Încă mai mănânci carne? – 10 cărți care te vor convinge să renunți la ea

În prezent sunt tot mai multe persoane care nu mai mănâncă carne fie din motive de sănătate, fie din motive religioase sau pur și simplu din respect pentru dreptul la viață a animalelor.
De partea cealaltă sunt cei care consideră că „cea mai bună legumă e carnea“, neștiind, sau pur și simplu nepăsându-le, de efectele devastatoare ale consumului de carne atât asupra sănătății lor cât și asupra mediului înconjurător de pe această planetă.
Pentru cei care doresc să știe mai multe, și cărora le pasă de sănătatea lor și de viața animalelor, am pregătit aici o listă cu cărți care dovedesc, fără nici un drept de apel, că ființa umană nu a fost făcută să consume carne și că renunțarea la acest prost obicei va avea efecte extraordinare atât asupra sănătății lor, cât și asupra climei și climatului general de pe această planetă.

9 cărți despre carne care vă pot salva viața

  1. HRANA VIE. O speranță pentru fiecare
    Hrana Vie, Ernst GunterAceasta e prima carte în care am citi despre efectele nefaste ale consumului de carne asupra organismului și despre tratarea cancerului prin hrană vie.
    Era prin 1986 și tatăl unui prieten avea cancer, iar doctorii nu-i mai dădeau mult de trăit. El avea această carte tradusă în limba română și bătută pe ascuns la mașină.
    După aproximativ 6 luni de aplicare a principiilor din carte, combinate cu alte tratamente naturiste, persoana respectivă s-a vindecat de cancer și a mai trăit încă aproape 30 de ani după aceea, atingând vârsta de aproape 90 de ani.
    Am fost atât de impresionat încât am copiat manual această carte, deoarece pe atunci nu erau copiatoare, deși unele rețete erau de domeniu SF-ului în acea vreme (conțineau banane, portocale și alte fructe pe care atunci le vedeam doar în poze).
  2. Cancer leucemie – Modalități de tratare a cancerului, a leucemiei și a altor boli aparent incurabile
    cancer leucemie, Rudolf BreussAceasta e a doua carte pe care am citit-o și care îndeamnă la renunțarea la carne și prezintă o metodă simplă și eficientă de tratarea cancerului, ce combină sucuri de legume cu ceaiuri speciale din plante. Până în 1990 au fost vindecați aproximativ 45000 de bolnavi prin această metodă.
  3. Studiul China – Cel mai complex studiu asupra nutriției
    Studiul China, carte de nutrițieAceasta e a treia carte pe care am citit-o și care combate consumul de carne, dar de data aceasta în urma unui studiu științific foarte riguros făcut pe zeci de mii de persoane și foarte bine argumentat.
    Dacă primele două cărți aduc argumente de bun simț sau bazate pe observații empirice „Studiul China“ e super științifică. Aici nu poți avea argumente contra. Aceasta ar trebui să fie „Biblia“ fiecărui nutriționist. Eu aș introduce-o ca manual obligatoriu pentru nutriționiști în special și pentru toți medicii în general.
  4. Proteine vegetale și rețete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene
    proteine vegetale siretete culinare savuroaseÎn conformitate cu un clișeu alimentar – inoculat în gândirea comună mai ales prin forța unor obișnuințe cultivate în mod cât se poate de voit și de interesat, prin publicitatea plătită de marile concerne agroindustriale – mulți oameni au ajuns să creadă cu o mare convingere, deși fără argumente, că principala sursă de proteine este carnea și că, vezi Doamne, vegetarienii nu au forță și rezistență fizică.
    Cartea „Proteine vegetale“ demonstrează cu argumente științifice că această idee puerilă este un simplu mit mediatic și că, în realitate, pentru menținerea unei sănătăți depline, este de preferat ca omul să își procure proteinele în principal din regnul vegetal (cereale, leguminoase, semințe oleaginoase, alge, ciuperci).
  5. Furculițe în loc de cuțite
    furculite in loc de cutiteCartea „Furculițe în loc de cuțite“ explorează ipoteza potrivit căreia marea majoritate a bolilor degenerative (dacă nu chiar toate) pot fi ținute sub control și chiar inversate prin evitarea alimentelor procesate și de origine animală.
    Iată principiile care stau la baza dietei alimentare bazată pe produse integrale de origine vegetală, cunoscută și sub numele de dieta Furculițe în loc de cuțite:

    • – mănâncă numai plante,
    • – evită alimentele foarte procesate,
    • – evită conservanții și aditivii,
    • – elimină produsele lactate din alimentație,
    • – nu te mai gândi la carbohidrați.
  6. Alimentația în practica yoga
    Alimentatia în practica yogaO altă carte care prezintă pericolele consumului de carne, efectele benefice ale alimentației lacto-vegetariene dar și relația dintre spiritualitate, morală și consumul de carne. De asemenea sunt prezentate diverse recomandări alimentare (atât din perspectiva clasică cât și din perspectiva ayurvedică), care sunt foarte utile și celor care nu practică yoga.
  7. Carnea și sănătatea
    carne, sanatateÎn cartea „Carnea și Sănătatea“ autorul Alfons Balbach analizează din perspectivă științifică, medicală, socială, etică și religioasă acest fenomen, aducând o mulțime de dovezi care spulberă multe mituri populare cum ar fi și acela că folosirea cărnii ca hrană ar fi un factor esențial și benefic în alimentația omului.
    El evidențiază impactul pe care consumul de carne îl are asupra sănătății omului și modul cum aceasta influențează negativ nu doar longevitatea, ci și morala și intelectul. Parcurgând cartea „Carnea și Sănătatea“, vom afla cum putem trăi mai sănătos, mai nobil și mai frumos respectând totodată dreptul la viață al celorlalte creaturi de pe Pământ.
  8. Sănătate pentru milioane
    sanatate pentru milioaneCartea este un ghid practic la îndemâna dumneavoastră care să vă ajute să folosiți resursele naturale și să aveți mereu sănătate și bună dispoziție evitând alimente nesănătoase cum ar fi carnea, zahărul rafinat și cafeaua.
    Cartea „Sănătate pentru milioane“ prezintă dorința realistă de a fi un ghid practic, eficient și sigur pentru a obține și păstra sănătatea tuturor acelora care doresc să trăiască mai bine.
    Autorul este naturist vegetarian din adolescență, iubitor al naturii și autodidact. În multele sale călătorii prin 35 de țări prin care a trecut a cercetat profund mai mult de 100 de lucrări despre medicină naturală editate în diverse limbi. A urmat orientările la mai mult de 100 de medici, naturiști, oameni de știință și profesori ale căror depoziții și recomandări se găsesc înregistrate în aceste pagini.
  9. Hrana noastră, destinul nostru – Îndrumări și rețete delicioase pentru o viață sănătoasă
    hrana noastră destinul nostruPe lângă informații despre legătura dintre cancer și consumul de carne cartea conține și multe rețete vegetariene delicioase și ușor de preparat.
    Cartea „Hrana noastră, destinul nostru“ nu este o simplă carte cu rețete de bucătărie. Este mult mai mult decât atât.
    Pe măsură ce o veți citi, veți înțelege că în căminul dumneavoastră ați adus un prieten cu care puteți să vă sfătuiți și de la care veți învăța multe lucruri.
    Pe lângă multe rețete delicioase și ușor de preparat, veți găsi rețete vegane pentru o „hrană vie de vindecare“, precum și meniuri pentru diverse boli.
  10. Problema mea cu carnea – Cele mai sănătoase argumente pentru o alimentație vegetariană. Plus 140 de rețete noi
    problema mea cu carneaAceastă carte este revoluționară! Distruge toate falsele mituri care cauzează boli și confuzie în societatea noastră. Autorul este direct, succint și atent în oferirea informațiilor care vă vor salva viața. Înarmați-vă cu cunoștințe și rețete vegetariene superdelicioase!
    Una dintre cele mai revelatoare și practice cărți pe care le veți citi vreodată. Rip Esselstyn acoperă fiecare latură a sănătății și oferă exact informațiile de care cititorii au nevoie pentru a obține sănătatea optimă și performanța de top. În calitate de lider al mișcării către o sănătate mai bună, Rip spune adevărul gol-goluț.

Salvează

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *