0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Alimentație sănătoasă
 3. Hrană pentru viață
Carte

Hrană pentru viață

Hrană pentru viață. Editura Benefica
Cumpăr

Miracolul vindecării prin alimentație și puterea minții

Autor(i): Dr. Daniel Menrath,
Editura: Benefica
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 223 (13x20 cm)
Preţ: 33,72 Lei
Disponibilitate: în stoc

Milioane de oameni din întreaga lume, urmând modul de hrănire prezentat în cartea „Hrană pentru viață“, au constatat cu uimire că sănătatea le revine în organism doar respectând calea simplă a naturii.

În proporție de 100% sănătatea acestora sa îmbunătățit vizibil, iar în 85% din cazuri au apărut vindecări spectaculoase.

Acesta este un program de îmbunătățire a sănătății, un pas spre o viață mai productivă și o cale sigură de reglare (în plus sau în minus) a greutății.

Se va constata o creștere a energiei interne și dispariția simptomelor unor boli.

Conform studiilor de nutriție actuale, sa constatat că nu contează ce ai în farfurie, ci ceea ce corpul tău poate folosi din ceea ce mănânci.

Mâncărurile trebuie digerate pentru a putea fi folosite de organism. Alimentele nedigerate sunt dificil de eliminat și tocmai de aici rezultă o creștere a greutății și a toxicității în corp.

Important este nu numai ce mâncați, dar și când mâncați și în ce combinații.

Reducerea greutății, sigură și permanentă, este direct legată de cantitatea de energie pe care o aveți la dispoziție și de folosirea eficientă a acesteia pentru a elimina reziduurile (greutatea excesivă) din corpul dumneavoastră.

Dacă aveți probleme cu greutatea, nu există nici o îndoială că mâncarea introdusă în corp este cauza deoarece:

 • Există o întreagă categorie de substanțe care au un efect mult mai intens decât medicamentele - acestea sunt alimentele.
 • Oamenii se îmbolnăvesc, în general, din cauza alimentelor consumate sau, dimpotrivă, neconsumate.
 • Dintre factorii de mediu, biologici, de comportament, poluare și stres care influențează sănătatea, cel mai important este mâncarea.
 • Două dintre cele mai răspândite boli - cele de inimă și cancerul - ar putea fi reduse spectaculos prin corectarea regimului alimentar.
 • Autosugestia este foarte importantă. Trebuie să credeți că puteți realiza acest program. Aveți încredere în dumneavoastră! Puteți să vă schimbați corpul și să vă însănătoșiți, schimbându-vă modul în care gândiți despre el.
 • Ca să fiți sănătos, trebuie să începeți să credeți că sunteți sănătos.
 • Fiecare celulă a corpului dumneavoastră este înzestrată cu o inteligență incredibilă, care așteaptă instrucțiuni pozitive.
Nu trăim pentru a mânca și totuși alimentația este foarte importantă pentru noi și pentru calitatea vieții noastre. Legătura dintre ceea ce mâncăm și sănătate este directă. La fel ca și legătura dintre fizic și mental.Atitudinea noastră mentală și alimentația pot fi cauza multor boli. De multe ori intuim această legătură, dar preferăm totuși să o ignorăm, pentru că este mai comod și mai simplu să luăm o pastilă și să ștergem disconfortul decât să schimbăm ceva în noi.

Și chiar dacă simțim că poate nu e bine ceea ce facem, nu ne este foarte clar cum ar trebui să procedăm, mai ales când obiceiurile și educația noastră ne susțin în deprinderi și în condițiile în care există atâtea teorii care de multe ori se contrazic.

Rezultatul este că se întâmplă să ne simțim obosiți deși am dormit mult, că ne simțim vlăguiți sau lipsiți de energie, iar acest lucru își are rădăcini adânci în alimentația noastră, un element definitoriu pentru stilul de viață pe care îl avem.

Ghidul fiecăruia prin viață ar trebui să fie simplitatea și măsura, pentru că viața, în esența ei, este simplă, dar noi nu am făcut decât să ne îndepărtăm de ea în atâtea secole de civilizație. Nu trebuie decât, dând la o parte obișnuințele, să ne aplecăm asupra noastră și să vedem de ce anume avem nevoie cu adevărat.

Cartea „Hrană pentru viață“ oferă informații clare despre cum se petrec lucrurile în corpul nostru, care sunt procesele și mecanismele care ne fac să ne simțim obosiți, aparent fără motiv, sau, dimpotrivă, să ne simțim bine, plini de viață și energie.

Există câteva obiective clare ale programului de nutriție, cel mai important fiind detoxifierea. Cât de importantă este aceasta într-o societate bazată pe consum, în care nu mai contează nevoile reale, ci doar cât de mult ne putem oferi, ne dăm seama după cât de mult auzim cuvântul „boală“ în jurul nostru.

La fel de importantă este economisirea energiei de care dispunem și sporirea ei. Starea de echilibru spre care fiecare tindem se bazează și pe energia noastră, de gestionarea căreia suntem răspunzători. Un aspect deloc de neglijat este orientarea acestei energii. Gândurile care ne macină obsesiv ne mănâncă energia și ne lasă descoperiți în fața problemelor cu care ne confruntăm.

„O viață echilibrată nu înseamnă să trăiești după calendar sau după ceas“, ne spune Daniel Merath și fiecare dintre noi simte când „măsura“ este întrecută. Nu trebuie decât să ne luăm puțin răgaz și să ne aplecăm asupra noastră pentru a descifra mai bine semnalele pe care corpul ni le transmite. Hrană pentru viață este una din acele cărți care schimbă mentalități și te ajută să-ți cunoști propriul corp astfel încât să preîntâmpini boala sau să te vindeci cu ajutorul propriilor resurse.

„Hrană pentru viață“ este o carte nu doar despre o alimentație sănătoasă, dar mai ales despre viață și esența ei, despre încredere, reîntoarcere la sine și iubire.

Sfaturile de suflet vin de la un experimentat naturopat, pornesc de la străvechea înțelepciune tibetană și se bazează pe întreaga experiență a unui medic care s-a dedicat studierii acestor probleme. Sfatul editorului este următorul: luați-vă stropul de sănătate din această carte și folosiți-l în beneficiul corpului și minții dumneavoastră!

Cuprinsul cărţii: „Hrană pentru viață“

 • Cuvânt înainte
 • Înainte de a citi
 • Principii
 • Teorii
 • Igiena psihică
 • Ciclurile naturale ale corpului
 • Principiile alimentației corecte
 • Explicații uluitoare
 • Exerciții fizice
 • Meniul zilnic corect
 • Ghidul vieții sănătoase
 • Rezumatul celor mai importante reguli de alimentație
 • Postul de aur
 • Cure pe bază de crudități
 • Rețete speciale
 • Rețete pentru sănătate
 • Uleiuri vegetale, semințe și sucuri