9 cărţi utile în vacanţă – care îţi pot salva viaţa

O listă cu cărţi utile în vacanţăPentru că tot e în toi „anotimpul“ concediilor, m-am gândit să prezint o colecţie de cărţi utile în vacanţă, care ne pot face vacanţele mai plăcute şi mai uşoare şi chiar ne pot salva viaţa.

Cărţi pentru orientare turistică în timpul vacanţelor

 1. Hărţi, busole şi GPS-uri – Descriere şi utilizare
  Carte: Hărţi, busole, GPSCartea aceasta cuprinde cinci părţi distincte: utilizarea practică a hărţii topografice; deplasarea şi orientarea cu ajutorul unei hărţi şi unei busole; GPS; orientarea fără busolă şi supravieţuirea în pădure; jocurile, exerciţiile şi informaţiile utile. Dacă veţi pune în practică toate cunoştinţele din carte, expresia „s-a rătăcit“ îşi va pierde toate sensurile.
 2. Orientarea submarină în scufundarea de agrement
  Carte: Orientarea submarină în scufundarea de agrementOrientarea submarină reprezintă una din grijile majore ale scufundătorilor.Cel mai adesea bazată pe simpla observare, ea va putea totuşi să fie uşurată de folosirea unor materiale specifice, precum compasul.Cu toate acestea nu trebuie uitat că nimic nu va putea înlocui experienţa orelor petrecute sub apă…şi că uneori te poţi înşela în privinţa orientării!Să cauţi să tragi concluzii din toate acestea şi să încerci să găseşti cauzele greşelilor sunt lucruri care fac şi ele parte din formarea scufundătorului; încetul cu încetul simţul dumneavoastră de orientare se va ascuţi şi nu vă va mai da bătăi de cap deloc – sau aproape deloc!
 3. Cum să navigăm corect pe bărcile cu pânze – Echipament, veliere, tehnică, manevre
  Carte: Cum să navigăm corect pe bărcile cu pânze Cartea prezintă informaţii despre bărcile mici şi iahturile mari, manevrele de navigaţie, siguranţa la bord, termeni marinăreşti importanţi, dotarea bărcilor, tehnici de navigat şi siguranţa navigaţiei.

Prim ajutor şi supravieţuire

 1. Ghid medical de urgenţe pe apă şi pe uscat
  Carte: Ghid medical de urgenţe pe apă şi pe uscatCartea prezintă principalele îmbolnăviri şi accidente ce se pot produce în atât timpul croazierelor pe mare cât şi pe uscat. De asemenea mai conţine informaţii foarte utile despre: solicitarea unui aviz medical; ce trebuie să conţină „farmacia de bord“ sau mai bine zis trusa medicală de vacanţă; patologii care pot să apară la bordul ambarcaţiunilor, dar şi în călătoriile pe uscat; viaţa pe apă şi particularităţile sale.
  Pentru fiecare dintre aceste cazuri sunt prezentate fişe de intervenţie şi modul de alertare a autorităţilor competente, dacă e cazul.
 2. Cum supravieţuim în sălbăticie – Ghid detaliat al metodelor de supravieţuire în condiţii extreme
  Carte: Cum supravieţuim în sălbăticieExpertul în tehnici de supravieţuire în situaţii extreme, fost membru al echipelor de comando din Marina Regală Britanică se poate mândri cu faptul că a călătorit în foarte multe regiuni ale globului, ajungând chiar în câteva dintre cele mai neospitaliere locuri. Aptitudinile sale în ceea ce priveşte supravieţuirea se datorează participării nemijlocite la foarte multe astfel de situaţii.

Înot, căţărări, alpinism

 1. Cum să înotăm corect – Manual pentru începători
  Carte: Cum să înotăm corectAceastă carte vă oferă informaţii precise şi sfaturi profesioniste pentru practicarea înotului.Sunt prezentate principiile de bază referitoare la acomodarea cu apa şi accesoriile pentru începători care facilitează învăţarea înotului şi de asemenea vă ajută să învăţaţi stilurile de înot craul, bras, spate şi fluture: desfăşurarea mişcărilor şi tehnica respiraţiei, scufundarea şi alunecarea, startul şi întoarcerea.
 2. Scufundarea liberă (fără respiraţie) – Principii de bază, tehnici de antrenament, practică
  Carte: Scufundarea liberă (fără respiraţie)Scufundarea în apnee (scufundarea liberă, fără respiraţie) permite să combinăm scufundarea sportivă cu explorarea fascinantei lumi subacvatice.În funcţie de capacităţile organismului dumneavoastră, reuşiţi să experimentaţi în timpul scufundării în apnee (fără respiraţie), noi dimensiuni în spaţiu şi timp.Spre deosebire de scufundarea autonomă, în cazul scufundării în apnee puteţi să vă apropiaţi în linişte de vieţuitoarele din apă.
  Cu ajutorul acestui manual util veţi învăţa să vă împliniţi visul de a experimenta imponderabilitatea numai cu ajutorul vizorului, tubului de respirat şi labelor de înot.
 3. Căţărări şi bouldering – Tehnici de căţărare şi asigurare pentru începători
  Carte: Căţărări şi boulderingExistă atât de mulţi factori care fac din escaladă un sport atât de atractiv: stăpânirea propriului organism, experimentarea gravitaţiei, experienţa trăită în raport cu natura cât timp vă aflaţi pe stâncă…Ca începător este indicat să începeţi cu boulderingul, care poate fi interesant şi da disciplină tratată separat.Astfel puteţi experimenta şi exersa toate tehnicile escaladei, fără a vă confrunta cu pericole.În acest curs complet de escaladă veţi descoperi tot ce vă trebuie pentru a putea face în siguranţă trecerea de la sala de escaladă la căţăratul în aer liber.

Ambarcaţiuni

 1. Ambarcaţiuni cu motor – Tipuri, tehnici, Carte: Ambarcaţiuni cu motorconducere
  În această carte veţi găsi multe răspunsuri referitoare la această pasiune – cu multe sfaturi utile şi mai mult de 230 de imagini color.

Vă urez un concediu cât mai minunat şi să vă bucuraţi de aceste cărţi utile în vacanţă!

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *