic
      • Cultura gulioarelor în sere
      • Cultura gulioarelor în răsadnițe
    • Producerea semințelor
  • Bibliografie