Regimul raw vegan (hrană vie) – 17 cărţi utile

raw-vegan-cartiContinuăm seria de articole dedicată alimentaţiei vegetariene, serie începută cu articolul despre cartea „Studiul China“.

Vom prezenta acum o serie de cărţi utile pentru cei care s-au hotărât să adopte – total sau parţial – regimul raw vegan, sau altfel spus regimul alimentar bazat pe hrană vie (fără foc).

 1. Bucătăria bazată pe crudităţi şi alimente vii
  Cartea îţi va permite să te bucuri de toate beneficiile unei diete pe cât de delicioase, pe atât de sănătoase datorită bogăţiei în principii nutritive. Cei doi autorii îţi oferă sute de reţete şi sfaturi culinare care te ajută să prepari cele mai savuroase feluri de mâncare, create 100% din crudităţi şi din alimente vii.
 2. Germenii mâncarea miraculoasă – Ghidul complet pentru germinarea seminţelor
  Germenii sunt uşor de produs în orice anotimp şi în orice condiţii, reprezentând importante surse de nutrienţi pentru orice persoană care vrea să aibă o viaţă lungă şi sănătoasă. Cartea ne prezintă modalităţi de obţinere a germenilor de la diferite plante.
 3. Vindecări miraculoase cu iarba de grâu
  Cartea este un ghid complet de folosire a preparatelor şi băuturilor din iarbă de grâu pentru redobândirea sănătăţii noastre. În paginile cărţii veţi găsi tot ce trebuie să ştiţi despre iarba de grâu şi despre proprietăţile sale miraculoase, inclusiv motivele pentru care dieta cu suc din iarbă de grâu dă rezultate. De asemenea veţi afla cum să creşteţi iarba de grâu, cum să extrageţi sucul, cum să o consumaţi şi cum să vă faceţi un program complet de redobândire a sănătăţii.
 4. Taina hranei. Reţetele medicinii isihaste a părintelui Gleasie de la Frăsinei.
  Prin utilizarea unei alimentaţii formată integral din crudităţi sângele se detoxifiază, fiind dizolvate şi eliminate impurităţile, se elimină obişnuita senzaţie de foame şi, chiar dacă mulţi nu cred, se pot efectua chiar munci fizice grele. Părintele Ghelasie subliniază importanţa postului care opreşte dezechilibrul energetic şi reechilibrează funcţionalitatea trupului.
 5. HRANA VIE. O speranţă pentru fiecare
  Cartea „Hrana vie“ oferă acces uşor la principiile de bază ale alimentaţiei naturiste. Autorul dovedeşte că alimentele crude, preparate fără foc, previn îmbolnăvirea organismului şi vindecă numeroase maladii grave, inclusiv cancerul. Cartea conţine concluziile autorului despre alimentele sănătoase şi nesănătoase şi reţete de hrană vie (fără foc).
 6. Frumuseţe şi sănătate prin hrană vie
  În această carte veţi găsi o mulţime de reţete ale bucătăriei fără foc, reţetele de hrană vie pe care autoarea, Elena Niţă Ibrian, le-a experimentat o perioadă lungă de timp, începând cu peste 50 de ani în urmă când, datorită acestor alimente s-a vindecat de cancer.
 7. Minienciclopedia sucurilor şi băuturilor perfect naturale şi regenerante
  Prin intermediul acestei minienciclopedii a sucurilor naturale autorul a urmărit să ne pună la dispoziţie anumite reţete simple, care necesită un timp scurt de preparare, nu implică fierbere sau prăjire, şi în plus menţin nealterată savoarea naturală şi culoarea ingredientelor.
 8. Reţetele medicii isihaste Autor părintele Ghelasie de la Frăsinei
  Cartea se adresează în primul rând bolnavilor, care au cea mai mare nevoie de ajutor. Dacă şi cei sănătoşi se vor folosi de reţete, cu atât mai bine pentru ei. Majoritatea cărţilor de bucate, se orientează în primul rând spre satisfacerea gusturilor şi diversităţilor culinare. Autorul caută, însă, sensul remediilor bolilor şi partea alinătoare şi vindecătoare.
 9. Dieta cu sucuri naturale – Slăbire, detoxifiere, tonifiere, sănătate
  Găsiţi în această carte peste 100 de reţete delicioase de sucuri şi băuturi, care, alături de gustări şi mese uşoare pot constitui începurul unei regim raw vegan.
 10. Kombucha, ciuperca miraculoasă
  Kombucha mai este numită şi „ciuperca minune“, „ciuperca magică“, „ciuperca eroică“, „ciuperca dătătoare de viaţă lungă“. Cultura de Kombucha reprezintă simultan un proces alimentar şi o manieră de relaxare, la fel ca şi gătitul. De regulă, aceasta se cultivă doar în ceai negru sau ceai verde, însă orice alt ceai este potrivit pentru a creşte Kombucha, mai ales dacă este combinat cu ceaiul verde. Cartea prezintă diverse variante de a cultiva Kombucha.
 11. Kombucha – Plante medicinale care pot fi folosite pentru ceaiul de kombucha
  În prima parte a cărţii ni se oferă informaţii generale legate de cultura de Kombucha, iar în cea de-a doua sunt prezentate ceaiurile medicinale care pot fi folosite pentru această cultură. Veţi găsi şi o listă de boli şi principalele plante medicinale pe care le puteţi folosi ca tratament pentru acestea.În cea de-a treia parte a cărţii sunt prezentate în detaliu efectele negative ale onor plante medicinale. Toate plantele prezentate în această carte despre Kombucha sunt considerate de regulă absolut sigure, dar luate în doze foarte mari sau pe perioade prelungite de timp pot da efecte adverse.
 12. Hrană vie pentru sănătate
  Din această carte aflăm care sunt beneficiile aduse sănătăţii noastre de o alimentaţie bazată pe alimente „vii“, în special hrană crudă. Aceste alimente neprocesate – germeni, cereale integrale, seminţe, verdeţuri, alge marine şi multe altele – sunt pline de substanţe nutritive de importanţă vitală pentru organismul nostru.
 13. Fructe, legume şi flori – metode de prelungire a păstrării în stare proaspătă. Conserve de legume şi fructe.
  Cartea ne prezintă cele mai bune metode de recoltare şi păstrare în stare proaspătă a produselor horticole (fructe, legume, flori) precum şi tehnologiile verificate de conservare a legumelor şi fructelor.
 14. Sfaturi pentru o viaţă mai sănătoasă – Ligia Pop
  Aplicând cu paşi mărunţi şi siguri sfaturile găsite aici, veţi învăţa cum să vă îmbunătăţiţi obiceiurile alimentare şi cum să vă menţineţi echilibrul între minte, trup şi suflet, pentru a vă bucura de o viaţă liniştită şi armonioasă.
 15. Hrană pentru viaţă – Miracolul vindecării prin alimentaţie şi puterea minţii
  Cartea oferă informaţii clare despre cum se petrec lucrurile în corpul nostru, care sunt procesele şi mecanismele care ne fac să ne simţim obosiţi, aparent fără motiv, sau, dimpotrivă, să ne simţim bine şi plini de viaţă. Aceasta este o carte nu doar despre alimentaţia sănătoasă, ci şi despre viaţă şi esenţa ei, despre încredere, reîntoarcere la sine şi la iubire.
 16. 101 alimente care vă pot salva viaţa
  Natura ne pune la dispoziţie o varietate de plante benefice pentru sănătate. Bazată pe îndelungată experienţă de nutriţionist a autorului, cartea prezintă alimentele cele mai bogate în nutrienţi antioxidanţi şi acizi graşi omega, fiind un ghid util pentru îmbunătăţirea dietei noastre.
 17. Sănătate prin seminţe, legume şi fructe
  Această carte, scrisă de dr. Ovidiu Bojor, se bazează pe ideea că primele medicamente trebuie să fie alimentele. Sunt prezentate principalele fructe, legume şi seminţe cu rol benefic pentru sănătate, precum şi diverse recomandări de utilizare a lor pe grupe de afecţiuni.

 

Salvează

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *