10 cărţi de nutriţie care îţi vor schimba radical viaţa

Dacă anterior am prezentat o listă cu cărţi care te vor convinge să renunţi la carne, acum revin cu o listă de cărţi de nutriţie, pe care le consider foarte importante pentru oricine este preocupat de alimentaţie sănătoasă.

 1. Studiul China – Cel mai complex studiu asupra nutriţiei
  „Studiul China“ este preferata mea.
  Dacă până la apariţia ei discuţiile pro/contra consumului de carne se duceau cu argumente logice, religioase sau empirice, acum s-a terminat. Nu mai există loc de întors. „Studiul China“ se bazează pe studii statistice făcute pe zeci de mii de oameni şi pe studii comparate pe animale care au durat foarte mulţi ani.
  „Studiul China“ este cel mai complet şi mai complex studiu despre nutriţie. Dacă încă mai consideri carnea ca fiind aliment sănătos şi indispensabil îţi recomand cu căldură să studiezi această carte. O să-ţi schimbe radical punctul de vedere.
  Cumpără cartea „Studiul China“!
 2. INTEGRAL: Regândind ştiinţa nutriţiei
  După ce a zguduit din temelii paradigmele nutriţiei, şi implicit lumea ştiinţifică, cu „Studiul China“, Dr. Thomas Colin Campbell revine în forţă cu această carte, schimbând alte paradigme din nutriţie, cu implicaţii majore asupra sănătăţii noastre.
  Autorul demonstrează în mod clar de ce stilul reducţionist de a studia nutriţia este păgubos şi neştiinţific.
  Nu putem lua o substanţă dintr-un aliment, să spunem o vitamină, şi să o studiem separat. Digestia unei substanţe, asimilarea ei şi efectele ei asupra organismului este influenţată de prezenţa altor mii, poate zeci de mii de substanţe, aflate în cantităţi infinitezimale în acel aliment.
  Tocmai de aceea este foarte important ca alimentaţia noastră să se bazeze pe alimente vegetale integrale, neprocesate, aşa cum le-a creat natura.
  Cumpără cartea „INTEGRAL: Regândind ştiinţa nutriţiei“!
 3. Germenii mâncarea miraculoasă
  Germenii vegetali, sunt una dintre cele mai complete, complexe şi sănătoase alimente pentru om.
  Germenii vegetali conţin foarte multe enzime, vitamine şi minerale în formă activă uşor asimilabilă de către organismul uman, fiind o importantă sursă de hrană vie şi nutrienţi pentru oricine vrea să aibă o viaţă lungă şi sănătoasă.
  În plus au avantajul că sunt foarte uşor de produs de oricine, în orice anotimp şi în orice condiţii.
  Cumpără cartea „Germenii mâncarea miraculoasă“!
 4. Dieta fără gluten
  Bazată pe decenii de cercetări clinice şi chiar experienţe pe propria persoană cartea „Dieta fără gluten“ demonstrează că problema cu boala celiacă şi alte efecte neplăcute datorate consumului de grâu, nu se datorează grâului în sine, ci grâului pitic (modificat genetic). Încă o dovadă, dacă mai era nevoie, de a nu consuma alimente modificate genetic.
  Din păcate cartea oferă reţete cu carne ca alternativă la alimentele ce conţin grâu, ceea ce nu recomand din motivele expuse în primele două cărţi, respectiv „Studiul China“ şi „Integral: regândind ştiinţa nutriţiei“.
  Totuşi am menţionat-o aici datorită unei perspective corecte, zic eu, asupra grâului şi bolii celiace, perspectivă pe care nu am mai întânit-o în nici o altă carte în limba română.
  Cumpără cartea „Dieta fără gluten“!
 5. Revoluţia smoothie-urilor verzi
  Datorită consumului de carne, de alimente supra-procesate şi mai ales a alimentelor de tip fast-food, al excesului de muncă şi a meselor luate pe fugă, bolile au ajuns să facă ravagii în societatea modernă.
  Tocmai de aceea consumul de smoothie-uri verzi poate restabili sănătatea şi vitalitatea de care avem mare nevoie.
  Având o experienţă de zeci de ani, Victoria Boutenko ne explică de ce este foarte important să folosim aceste smoothie-uri verzi şi mai ales cum să le preparăm.
  Cumpără cartea „Revoluţia smoothie-urilor verzi“! şi hai şi tu la Revoluţia smoothie-uri verzi!
 6. Cartea mistică de bucate – Alchimia secretă a mâncării
  Dacă aţi crezut că primele 2 cărţi din această listă au spus totul despre nutriţie şi alimentaţie sănătoasă v-aţi înşelat.
  Această carte vă demonstrează că alimentele noastre nu sunt hrană doar pentru trupul fizic, ci ele au şi o dimensiune spirituală, hrănind şi corpurile noastre subtile.
  Oricât de sănătoase, de crude şi minunate ar fi alimentele noastre nu vom beneficia complet de calităţile lor, dacă nu integrăm în actul hrănirii şi aspectul spiritual.
  Tocmai aceasta face această carte: vă va inspira şi vă va deschide mintea către conexiunea dintre hrană şi spiritualitate.
  Plină de învăţături străvechi şi sfaturi practice, „Cartea mistică de bucate“ vă prezintă şi o mulţime de reţete din toată lumea.
  Cumpără cartea „Cartea mistică de bucate“!
 7. Zahărul, mai periculos decât cocaina
  Auzind de efectele nefaste ale zahărului, autoarea, o jurnalistă de la revista Elle din Franţa, a renunţat la consumul de zahăr timp de un an.
  Efectele? A scăpat de alergii, de sinuzită, de riduri, de balonare, de celulită şi de şase kilograme. Fără nici un alt tratament!
  Din această experienţă a rezultat o carte bine documentată, bazată pe studii ştiinţifice, interviuri cu psihologi şi cu cei mai buni medici specialişti din Franţa, pe cursuri de nutriţie, pe decriptarea marketingului industriei agroalimentare şi pe informaţii şoc despre vasalitatea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
  De asemenea cartea conţine sfaturi practice care ne ajută să renunţăm şi noi la zahăr.
  Cumpără cartea „Zahărul, mai periculos decât cocaina“!
 8. Bazele naturale ale alimentaţiei
  Cartea cuprinde instrucţiuni spirituale şi dietetice referitoare la alimentaţie şi este un ghid pentru un mod de viaţă sănătos bazat pe principiile spirituale ale antroposofiei, fondată de Rudolf Steiner.
  Cartea prezintă atât o altă perspectivă asupra alimentaţiei omului, cât şi metode naturale de îmbunătăţire a fertilităţii solului şi a calităţii vieţii.
  Aceasta este încă o dovadă că nu putem vorbi cu adevărat de spiritualitate, dacă nu integrăm într-un mod spiritual toate aspectele vieţii.
  Cumpără cartea „Bazele naturale ale alimentaţiei“!
 9. Mănâncă „murdar“ ca să fii sănătos – 5 paşi către imunizarea naturală
  Obsesia omului modern de consuma alimente super-procesate, pasteurizate, refrigerate şi de a distruge toţii microbii din jurul nu l-a făcut mai sănătos, ci din potrivă mai bolnav şi mai vulnerabil.
  Alimentaţia lipsită de nutrienţi, dar „îmbogăţită“ cu tot felul de pesticide, şi folosirea obsesivă a produselor antimicrobiene a creat fisuri microscopice în intestinul nostru, creând o inflamaţie generalizată şi generând o mulţime de boli.
  Tocmai de aceea Dr. Josh Axe ne ajută să ne „murdărim puţin“, să consumăm alimente cât mai sănătoase şi să renunţăm la produsele antibacteriene pentru a reface flora intestinală benefică.
  O carte nu numai despre nutriţie, ci şi despre un mod de viaţă mai sănătos şi mai apropiat de natură.
  Cumpără cartea „Mănâncă «murdar» ca să fii sănătos“!
 10. Superalimente
  În final o carte care prezintă o listă cu superalimente şi efectele lor benefice asupra sănătăţii noastre.
  Bogat ilustrată, cartea îţi prezintă câteva din cele mai delicioase produse vegetale, precum fructele goji, boabele de cacao (ciocolata crudă), seminţele de cânepă, maca, spirulina, produsele apicole şi multe altele.
  Cumpără cartea „Superalimente“!

Tu ce cărţi de nutriţie în limba română mai cunoşti sau ţi-ai dori să găsesşti?
Lasă un comentariu cu titlul şi autorul cărţii şi poate te putem ajuta.

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *