Mâncarea influenţează inteligenţa copiilor

mancare-inteligenta-copiiIată că mâncarea nesănătoasă nu dăunează doar sănătăţii, ci şi inteligenţei. Cu alte cuvinte ne face mai proşti.
Mâncarea nesănătoasă consumată de bebeluşi în primii 2 ani de viaţă le-a scăzut acestora coeficientul de inteligenţă comparativ cu cu bebeluşii care au fost alăptaţi de mici şi care au avut o dietă sănătoasă.
Acestea sunt rezultatele unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Adelaide, Australia, pe un lot de 7000 de copii, care au fost urmăriţi timp de mai mulţi ani.
Rezultatele studiului a fost publicat în Daily Mail: Giving your child junk food can lower their IQ.
Chiar dacă diferenţa dintre copii hrăniţi sănătos şi cei care au fost hrăniţi cu semipreparate pentru copii, ciocolată, chipsuri, biscuiţi, sucuri etc. nu este mare ar trebui totuşi să le pună pe gânduri pe tinerele mame.
Din păcate acest studiu sa referit doar la alimentaţia din primii 2 ani de viaţă. Dacă s-ar fi luat în calcul că multe mame consumă mâncare nesănătoasă atât înainte de sarcină, cât şi în timpul sarcinii şi alăptării, iar copii vor continua toată viaţa să consume o astfel de hrană rezultatele ar fi fost de-a dreptul alarmante.

Pentru cine e preocupat de o alimentaţie sănătoasă vă recomandăm recomandăm magazinele: Vegis.ro şi Cufărul naturii; precum şi studierea acestor cărţi de alimentaţie sănătoasă

Sursa: gandul.info

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *