Regimul raw vegan (hrană vie) – 17 cărți utile

raw-vegan-cartiContinuăm seria de articole dedicată alimentației vegetariene, serie începută cu articolul despre cartea „Studiul China“.

Vom prezenta acum o serie de cărți utile pentru cei care s-au hotărât să adopte – total sau parțial – regimul raw vegan, sau altfel spus regimul alimentar bazat pe hrană vie (fără foc).

  1. Bucătăria bazată pe crudități și alimente vii
    Cartea îți va permite să te bucuri de toate beneficiile unei diete pe cât de delicioase, pe atât de sănătoase datorită bogăției în principii nutritive. Cei doi autorii îți oferă sute de rețete și sfaturi culinare care te ajută să prepari cele mai savuroase feluri de mâncare, create 100% din crudități și din alimente vii.
  2. Germenii mâncarea miraculoasă – Ghidul complet pentru germinarea semințelor
    Germenii sunt ușor de produs în orice anotimp și în orice condiții, reprezentând importante surse de nutrienți pentru orice persoană care vrea să aibă o viață lungă și sănătoasă. Cartea ne prezintă modalități de obținere a germenilor de la diferite plante.
  3. Vindecări miraculoase cu iarba de grâu
    Cartea este un ghid complet de folosire a preparatelor și băuturilor din iarbă de grâu pentru redobândirea sănătății noastre. În paginile cărții veți găsi tot ce trebuie să știți despre iarba de grâu și despre proprietățile sale miraculoase, inclusiv motivele pentru care dieta cu suc din iarbă de grâu dă rezultate. De asemenea veți afla cum să creșteți iarba de grâu, cum să extrageți sucul, cum să o consumați și cum să vă faceți un program complet de redobândire a sănătății.
  4. Taina hranei. Rețetele medicinii isihaste a părintelui Gleasie de la Frăsinei.
    Prin utilizarea unei alimentații formată integral din crudități sângele se detoxifiază, fiind dizolvate și eliminate impuritățile, se elimină obișnuita senzație de foame și, chiar dacă mulți nu cred, se pot efectua chiar munci fizice grele. Părintele Ghelasie subliniază importanța postului care oprește dezechilibrul energetic și reechilibrează funcționalitatea trupului.
  5. HRANA VIE. O speranță pentru fiecare
    Cartea „Hrana vie“ oferă acces ușor la principiile de bază ale alimentației naturiste. Autorul dovedește că alimentele crude, preparate fără foc, previn îmbolnăvirea organismului și vindecă numeroase maladii grave, inclusiv cancerul. Cartea conține concluziile autorului despre alimentele sănătoase și nesănătoase și rețete de hrană vie (fără foc).
  6. Frumusețe și sănătate prin hrană vie
    În această carte veți găsi o mulțime de rețete ale bucătăriei fără foc, rețetele de hrană vie pe care autoarea, Elena Niță Ibrian, le-a experimentat o perioadă lungă de timp, începând cu peste 50 de ani în urmă când, datorită acestor alimente s-a vindecat de cancer.
  7. Minienciclopedia sucurilor și băuturilor perfect naturale și regenerante
    Prin intermediul acestei minienciclopedii a sucurilor naturale autorul a urmărit să ne pună la dispoziție anumite rețete simple, care necesită un timp scurt de preparare, nu implică fierbere sau prăjire, și în plus mențin nealterată savoarea naturală și culoarea ingredientelor.
  8. Rețetele medicii isihaste Autor părintele Ghelasie de la Frăsinei
    Cartea se adresează în primul rând bolnavilor, care au cea mai mare nevoie de ajutor. Dacă și cei sănătoși se vor folosi de rețete, cu atât mai bine pentru ei. Majoritatea cărților de bucate, se orientează în primul rând spre satisfacerea gusturilor și diversităților culinare. Autorul caută, însă, sensul remediilor bolilor și partea alinătoare și vindecătoare.
