Agricultură – cărți utile

carti-agriculturaPentru cei care vor să-și dezvolte o mică afacere în domeniul agriculturii, și nu numai pentru ei, am realizat aici o listă cu cărți utile în acest domeniu.

 1. Sisteme de irigare
  În carte sunt prezentate cele mai simple tehnici de irigare și furtunuri de grădină cu aspersoare; sunt descrise diferite tipuri de furtunuri și metode moderne pentru îmbinarea lor. Cu ajutorul dispozitivelor de îmbinare care pot fi achiziționate din magazinele de specialitate, aceasta a devenit foarte simplă.
 2. Compostul în gospodărie
  Cartea oferă informații detaliate despre prepararea și utilizarea compostului în gospodăriile personale, prezentând totodată cele mai noi aplicații în această lucrare de grădinărit foarte importantă.
 3. Cultura plantelor valoroase rare
  Cartea descrie 35 de plante medicinale și de condimente, ierburi și leguminoase ale căror metode de producție au fost dezvoltate abia în ultimii ani și deci ale căror piețe încă sunt în formare.
 4. Fructe, legume și flori – metode de prelungire a păstrării în stare proaspătă. Conserve de legume și fructe
  În interiorul cărții veți descoperi cele mai bune metode de recoltare și păstrare în stare proaspătă a produselor horticole (fructe, legume și flori) precum și tehnologiile verificate de conservare a legumelor și fructelor atât în regim industrial cât și în regim casnic.
 5. Tehnologii moderne de producere a semințelor la plantele furajere
  În carte, autorii și-au propus să prezinte caracteristicile soiurilor intensive de leguminoase, graminee perene și plante furajere anuale create în România, cu precădere în ultimele două decenii, care sunt adaptate climatului continental excesiv caracterizat prin ierni aspre și veri relativ secetoase și care sunt competitive cu soiurile create în țările dezvoltate economic.
 6. Grădinăritul cu apă mai puțină
  Deficitul de apă a devenit o problemă la ordinea zilei. Dar asta nu înseamnă că grădinăritul dumneavoastră trebuie să sufere din lipsă de apă.
  Creați un sistem de irigare, simplu și eficient, folosind materiale ieftine precum vasele din lut, PET-uri reciclate sau sfori, care vor reduce simțitor consumul de apă și vor aduce multe avantaje grădinii dumneavoastră.
 7. Exploatația agricolă familială – Solidaritate de interes
  Cartea este un ghid și o pledoarie pentru înființarea de cooperative agricole pentru eficientizarea și rentabilizarea producției agricole.
 8. Ghid pentru diagnoza bolilor plantelor
  Prezentul ghid pentru diagnoza bolilor plantelor a fost întocmit pentru a veni în sprijinul celor care sunt puși să stabilească, atât cauza bolii cât și frecvența ei, deci impactul economic a bolilor plantelor.
 9. Plantele medicinale
  Cartea vă oferă atât ghidul foto-color pentru câteva zeci de plante medicinale dintre cele mai întrebuințate cât și tehnologiile de cultură ale acestora.

De asemenea am creat pe Facebook o listă actualizată permanent cu cărți despre agricultură apărute în limba română și care se mai găsesc în librării.

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *