0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Pomicultură
  4. Caisul şi piersicul
Carte

Caisul şi piersicul

Caisul şi piersicul. Editura MAST
CumpărDetalii carte

Autor(i): Conf. dr. ing. Lenuţa Chira, Prof. dr. Chereji Viorel, Ing. drd. Roman Marius
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2005
Pagini: 268 (13x20 cm)
Preţ: 16,50 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Caisul şi piersicul“ este utilă tuturor celor care vor să cultive aceşti pomi fructiferi şi conţine informaţii despre particularităţile lor biologice, particularităţi de fructificare, fazele fenologice, cerinţe faţă de mediu, înfiinţarea plantaţiilor, agrotehnica culturii, boli şi dăunători, îngrijirea recoltei de caise şi piersici.

Cuprinsul cărţii: „Caisul şi piersicul“

  • CULTURA CAISULUI
    • Prefaţă
    • IMPORTANŢA CULTURII CAISULUI ŞI ARIA SA DE RĂSPÂNDIRE
      • Importanţa culturii caisului
      • Istoricul culturii caisului
      • Arealul de cultură al caisului
      • Situaţia culturii caisului pe plan mondial
      • Situaţia culturii caisului în România
    • PARTICULARITĂŢI BIOLOGICE ALE CREŞTERII ŞI RODIRII CAISULUI
      • Sistemul radicular
      • Trunchiul
      • Coroana cu elemente componente
      • Particularităţi de creştere şi fructificare
    • CERINŢELE CAISULUI FAŢĂ DE FACTORII DE MEDIU
      • Cerinţe faţă de temperatură
      • Cerinţe faţă de umiditate
      • Cerinţe faţă de lumină
      • Cerinţe faţă de sol
      • Zonele favorabile culturii caisului
    • SOIURI DE CAIS
      • Principalele soiuri de cais
      • Portaltoii caisului
    • PRODUCEREA MATERIALULUI SĂDITOR
      • Producerea puieţilor portaltoi
      • Şcoala de pomi altoiţi (pepiniera de pomi)
    • AGROTEHNICA APLICATĂ ÎN LIVEZILE DE CAIS
      • Tendinţa naturală de creştere a coroanei
      • Tăierile de formare a coroanelor la pomii tineri
      • Tăierile de întreţinere
      • Tăierile de fructificare
      • Tăierea în verde a caisului
      • Tăierile de reîntinerire
      • Lucrările solului
      • Fertilizarea
      • Irigarea livezilor
      • Aplicarea regulilor de creştere
      • Rărirea fructelor
      • Apoplexia caisului sau pieirea prematură
      • Lupta împotriva brumelor şi îngheţuilor târzii de primăvară
    • BOLILE ŞI DĂUNĂTORII CAISULUI ŞI PIERSICULUI
      • Principalele boli
      • Dăunătorii livezilor de cais şi piersic
      • Complexul de tratamente pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor la cais
      • Pesticide pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor la cais şi piersic
    • RECOLTAREA ŞI VALORIFICAREA CAISELOR
      • Organizarea recoltării
      • Tehnica recoltării fructelor şi transportul recoltei din câmp
      • Păstrarea temporară a fructelor pentru consumul în stare proaspătă
      • Principalele alterări patologice şi dereglări fiziologice manifestate la caise pe durata păstrării
      • Preparate din caise
    • Bibliografie
  • CULTURA PIERSICULUI
    • CULTURA PIERSICULUI PE PLAN MONDIAL ŞI ÎN ŢARA NOASTRĂ
      • Importanţa culturii
      • Istoric, originea şi arealul de cultură al piersicului
      • Cultura piersicului pe plan mondial
      • Cultura piersicului în România
    • PARTICULARITĂŢI BIOLOGICE ALE PIERSICULUI
      • Sistemul radicular
      • Particularităţi de fructificare
      • Ramurile de rod ale piersicului şi migdalului
    • CERINŢELE PIERSICULUI FAŢĂ DE FACTORII DE MEDIU
      • Temperatura
      • Lumina şi expoziţia
      • Umiditatea
      • Solul
    • SOIURI ŞI PORTALTOI DE PIERSIC
      • Soiuri de piersic
      • Portaltoii piersicului
    • ÎNFIINŢAREA ŞI ÎNTREŢINEREA PLANTAŢIILOR DE PIERSIC
      • Alegerea terenului pentru plantaţie
      • Plantarea
      • Îngrijirea piersicilor tineri
    • AGROTEHNICA APLICATĂ ÎN LIVEZILE DE PIERSIC
      • Tăierea de fructificare
      • Fertilizarea
      • Irigarea
      • Întreţinerea şi lucrarea solului
      • Normarea încărcăturii de fructe prin rărirea manuală
      • Bolile şi dăunătorii piersicului
      • Recoltarea, sortarea, ambalarea şi transportul piersicelor
    • PREPARATE DIN PIERSICI
    • BIBLIOGRAFIE