Agricultură – cărţi utile

carti-agriculturaPentru cei care vor să-şi dezvolte o mică afacere în domeniul agriculturii, şi nu numai pentru ei, am realizat aici o listă cu cărţi utile în acest domeniu.

 1. Sisteme de irigare
  În carte sunt prezentate cele mai simple tehnici de irigare şi furtunuri de grădină cu aspersoare; sunt descrise diferite tipuri de furtunuri şi metode moderne pentru îmbinarea lor. Cu ajutorul dispozitivelor de îmbinare care pot fi achiziţionate din magazinele de specialitate, aceasta a devenit foarte simplă.
 2. Compostul în gospodărie
  Cartea oferă informaţii detaliate despre prepararea şi utilizarea compostului în gospodăriile personale, prezentând totodată cele mai noi aplicaţii în această lucrare de grădinărit foarte importantă.
 3. Cultura plantelor valoroase rare
  Cartea descrie 35 de plante medicinale şi de condimente, ierburi şi leguminoase ale căror metode de producţie au fost dezvoltate abia în ultimii ani şi deci ale căror pieţe încă sunt în formare.
 4. Fructe, legume şi flori – metode de prelungire a păstrării în stare proaspătă. Conserve de legume şi fructe
  În interiorul cărţii veţi descoperi cele mai bune metode de recoltare şi păstrare în stare proaspătă a produselor horticole (fructe, legume şi flori) precum şi tehnologiile verificate de conservare a legumelor şi fructelor atât în regim industrial cât şi în regim casnic.
 5. Tehnologii moderne de producere a seminţelor la plantele furajere
  În carte, autorii şi-au propus să prezinte caracteristicile soiurilor intensive de leguminoase, graminee perene şi plante furajere anuale create în România, cu precădere în ultimele două decenii, care sunt adaptate climatului continental excesiv caracterizat prin ierni aspre şi veri relativ secetoase şi care sunt competitive cu soiurile create în ţările dezvoltate economic.
 6. Grădinăritul cu apă mai puţină
  Deficitul de apă a devenit o problemă la ordinea zilei. Dar asta nu înseamnă că grădinăritul dumneavoastră trebuie să sufere din lipsă de apă.
  Creaţi un sistem de irigare, simplu şi eficient, folosind materiale ieftine precum vasele din lut, PET-uri reciclate sau sfori, care vor reduce simţitor consumul de apă şi vor aduce multe avantaje grădinii dumneavoastră.
 7. Exploataţia agricolă familială – Solidaritate de interes
  Cartea este un ghid şi o pledoarie pentru înfiinţarea de cooperative agricole pentru eficientizarea şi rentabilizarea producţiei agricole.
 8. Ghid pentru diagnoza bolilor plantelor
  Prezentul ghid pentru diagnoza bolilor plantelor a fost întocmit pentru a veni în sprijinul celor care sunt puşi să stabilească, atât cauza bolii cât şi frecvenţa ei, deci impactul economic a bolilor plantelor.
 9. Plantele medicinale
  Cartea vă oferă atât ghidul foto-color pentru câteva zeci de plante medicinale dintre cele mai întrebuinţate cât şi tehnologiile de cultură ale acestora.

De asemenea am creat pe Facebook o listă actualizată permanent cu cărţi despre agricultură apărute în limba română şi care se mai găsesc în librării.

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *