Schimbări climatice și încălzire globală: 10 cărți utile

După ce vara aceasta Golful Mexic și Statele Unite au fost măturate de 2 uragane puternice (Irma și Maria), una dintre temele fierbinți de discuție în zilele noastre este despre încălzirea globală și schimbări climate.
Am făcut aici o listă cu cărțile apărute în limba română pe această temă pe a înțelege mai profund încălzirea globală și a putea lua cât mai repede măsurile care se impun împotriva acestor schimbări climatice.

  1. Carte: Inteligența ecologicăInteligența ecologică – Cunoaște costul ascuns al fiecărui produs cumpărat și cum influențează acesta lumea în care trăim
    Autorul propune un sistem în care cumpărătorii sunt precis informați asupra produselor pe care doresc să le achiziționeze. Prin aplicarea transparenței totale, unul dintre conceptele-cheie ale cărții „Inteligența ecologică“, vom putea face un prim pas către schimbarea modului de gândire și spre responsabilizarea noastră, a tuturor, față de mediul înconjurător și schimbările climatice.
  2. Cartea: leac pentru PământLeac pentru Pământ – Cum să transformăm toxinele personale și de mediu
    Timp de douăzeci de ani, Sandra Ingerman a studiat modalități alternative de a anula poluarea mediului. În cartea „Leac pentru Pământ“, ea ne duce într-o călătorie extraordinară prin istoria transmutației, învățându-ne cum putem folosi această tehnică uitată, pentru a ne schimba pe noi înșine și mediul în care trăim.
  3. Carte: Creația - apel pentru salvarea vieții pe PământCreația: un apel pentru salvarea vieții pe Pământ
    În această carte plină de pasiune, E. O. Wilson, biolog de renume mondial și câștigător al premiului Pulitzer (pentru cartea „Despre natura umană“), propune un parteneriat istoric între oameni de știință și lideri religioși în vederea conservării biodiversității pe Pământ.Pământul nostru, Creația însăși, se află într-un mare pericol, scrie Wilson.
  4. Carte: BioeconomiaBioeconomia – Noua unire cu natura
    Cartea „Bioeconomia. Noua unire cu natura“ face o analiză a situației critice în care se află planeta noastră și prezintă unele soluții pentru a depăși această criză legată de poluare, încălzire globală și schimbări climatice prin adaptarea economiei și industriei noastre astfel încât să colaborăm cu natura, nu să o exploatăm.
  5. Stăpânii climeiCarte: Stăpânii climei, schimbări climatice
    Cartea de față subliniază modul în care schimbările climatice au avut loc, dar și ceea ce urmează să se întâmple în viitorul apropiat, deoarece schimbarea climatică va deveni singura problemă arzătoare.Autorul ne prezintă suficiente dovezi pentru a lua măsuri practice imediate de a preveni aceste schimbări climatice nefaste.
  6. Carte: Deteriorare garantatăDeteriorare garantată!
    Această carte expune reînnoirea accelerată a bunurilor de folosință îndelungată, care caracterizează economia actuală și care contribuie în mod semnificativ la supraexploatarea resurselor planetei noastre mici non-regenerabile.
  7. Carte: Speranță în aerSperanță în aer
    Atmosfera de speranță este o examinare strălucită a momentului în care ne aflăm în ce privește schimbările climatice și, de asemenea, o cale pe care am putea-o urma.
  8. Alegeri alimentare neinspirate – Totul este o mare păcăleală sau cum frigiderul nostru schimbă climaCarte: Alegeri alimentare neinspirate și schimbările climatice
    O carte despre cum alegerea neinspirată a unor alimente pe care le consumăm, agravează poluarea pe această planetă putând duce chiar la colapsul așa-zisei civilizații de care suntem foarte mândrii.
  9. Cu apa până la gâtCarte: Cu apa până la gât. Schimbări climatice actuale
    Să scrii despre schimbările climatice nu e un lucru ușor. Trecând prin jungla aspectelor științifice, a considerentelor tehnice și a interconexiunilor politice ai nevoie de o curiozitate constantă și de o bază solidă de cunoștințe.
  10. Carte: Asta schimbă totulAsta schimbă totul – Capitalism versus Mediu
    Klein își construiește cu meticulozitate cauza: reducerea masivă a emisiilor de gaze cu efect de seră reprezintă soluția pentru diminuarea inegalităților sociale, reimaginarea democrațiilor distruse și reconstruirea economiilor locale nefuncționale.Putem face aceste schimbări la timp?

Salvează

Salvează

Salvează

,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *