9 cărți utile în vacanță – care îți pot salva viața

O listă cu cărți utile în vacanțăPentru că tot e în toi „anotimpul“ concediilor, m-am gândit să prezint o colecție de cărți utile în vacanță, care ne pot face vacanțele mai plăcute și mai ușoare și chiar ne pot salva viața.

Cărți pentru orientare turistică în timpul vacanțelor

  1. Hărți, busole și GPS-uri – Descriere și utilizare
    Carte: Hărți, busole, GPSCartea aceasta cuprinde cinci părți distincte: utilizarea practică a hărții topografice; deplasarea și orientarea cu ajutorul unei hărți și unei busole; GPS; orientarea fără busolă și supraviețuirea în pădure; jocurile, exercițiile și informațiile utile. Dacă veți pune în practică toate cunoștințele din carte, expresia „s-a rătăcit“ își va pierde toate sensurile.
  2. Orientarea submarină în scufundarea de agrement
    Carte: Orientarea submarină în scufundarea de agrementOrientarea submarină reprezintă una din grijile majore ale scufundătorilor.Cel mai adesea bazată pe simpla observare, ea va putea totuși să fie ușurată de folosirea unor materiale specifice, precum compasul.Cu toate acestea nu trebuie uitat că nimic nu va putea înlocui experiența orelor petrecute sub apă…și că uneori te poți înșela în privința orientării!Să cauți să tragi concluzii din toate acestea și să încerci să găsești cauzele greșelilor sunt lucruri care fac și ele parte din formarea scufundătorului; încetul cu încetul simțul dumneavoastră de orientare se va ascuți și nu vă va mai da bătăi de cap deloc – sau aproape deloc!
  3. Cum să navigăm corect pe bărcile cu pânze – Echipament, veliere, tehnică, manevre
    Carte: Cum să navigăm corect pe bărcile cu pânze Cartea prezintă informații despre bărcile mici și iahturile mari, manevrele de navigație, siguranța la bord, termeni marinărești importanți, dotarea bărcilor, tehnici de navigat și siguranța navigației.

Prim ajutor și supraviețuire

  1. Ghid medical de urgențe pe apă și pe uscat
    Carte: Ghid medical de urgențe pe apă și pe uscatCartea prezintă principalele îmbolnăviri și accidente ce se pot produce în atât timpul croazierelor pe mare cât și pe uscat. De asemenea mai conține informații foarte utile despre: solicitarea unui aviz medical; ce trebuie să conțină „farmacia de bord“ sau mai bine zis trusa medicală de vacanță; patologii care pot să apară la bordul ambarcațiunilor, dar și în călătoriile pe uscat; viața pe apă și particularitățile sale.
    Pentru fiecare dintre aceste cazuri sunt prezentate fișe de intervenție și modul de alertare a autorităților competente, dacă e cazul.
  2. Cum supraviețuim în sălbăticie – Ghid detaliat al metodelor de supraviețuire în condiții extreme
    Carte: Cum supraviețuim în sălbăticieExpertul în tehnici de supraviețuire în situații extreme, fost membru al echipelor de comando din Marina Regală Britanică se poate mândri cu faptul că a călătorit în foarte multe regiuni ale globului, ajungând chiar în câteva dintre cele mai neospitaliere locuri. Aptitudinile sale în ceea ce privește supraviețuirea se datorează participării nemijlocite la foarte multe astfel de situații.

Înot, cățărări, alpinism

  1. Cum să înotăm corect – Manual pentru începători
    Carte: Cum să înotăm corectAceastă carte vă oferă informații precise și sfaturi profesioniste pentru practicarea înotului.Sunt prezentate principiile de bază referitoare la acomodarea cu apa și accesoriile pentru începători care facilitează învățarea înotului și de asemenea vă ajută să învățați stilurile de înot craul, bras, spate și fluture: desfășurarea mișcărilor și tehnica respirației, scufundarea și alunecarea, startul și întoarcerea.
  2. Scufundarea liberă (fără respirație) – Principii de bază, tehnici de antrenament, practică
    Carte: Scufundarea liberă (fără respirație)Scufundarea în apnee (scufundarea liberă, fără respirație) permite să combinăm scufundarea sportivă cu explorarea fascinantei lumi subacvatice.În funcție de capacitățile organismului dumneavoastră, reușiți să experimentați în timpul scufundării în apnee (fără respirație), noi dimensiuni în spațiu și timp.Spre deosebire de scufundarea autonomă, în cazul scufundării în apnee puteți să vă apropiați în liniște de viețuitoarele din apă.
    Cu ajutorul acestui manual util veți învăța să vă împliniți visul de a experimenta imponderabilitatea numai cu ajutorul vizorului, tubului de respirat și labelor de înot.
  3. Cățărări și bouldering – Tehnici de cățărare și asigurare pentru începători
    Carte: Cățărări și boulderingExistă atât de mulți factori care fac din escaladă un sport atât de atractiv: stăpânirea propriului organism, experimentarea gravitației, experiența trăită în raport cu natura cât timp vă aflați pe stâncă…Ca începător este indicat să începeți cu boulderingul, care poate fi interesant și da disciplină tratată separat.Astfel puteți experimenta și exersa toate tehnicile escaladei, fără a vă confrunta cu pericole.În acest curs complet de escaladă veți descoperi tot ce vă trebuie pentru a putea face în siguranță trecerea de la sala de escaladă la cățăratul în aer liber.

Ambarcațiuni

  1. Ambarcațiuni cu motor – Tipuri, tehnici, Carte: Ambarcațiuni cu motorconducere
    În această carte veți găsi multe răspunsuri referitoare la această pasiune – cu multe sfaturi utile și mai mult de 230 de imagini color.

Vă urez un concediu cât mai minunat și să vă bucurați de aceste cărți utile în vacanță!

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *