0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. Frumuseţe şi sănătate prin hrană vie
Carte

Frumuseţe şi sănătate prin hrană vie

Frumuseţe şi sănătate prin hrană vie. Editura Eikon
CumpărDetalii carte

Autor(i): Elena Niţă Ibrian
Editura: Eikon
Pagini: 172 (13x20 cm)
Preţ: 15,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În cartea „Frumuseţe şi sănătate prin hrană vie“, veţi găsi o mulţime de reţete ale bucătăriei creative (mâncăruri preparate dar la care se adaugă 50-70% crudităţi), dar nu lipsesc nici reţetele de hrană vie preparate după principiile bucătăriei fără foc, reţete pe care autoarea, Elena Niţă Ibrian, le-a experimentat o perioadă lungă de timp, începând cu peste 50 de ani în urmă când, datorită acestor reţete s-a vindecat de cancer.

S-a constat că cele mai multe boli apar din cauza hranei compuse din alimente necorespunzătoare, care au un înalt grad de prelucrare cu adausuri de coloranţi şi alte produse sintetice, dar şi din produse alimentare combinate incorect, conserve, cărnuri şi grăsimi consumate în cantităţi mult prea mari faţă de cerinţele organismului. Şi atunci, de ce să ne mirăm că ne înbolnăvim? O hrană cumpătată din toate punctele de vedere favorizează tăria fizică şi vigoarea intelectuală.

Ar fi bine ca fiecare îngăduinţă alimentară care are tendinţa de a slăbi puterile morale să fie interzisă. Alimentele sofisticate şi alcoolul să fie oprite pentru a întări vigoarea fizică, dârzenia şi hotărârea.

Toate obiceiurile, gusturile şi înclinaţiile noastre e bine să fie educate în armonie cu legile vieţii şi sănătăţii. Numai în felul acesta ne putem asigura cea mai bună condiţie fizică şi putem avea o limpezime a minţii necesară pentru a face distincţie între bine şi rău.

O alimentaţie corespunzătoare pentru o sănătate deplină este compusă din cereale integrale: grâu, secară, orz, ovăz, porumb, mei, hrişcă, orez; fructe: mere, pere, gutui, cireşe, vişine, zmeură, mure, coacăze negre, agrişe, afine, nuci şi altele din regiunea în care trăim. Se pot consuma şi fructe exotice ca: banane, kiwi, lămâi, portocale, dar cu multă moderaţie. Fructele de bază trebuie să fie din ţara de baştină, la fel ca şi legumele, verdeţurile, plantele aromatice condimentare şi medicinale. Aceste produse alimentare pregătite cât se poate de simplu, după reţetele de hrană vie din bucătăria fără foc sau din bucătăria creativă (în care se începe cu 25%, continuându-se până la 75%, alimente crude adăugate în bucate preparate termic).

E bine să ştiţi că prin fierbere se distrug în primul rând enzimele, care sunt însăşi viaţa noastră, apoi vitaminele, mineralele şi alte substanţe necesare organismului nostru; şi atunci de ce să le mai mâncăm? Numai ca să ne umplem stomacul?

O atenţie cu totul deosebită trebuie acordată şi combinării produselor alimentare. Niciodată nu se vor combina proteine cu amidonoase. Pentru digerarea primelor, stomacul secretă acid, iar pentru celelalte secretă baze, astfel obosind foarte mult, iar alimentele ajungând să intre în putrefacţie producând toxine, care nu fac altceva decât să infecteze sângele.

Ne îmbolnăvim pentru că nu ştim să ne hrănim.

După cercetări de dată recentă efectuate de cei mai competenţi şi mai experimentaţi nutriţionişti din S.U.A., s-a constatat că hrana vie este adevăratul izvor al sănătăţii. Corpul nostru funcţionează normal numai cu hrană vie, naturală, deoarece şi noi suntem biologic creaţi să consumăm hrană vie. Curele de slăbire sunt inutile. Hrana vie vă ajută să vă meneţi la greutatea normală. Hrana fiartă nu este decât hrană moartă care îngraşă omul, până la urmă îbolnăvindu-l de diferite maladii.

Unele dintre cele mai răspândite boli – de inimă şi cancer - ar putea fi reduse drastic printr-un regim de hrană vie, având ca primă implicaţie scăderea greutăţii – factor precursor al bolilor mai sus menţionate.

Mâncarea gătită la peste 54°C este condamnată la moarte. Enzimele se deteriorează începând de la 38°C, iar la 54°C dispar în întregime. Pierzându-şi viaţa şi deci valoarea nutritivă, noi consumăm mâncarea doar ca balast, aceasta nu face altceva decât să adauge mai multe kilograme corpului si apoi să-l îmbolnăvească cu timpul.

Mâncărurile corect combinate se digeră cu un consum mult mai mic de energie. Stomacul omului nu este dotat să digere mai mult de un fel de mâncare concentrată o dată. Mâncăruri prea concentrate sunt: carne cu cartofi, peşte cu orez, pui cu macaroane, ouă cu pâine, cereale cu lapte etc. Acestea nu vă vor furniza energia de care aveţi nevoie, ducând la o scurtare dramatică a vieţii.

Cuprinsul cărţii: „Frumuseţe şi sănătate prin hrană vie“

  • Cuvânt înainte
  • PARTEA ÎNTÂI
    • Sugestii pentru frumuseţe şi sănătate (reţetele 1-6)
      • Plante folosite în cosmetică (reţetele 7-50)
      • Tenul, mereu în grija noastră (reţetele 51-91)
      • Reţete de loţiuni pentru ten (reţetele 92-101)
      • Alte reţete cu produse naturale (reţetele 102-138)
      • Metode de epilare (reţetele 135-138)
      • Reţete pentru slăbit (reţetele 139-142)
  • PARTEA A DOUA - BUCĂTĂRIA FĂRĂ FOC
    • Aperitive - paste, salate, sosuri
      • Paste (reţetele 152-171)
      • Salate (reţetele 172-198)
      • Sosuri (reţetele 199-221)
    • Supe creme, ciorbe creme şi alte preparate
      • Supe creme (reţetele 222-232)
      • Ciorbe creme(reţetele 233-286)
    • Lapte vegetal, siropuri şi dulciuri
      • Lapte vegetal (reţetele 287-307)
      • Siropuri naturale (reţetele 308-332)
      • Dulciuri (reţetele 333-361)
  • PARTEA A TREIA- BUCĂTĂRIA CREATIVĂ
    • Salate şi piureuri
      • Salate (reţetele 363-377)
      • Piureuri (reţetele 378-392)
    • Supe, ciorbe, alte preparate
      • Supe (reţetele 393-407)
      • Ciorbe (reţetele 408-424)
    • Importanţa condimentelor în alimentaţie (reţetele 425-452)
    • Reţete de conserve şi pâine harică (reţetele 453-476)
    • Reţete cu trimiteri (reţetele 477-565)
  • Scrisori de mulţumire
  • ANEXE