  9. Dieta cu sucuri naturale – Slăbire, detoxifiere, tonifiere, sănătate
    Găsiți în această carte peste 100 de rețete delicioase de sucuri și băuturi, care, alături de gustări și mese ușoare pot constitui începurul unei regim raw vegan.
  10. Kombucha, ciuperca miraculoasă
    Kombucha mai este numită și „ciuperca minune“, „ciuperca magică“, „ciuperca eroică“, „ciuperca dătătoare de viață lungă“. Cultura de Kombucha reprezintă simultan un proces alimentar și o manieră de relaxare, la fel ca și gătitul. De regulă, aceasta se cultivă doar în ceai negru sau ceai verde, însă orice alt ceai este potrivit pentru a crește Kombucha, mai ales dacă este combinat cu ceaiul verde. Cartea prezintă diverse variante de a cultiva Kombucha.
  11. Kombucha – Plante medicinale care pot fi folosite pentru ceaiul de kombucha
    În prima parte a cărții ni se oferă informații generale legate de cultura de Kombucha, iar în cea de-a doua sunt prezentate ceaiurile medicinale care pot fi folosite pentru această cultură. Veți găsi și o listă de boli și principalele plante medicinale pe care le puteți folosi ca tratament pentru acestea.În cea de-a treia parte a cărții sunt prezentate în detaliu efectele negative ale onor plante medicinale. Toate plantele prezentate în această carte despre Kombucha sunt considerate de regulă absolut sigure, dar luate în doze foarte mari sau pe perioade prelungite de timp pot da efecte adverse.
  12. Hrană vie pentru sănătate
    Din această carte aflăm care sunt beneficiile aduse sănătății noastre de o alimentație bazată pe alimente „vii“, în special hrană crudă. Aceste alimente neprocesate – germeni, cereale integrale, semințe, verdețuri, alge marine și multe altele – sunt pline de substanțe nutritive de importanță vitală pentru organismul nostru.
  13. Fructe, legume și flori – metode de prelungire a păstrării în stare proaspătă. Conserve de legume și fructe.
    Cartea ne prezintă cele mai bune metode de recoltare și păstrare în stare proaspătă a produselor horticole (fructe, legume, flori) precum și tehnologiile verificate de conservare a legumelor și fructelor.
  14. Sfaturi pentru o viață mai sănătoasă – Ligia Pop
    Aplicând cu pași mărunți și siguri sfaturile găsite aici, veți învăța cum să vă îmbunătățiți obiceiurile alimentare și cum să vă mențineți echilibrul între minte, trup și suflet, pentru a vă bucura de o viață liniștită și armonioasă.
  15. Hrană pentru viață – Miracolul vindecării prin alimentație și puterea minții
    Cartea oferă informații clare despre cum se petrec lucrurile în corpul nostru, care sunt procesele și mecanismele care ne fac să ne simțim obosiți, aparent fără motiv, sau, dimpotrivă, să ne simțim bine și plini de viață. Aceasta este o carte nu doar despre alimentația sănătoasă, ci și despre viață și esența ei, despre încredere, reîntoarcere la sine și la iubire.
  16. 101 alimente care vă pot salva viața
    Natura ne pune la dispoziție o varietate de plante benefice pentru sănătate. Bazată pe îndelungată experiență de nutriționist a autorului, cartea prezintă alimentele cele mai bogate în nutrienți antioxidanți și acizi grași omega, fiind un ghid util pentru îmbunătățirea dietei noastre.
  17. Sănătate prin semințe, legume și fructe
    Această carte, scrisă de dr. Ovidiu Bojor, se bazează pe ideea că primele medicamente trebuie să fie alimentele. Sunt prezentate principalele fructe, legume și semințe cu rol benefic pentru sănătate, precum și diverse recomandări de utilizare a lor pe grupe de afecțiuni.

 

Salvează

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *