0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cultura plantelor valoroase rare
Carte

Cultura plantelor valoroase rare

Cultura plantelor valoroase rare. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Buchrabe K., Fruhwirth P., Koppl P., Krautzer B.
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 142 + 6 color (13x20 cm)
Preţ: 11,56 Lei
Disponibilitate: în stoc

Posibilităţile de producţie în agricultură sunt mărginite prin reglementările Uniunii Europene ale GATT şi ale acordurilor bilaterale. Problema producţiei excedentare cauzează atât preţurile mici ale produselor cât şi secătuirea unor suprafeţe agricole uriaşe. Agricultorul obţine din ce în ce mai puţin venit din producţia directă, fapt ce duce la o criză de identitate.

Ţăranii inovativi ce deţin suprafeţe reduse sunt prin urmare în căutarea unor producţii care nu sunt prea reglementate şi care ar putea contribui decisiv la asigurarea venitului agricol al acestui gen de întreprinzători. Astfel se explică tendinţa puternică spre obţinerea produselor agricole alternative.

Cartea „Cultura plantelor valoroase rare“ ia în calcul această tendinţă. Sunt enumerate şi descrise aproximativ trei duzini de plante medicinale şi de condimente, ierburi şi leguminoase ale căror metode de producţie au fost dezvoltate abia în ultimii ani şi deci ale căror pieţe încă sunt în formare.

Cartea „Cultura plantelor valoroase rare“ este dedicată preponderent agricultorilor practicanţi dar şi profesorilor sau sfătuitorilor ce încă nu au o experienţă solidă cu asemenea culturi.

La fiecare plantă sunt descrise botanica plantei, soiuri de bază, cerinţe şi fertilizare, semănarea, îngrijirea şi protecţia plantei, recoltarea, prelucrarea şi comercializarea.

Cuprinsul cărţii: „Cultura plantelor valoroase rare“

  • Cuvânt înainte
  • Introducere
    • Profitabilitatea
    • Protejarea plantelor
    • Calitatea
  • Plante comestibile, oleaginoase şi textile
    • Mei
    • Mac
    • Şofrănaş
    • In
    • Cânepă
  • Condimente din seminţe
    • Anason
    • Fenicul
    • Coriandru
    • Chimen
  • Condimente din frunze
    • Molotru
    • Cimbru
    • Mărar
    • Maghiran
    • Pătrunjel
  • Zarzavaturi şi rădăcini
    • Mentă
    • Roiniţă
    • Mentă indiană
    • Gălbenea
    • Muşeţel
    • Arnică
    • Ghinţură galbenă
    • Ginseng
  • Seminţele gramineelor
    • Ovăscior auriu
    • Ovăstior
    • Golomăţ
    • Raigras hibrid
    • Raigras aristat sau raigras Westeiwold
    • Păiuş de livadă
  • Ierburi alpine
    • Firuţă
    • Păiuş
    • Leguminoase
    • Trifoi roşu
    • Vătămătoare
  • Seminţele florilor sălbatice