Pentru pasionații de agricultură ecologică am realizat aici o listă cu cărți utile în acest domeniu de viitor.
- Paradisul Meu
Cartea descrie experiența de 32 de ani a unui pionier în agricultura biologică. Mai precis este vorba de legumicultură și pomicultură biologică.
Din carte aflăm o mulțime de metode simple și naturale de a combate dăunătorii și de a îngrășa solul fără să agresăm în nici un fel mediul înconjurător.
Și de asemenea vom afla că agricultura biologică nu înseamnă recolte mici, și nici fructe sau legume pitice, așa cum am fi tentați să credem și cum încearcă să ne convingă producătorii de chimicale. - Grădina de legume ecologice
Dacă doriți să regăsiți savoarea legumelor din grădina bunicilor, nu ezitați! Cartea „Grădina de legume ecologice“ vă prezintă de la unelte până la influența lunii asupra culturilor, de la stropire până la dăunători, trucurile și sfaturile cuprinse în acest ghid practic vă ajută să aveți propria grădină ecologică. . . chiar și pe balcon. - Compostul în gospodărie
Cartea oferă informații detaliate despre prepararea și utilizarea compostului în gospodăria proprie, prezentând totodată cele mai noi aplicații în această lucrare foarte importantă în grădinărit.
Din carte vom afla cum se poate prepara solul fertil în grădină, ce este un strat înălțat, care sunt condițiile ce trebuie asigurate solului pentru obținerea unui compost de calitate, capabil să asigure recoltele dorite. - Cartoful cultivat pe suprafețe mici – ca un exercițiu de agricultură ecologică
Pentru a cultiva cartof cu rezultate mulțumitoare și, de ce nu chiar foarte bune, trebuie să știm ce-și dorește această plantă, astfel încât să obținem răspunsul adecvat. Trebuie să-i cunoaștem caracteristicile, particularitățile, și să le respectăm dacă dorim să avem succes. Mai ales dacă dorim să cultivăm cartof pe suprafață mică în grădină sau în curte.
De asemenea am creat pe Facebook o listă permanent actualizată cu cărțile despre agricultură ecologică apărute în limba română și care se mai găsesc pe piață.