Schimbări climatice şi încălzire globală: 10 cărţi utile

După ce vara aceasta Golful Mexic şi Statele Unite au fost măturate de 2 uragane puternice (Irma şi Maria), una dintre temele fierbinţi de discuţie în zilele noastre este despre încălzirea globală şi schimbări climate.
Am făcut aici o listă cu cărţile apărute în limba română pe această temă pe a înţelege mai profund încălzirea globală şi a putea lua cât mai repede măsurile care se impun împotriva acestor schimbări climatice.

 1. Carte: Inteligenţa ecologicăInteligenţa ecologică – Cunoaşte costul ascuns al fiecărui produs cumpărat şi cum influenţează acesta lumea în care trăim
  Autorul propune un sistem în care cumpărătorii sunt precis informaţi asupra produselor pe care doresc să le achiziţioneze. Prin aplicarea transparenţei totale, unul dintre conceptele-cheie ale cărţii „Inteligenţa ecologică“, vom putea face un prim pas către schimbarea modului de gândire şi spre responsabilizarea noastră, a tuturor, faţă de mediul înconjurător şi schimbările climatice.
 2. Cartea: leac pentru PământLeac pentru Pământ – Cum să transformăm toxinele personale şi de mediu
  Timp de douăzeci de ani, Sandra Ingerman a studiat modalităţi alternative de a anula poluarea mediului. În cartea „Leac pentru Pământ“, ea ne duce într-o călătorie extraordinară prin istoria transmutaţiei, învăţându-ne cum putem folosi această tehnică uitată, pentru a ne schimba pe noi înşine şi mediul în care trăim.
 3. Carte: Creaţia - apel pentru salvarea vieţii pe PământCreaţia: un apel pentru salvarea vieţii pe Pământ
  În această carte plină de pasiune, E. O. Wilson, biolog de renume mondial şi câştigător al premiului Pulitzer (pentru cartea „Despre natura umană“), propune un parteneriat istoric între oameni de ştiinţă şi lideri religioşi în vederea conservării biodiversităţii pe Pământ.Pământul nostru, Creaţia însăşi, se află într-un mare pericol, scrie Wilson.
 4. Carte: BioeconomiaBioeconomia – Noua unire cu natura
  Cartea „Bioeconomia. Noua unire cu natura“ face o analiză a situaţiei critice în care se află planeta noastră şi prezintă unele soluţii pentru a depăşi această criză legată de poluare, încălzire globală şi schimbări climatice prin adaptarea economiei şi industriei noastre astfel încât să colaborăm cu natura, nu să o exploatăm.
 5. Stăpânii climeiCarte: Stăpânii climei, schimbări climatice
  Cartea de faţă subliniază modul în care schimbările climatice au avut loc, dar şi ceea ce urmează să se întâmple în viitorul apropiat, deoarece schimbarea climatică va deveni singura problemă arzătoare.Autorul ne prezintă suficiente dovezi pentru a lua măsuri practice imediate de a preveni aceste schimbări climatice nefaste.
 6. Carte: Deteriorare garantatăDeteriorare garantată!
  Această carte expune reînnoirea accelerată a bunurilor de folosinţă îndelungată, care caracterizează economia actuală şi care contribuie în mod semnificativ la supraexploatarea resurselor planetei noastre mici non-regenerabile.
 7. Carte: Speranţă în aerSperanţă în aer
  Atmosfera de speranţă este o examinare strălucită a momentului în care ne aflăm în ce priveşte schimbările climatice şi, de asemenea, o cale pe care am putea-o urma.
 8. Alegeri alimentare neinspirate – Totul este o mare păcăleală sau cum frigiderul nostru schimbă climaCarte: Alegeri alimentare neinspirate şi schimbările climatice
  O carte despre cum alegerea neinspirată a unor alimente pe care le consumăm, agravează poluarea pe această planetă putând duce chiar la colapsul aşa-zisei civilizaţii de care suntem foarte mândrii.
 9. Cu apa până la gâtCarte: Cu apa până la gât. Schimbări climatice actuale
  Să scrii despre schimbările climatice nu e un lucru uşor. Trecând prin jungla aspectelor ştiinţifice, a considerentelor tehnice şi a interconexiunilor politice ai nevoie de o curiozitate constantă şi de o bază solidă de cunoştinţe.
 10. Carte: Asta schimbă totulAsta schimbă totul – Capitalism versus Mediu
  Klein îşi construieşte cu meticulozitate cauza: reducerea masivă a emisiilor de gaze cu efect de seră reprezintă soluţia pentru diminuarea inegalităţilor sociale, reimaginarea democraţiilor distruse şi reconstruirea economiilor locale nefuncţionale.Putem face aceste schimbări la timp?

Salvează

Salvează

Salvează

,

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *