Agricultură ecologică – cărţi utile

carti-agricultura-ecologicaPentru pasionaţii de agricultură ecologică am realizat aici o listă cu cărţi utile în acest domeniu de viitor.

 1. Paradisul Meu
  Cartea descrie experienţa de 32 de ani a unui pionier în agricultura biologică. Mai precis este vorba de legumicultură şi pomicultură biologică.
  Din carte aflăm o mulţime de metode simple şi naturale de a combate dăunătorii şi de a îngrăşa solul fără să agresăm în nici un fel mediul înconjurător.
  Şi de asemenea vom afla că agricultura biologică nu înseamnă recolte mici, şi nici fructe sau legume pitice, aşa cum am fi tentaţi să credem şi cum încearcă să ne convingă producătorii de chimicale.
 2. Grădina de legume ecologice
  Dacă doriţi să regăsiţi savoarea legumelor din grădina bunicilor, nu ezitaţi! Cartea „Grădina de legume ecologice“ vă prezintă de la unelte până la influenţa lunii asupra culturilor, de la stropire până la dăunători, trucurile şi sfaturile cuprinse în acest ghid practic vă ajută să aveţi propria grădină ecologică. . . chiar şi pe balcon.
 3. Compostul în gospodărie
  Cartea oferă informaţii detaliate despre prepararea şi utilizarea compostului în gospodăria proprie, prezentând totodată cele mai noi aplicaţii în această lucrare foarte importantă în grădinărit.
  Din carte vom afla cum se poate prepara solul fertil în grădină, ce este un strat înălţat, care sunt condiţiile ce trebuie asigurate solului pentru obţinerea unui compost de calitate, capabil să asigure recoltele dorite.
 4. Cartoful cultivat pe suprafeţe mici – ca un exerciţiu de agricultură ecologică
  Pentru a cultiva cartof cu rezultate mulţumitoare şi, de ce nu chiar foarte bune, trebuie să ştim ce-şi doreşte această plantă, astfel încât să obţinem răspunsul adecvat. Trebuie să-i cunoaştem caracteristicile, particularităţile, şi să le respectăm dacă dorim să avem succes. Mai ales dacă dorim să cultivăm cartof pe suprafaţă mică în grădină sau în curte.

De asemenea am creat pe Facebook o listă permanent actualizată cu cărţile despre agricultură ecologică apărute în limba română şi care se mai găsesc pe piaţă.

Salvează

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *