Încă mai mănânci carne? – 10 cărţi care te vor convinge să renunţi la ea

În prezent sunt tot mai multe persoane care nu mai mănâncă carne fie din motive de sănătate, fie din motive religioase sau pur şi simplu din respect pentru dreptul la viaţă a animalelor.
De partea cealaltă sunt cei care consideră că „cea mai bună legumă e carnea“, neştiind, sau pur şi simplu nepăsându-le, de efectele devastatoare ale consumului de carne atât asupra sănătăţii lor cât şi asupra mediului înconjurător de pe această planetă.
Pentru cei care doresc să ştie mai multe, şi cărora le pasă de sănătatea lor şi de viaţa animalelor, am pregătit aici o listă cu cărţi care dovedesc, fără nici un drept de apel, că fiinţa umană nu a fost făcută să consume carne şi că renunţarea la acest prost obicei va avea efecte extraordinare atât asupra sănătăţii lor, cât şi asupra climei şi climatului general de pe această planetă.

9 cărţi despre carne care vă pot salva viaţa

 1. HRANA VIE. O speranţă pentru fiecare
  Hrana Vie, Ernst GunterAceasta e prima carte în care am citi despre efectele nefaste ale consumului de carne asupra organismului şi despre tratarea cancerului prin hrană vie.
  Era prin 1986 şi tatăl unui prieten avea cancer, iar doctorii nu-i mai dădeau mult de trăit. El avea această carte tradusă în limba română şi bătută pe ascuns la maşină.
  După aproximativ 6 luni de aplicare a principiilor din carte, combinate cu alte tratamente naturiste, persoana respectivă s-a vindecat de cancer şi a mai trăit încă aproape 30 de ani după aceea, atingând vârsta de aproape 90 de ani.
  Am fost atât de impresionat încât am copiat manual această carte, deoarece pe atunci nu erau copiatoare, deşi unele reţete erau de domeniu SF-ului în acea vreme (conţineau banane, portocale şi alte fructe pe care atunci le vedeam doar în poze).
 2. Cancer leucemie – Modalităţi de tratare a cancerului, a leucemiei şi a altor boli aparent incurabile
  cancer leucemie, Rudolf BreussAceasta e a doua carte pe care am citit-o şi care îndeamnă la renunţarea la carne şi prezintă o metodă simplă şi eficientă de tratarea cancerului, ce combină sucuri de legume cu ceaiuri speciale din plante. Până în 1990 au fost vindecaţi aproximativ 45000 de bolnavi prin această metodă.
 3. Studiul China – Cel mai complex studiu asupra nutriţiei
  Studiul China, carte de nutriţieAceasta e a treia carte pe care am citit-o şi care combate consumul de carne, dar de data aceasta în urma unui studiu ştiinţific foarte riguros făcut pe zeci de mii de persoane şi foarte bine argumentat.
  Dacă primele două cărţi aduc argumente de bun simţ sau bazate pe observaţii empirice „Studiul China“ e super ştiinţifică. Aici nu poţi avea argumente contra. Aceasta ar trebui să fie „Biblia“ fiecărui nutriţionist. Eu aş introduce-o ca manual obligatoriu pentru nutriţionişti în special şi pentru toţi medicii în general.
 4. Proteine vegetale şi reţete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene
  proteine vegetale siretete culinare savuroaseÎn conformitate cu un clişeu alimentar – inoculat în gândirea comună mai ales prin forţa unor obişnuinţe cultivate în mod cât se poate de voit şi de interesat, prin publicitatea plătită de marile concerne agroindustriale – mulţi oameni au ajuns să creadă cu o mare convingere, deşi fără argumente, că principala sursă de proteine este carnea şi că, vezi Doamne, vegetarienii nu au forţă şi rezistenţă fizică.
  Cartea „Proteine vegetale“ demonstrează cu argumente ştiinţifice că această idee puerilă este un simplu mit mediatic şi că, în realitate, pentru menţinerea unei sănătăţi depline, este de preferat ca omul să îşi procure proteinele în principal din regnul vegetal (cereale, leguminoase, seminţe oleaginoase, alge, ciuperci).
 5. Furculiţe în loc de cuţite
  furculite in loc de cutiteCartea „Furculiţe în loc de cuţite“ explorează ipoteza potrivit căreia marea majoritate a bolilor degenerative (dacă nu chiar toate) pot fi ţinute sub control şi chiar inversate prin evitarea alimentelor procesate şi de origine animală.
  Iată principiile care stau la baza dietei alimentare bazată pe produse integrale de origine vegetală, cunoscută şi sub numele de dieta Furculiţe în loc de cuţite:

  • – mănâncă numai plante,
  • – evită alimentele foarte procesate,
  • – evită conservanţii şi aditivii,
  • – elimină produsele lactate din alimentaţie,
  • – nu te mai gândi la carbohidraţi.
 6. Alimentaţia în practica yoga
  Alimentatia în practica yogaO altă carte care prezintă pericolele consumului de carne, efectele benefice ale alimentaţiei lacto-vegetariene dar şi relaţia dintre spiritualitate, morală şi consumul de carne. De asemenea sunt prezentate diverse recomandări alimentare (atât din perspectiva clasică cât şi din perspectiva ayurvedică), care sunt foarte utile şi celor care nu practică yoga.
 7. Carnea şi sănătatea
  carne, sanatateÎn cartea „Carnea şi Sănătatea“ autorul Alfons Balbach analizează din perspectivă ştiinţifică, medicală, socială, etică şi religioasă acest fenomen, aducând o mulţime de dovezi care spulberă multe mituri populare cum ar fi şi acela că folosirea cărnii ca hrană ar fi un factor esenţial şi benefic în alimentaţia omului.
  El evidenţiază impactul pe care consumul de carne îl are asupra sănătăţii omului şi modul cum aceasta influenţează negativ nu doar longevitatea, ci şi morala şi intelectul. Parcurgând cartea „Carnea şi Sănătatea“, vom afla cum putem trăi mai sănătos, mai nobil şi mai frumos respectând totodată dreptul la viaţă al celorlalte creaturi de pe Pământ.
 8. Sănătate pentru milioane
  sanatate pentru milioaneCartea este un ghid practic la îndemâna dumneavoastră care să vă ajute să folosiţi resursele naturale şi să aveţi mereu sănătate şi bună dispoziţie evitând alimente nesănătoase cum ar fi carnea, zahărul rafinat şi cafeaua.
  Cartea „Sănătate pentru milioane“ prezintă dorinţa realistă de a fi un ghid practic, eficient şi sigur pentru a obţine şi păstra sănătatea tuturor acelora care doresc să trăiască mai bine.
  Autorul este naturist vegetarian din adolescenţă, iubitor al naturii şi autodidact. În multele sale călătorii prin 35 de ţări prin care a trecut a cercetat profund mai mult de 100 de lucrări despre medicină naturală editate în diverse limbi. A urmat orientările la mai mult de 100 de medici, naturişti, oameni de ştiinţă şi profesori ale căror depoziţii şi recomandări se găsesc înregistrate în aceste pagini.
 9. Hrana noastră, destinul nostru – Îndrumări şi reţete delicioase pentru o viaţă sănătoasă
  hrana noastră destinul nostruPe lângă informaţii despre legătura dintre cancer şi consumul de carne cartea conţine şi multe reţete vegetariene delicioase şi uşor de preparat.
  Cartea „Hrana noastră, destinul nostru“ nu este o simplă carte cu reţete de bucătărie. Este mult mai mult decât atât.
  Pe măsură ce o veţi citi, veţi înţelege că în căminul dumneavoastră aţi adus un prieten cu care puteţi să vă sfătuiţi şi de la care veţi învăţa multe lucruri.
  Pe lângă multe reţete delicioase şi uşor de preparat, veţi găsi reţete vegane pentru o „hrană vie de vindecare“, precum şi meniuri pentru diverse boli.
 10. Problema mea cu carnea – Cele mai sănătoase argumente pentru o alimentaţie vegetariană. Plus 140 de reţete noi
  problema mea cu carneaAceastă carte este revoluţionară! Distruge toate falsele mituri care cauzează boli şi confuzie în societatea noastră. Autorul este direct, succint şi atent în oferirea informaţiilor care vă vor salva viaţa. Înarmaţi-vă cu cunoştinţe şi reţete vegetariene superdelicioase!
  Una dintre cele mai revelatoare şi practice cărţi pe care le veţi citi vreodată. Rip Esselstyn acoperă fiecare latură a sănătăţii şi oferă exact informaţiile de care cititorii au nevoie pentru a obţine sănătatea optimă şi performanţa de top. În calitate de lider al mişcării către o sănătate mai bună, Rip spune adevărul gol-goluţ.

Salvează

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *