Mâncarea influențează inteligența copiilor

mancare-inteligenta-copiiIată că mâncarea nesănătoasă nu dăunează doar sănătății, ci și inteligenței. Cu alte cuvinte ne face mai proști.
Mâncarea nesănătoasă consumată de bebeluși în primii 2 ani de viață le-a scăzut acestora coeficientul de inteligență comparativ cu cu bebelușii care au fost alăptați de mici și care au avut o dietă sănătoasă.
Acestea sunt rezultatele unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Adelaide, Australia, pe un lot de 7000 de copii, care au fost urmăriți timp de mai mulți ani.
Rezultatele studiului a fost publicat în Daily Mail: Giving your child junk food can lower their IQ.
Chiar dacă diferența dintre copii hrăniți sănătos și cei care au fost hrăniți cu semipreparate pentru copii, ciocolată, chipsuri, biscuiți, sucuri etc. nu este mare ar trebui totuși să le pună pe gânduri pe tinerele mame.
Din păcate acest studiu sa referit doar la alimentația din primii 2 ani de viață. Dacă s-ar fi luat în calcul că multe mame consumă mâncare nesănătoasă atât înainte de sarcină, cât și în timpul sarcinii și alăptării, iar copii vor continua toată viața să consume o astfel de hrană rezultatele ar fi fost de-a dreptul alarmante.

Pentru cine e preocupat de o alimentație sănătoasă vă recomandăm recomandăm magazinele: și Cufărul naturii; precum și studierea acestor cărți de alimentație sănătoasă

Sursa: gandul.info

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *