Cartea rugăciunilor

Editura: Pro Editură și Tipografie
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 118 (17x24 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
A te ruga este ocupația cea mai nobilă și sublimă din lume.
A te ruga este ocupația cea mai nobilă și sublimă din lume.
Acesta este volumul 3 al cărții „Puterea miraculoasă a minții tale“ și tratează Puterea credinței în viața noastră.
Acest dialog excepțional și inedit abordează în deplină libertate marile teme ale epocii noastre, dar și ale existenței umane: pacea și războiul, politica și religiile, mondializarea și diversitatea culturală, fundamentalismele și laicitatea, Europa și migranții, ecologia, inegalitățile pe plan mondial, ecumenismul și dialogul interreligios
Folosind armele adversarilor săi (precum referirile la scripturi), autorul combate pretențiile intelectuale și morale ale religiei și insistă asupra faptului că fanatismul religios rămâne cel mai mare pericol al lumii actuale.
Această religie a magilor și-a demonstrat miezul de adevăr tocmai prin larga răspândire a ideilor sale de-a lungul imperiului și integrarea lor în noile valuri religioase: idea de Iad și Ceruri, eficacitatea Misteriilor în curățarea păcatelor și învierea trupului după moarte, puterea astrelor asupra omului – toate aceste idei nu erau sortite să piară odată cu apariția creștinismului.
De la Revoluția Iraniană din 1979 la criza ostaticilor din Liban și la recentele războaie din Siria, Irak și Afganistan, „Credința prin sabie“ scoate în evidență esența acestei îndelungate lupte, precum și consecințele sale.
Nu ne interesează o știință a Răului „în sine“, prin care să luptăm cu ceilalți. O știință a Răului nu trebuie să devină pretext pentru a lupta, persecuta și a ne descotorosi de oamenii care nu ne plac. Ne interesează o cercetare științifică a Răului care să pornească de la Dumnezeu și care să ducă la Dumnezeu.
Este o piesă importantă în „cearta riturilor“, o polemică ce a zguduit Europa creștină și intelectuală a veacurilor al XVII-lea și al XVIII-lea cu privire la asemănările și deosebirile dintre creștinism și gândirea chineză.
Primul volum al „Istoriei credințelor și ideilor religioase“ studiază comportamentele magico-religioase ale oamenilor preistorici, religiile mesopotamiene și ale Egiptului antic, cele din vechiul Israel, religia indo-europenilor, credințele Indiei înainte de Buddha, religiile greacă și iraniana, până la cultul lui Dionysos.
Volumul al doilea al „Istoriei credințelor și ideilor religioase“ prezintă religiile Chinei antice, brahmanismul și hinduismul, budismul, religia romană, religiile celtice și germanice, iudaismul, religiile epocii elenistice și cele iraniene, până la apariția creștinismului.