0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Kombucha - Plante medicinale care pot fi folosite pentru ceaiul de kombucha
Carte

Kombucha - Plante medicinale care pot fi folosite pentru ceaiul de kombucha

Kombucha - Plante medicinale care pot fi folosite pentru ceaiul de kombucha. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Harald Tietze
Editura: Mix
Colecţia: Alternative tămăduitoare
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 133 (13x20 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Kombucha a fost folosită de mulţi oameni de-a lungul timpului ca aliment hrănitor şi remediu vindecător. Amestecarea ceaiurilor din plante medicinale cu ceaiul negru obişnuit conduce la obţinerea unei băuturi care conţine proprietăţile tuturor ceaiurilor folosite. În funcţie de combinaţie, acestea se pot potenţa reciproc, sau dimpotrivă, se pot anihila. Gustul diferitelor combinaţii se amplifică de asemenea. De aceea, putem vorbi de mii de varietăţi de Kombucha, cu gusturi şi efecte vindecătoare diferite.

Cultura de Kombucha reprezintă simultan un proces alimentar şi o manieră de relaxare, la fel ca şi gătitul.

Diferenţa constă în faptul că există posibilităţi diferite de a cultiva Kombucha.

De regulă, aceasta este cultivată în ceai negru sau verde. Orice alt ceai este însă la fel de potrivit pentru a creşte Kombucha în el, mai ales dacă este amestecat cu ceai verde.

Există circa 10.000 de tipuri de ceaiuri medicinale care pot fi folosite ca mediu de cultură pentru Kombucha, separate sau în amestec, ceea ce conduce la o mare varietate de culturi.

Cartea „Kombucha – plante medicinale care pot fi folosite pentru ceaiul de Kombucha“ este structurată în trei părţi.

În prima parte, se oferă informaţii generale legate de cultura de Kombucha, iar în cea de-a doua parte sunt prezentate ceaiurile medicinale pe care le puteţi folosi pentru această cultură. Veţi găsi în această secţiune o listă de boli şi principalele plante medicinale pe care le puteţi folosi ca tratament pentru acestea. Se recomandă schimbarea amestecurilor de plante după câteva săptămâni, pentru a-i oferi organismului un stimulent diferit, astfel încât efectele benefice să fie amplificate, iar efectele secundare negative să fie evitate.

În cea de-a treia parte a cărţii sunt prezentate în detaliu efectele negative ale diferitelor plante medicinale. Toate plantele prezentate în această carte despre Kombucha sunt considerate de regulă absolut sigure, dar luate în doze foarte mari sau pe perioade prelungite de timp pot da efecte adverse.

Cuprinsul cărţii: „Kombucha - Plante medicinale care pot fi folosite pentru ceaiul de kombucha“

  • Recomandare
  • Introducere
  • Kombucha
  • Fermentarea acidului lactic
  • PH-ul ceaiului de Kombucha
  • Cum vă puteţi fermenta propria cultură de Kombucha - reţeta de bază
  • Temperatura ideală pentru fermentare
  • Cele mai potrivite recipiente pentru cultura de Kombucha
  • Procesul continuu de fermentare
  • Probleme care pot apărea în timpul fermentării culturii de Kombucha
  • Transformarea zahărului în Kombucha
  • Oţetul de Kombucha
  • Ce cantităţi trebuie băute
  • Are Kombucha efecte secundare?
  • Ceaiuri din plante medicinale
  • Calitatea ceaiului
  • Au ceaiurile din plante medicinale efecte secundare negative?
  • Când trebuie luate ceaiuri din plante medicinale?
  • Ceaiul obişnuit
  • Ceaiuri din plante medicinale
  • Amestecarea diferitelor ceaiuri din plante medicinale
  • Ceaiuri pentru un gust foarte bun
  • Ceaiuri pentru o senzaţie generală de bunăstare şi pentru curăţarea sângelui
  • Boli şi tratamente cu ajutorul plantelor medicinale
  • Avertisment în privinţa folosirii acestor plante medicinale
  • Lista plantelor recomandate în această carte
  • Explicarea termenilor
  • Prostii vehiculate în legătură cu Kombucha
  • Comentarii lipsite de suport ştiinţific
  • Zvonuri stupide
  • Cercetări ştiinţifice legate de Kombucha
  • Epilog. Efectul Placebo
  • Indexul bolilor ce pot fi ameliorate cu ajutorul plantelor medicinale şi al ciupercii Kombucha