Efectele micului ecran asupra minții copilului

Editura: Institutul de Cercetări Psihosociale și Bioetică
Colecţia: Fața nevăzută a televiziunii
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 128 (14x20 cm)
Preţ: 28,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
„Montessori: Prima mea carte despre forme“ a fost concepută și realizată pentru a stimula dezvoltarea de capacități complexe, așa cum sunt cele vizual-spațiale și vizual-constructive, prin propunerea de jocuri de manevrare a materialelor și creativitate care au ca subiect principalele figuri geometrice.
„Prima mea carte despre culori“ a fost concepută și realizată cu o abordare nouă, care stimulează dezvoltarea capacității de recunoaștere și reamintire a culorilor, de care copiii mici sunt atât de interesați.
Craig Adams scoate la iveală tiparele subiacente ale oricărei discuții și dispute pe care le-am purtat vreodată și ne arată cum să fim deopotrivă mai greu de manipulat și mai abili de acum încolo – indiferent de subiect.
„Mindshift“ propune noi metode pentru procesul învățării, prin educație non-formală, mai ales bazate pe MOOC-uri – cursuri online specializate pe anumite domenii și acreditate de unele dintre cele mai bune universități din lume.
Această carte reprezintă o ultimă încercare a mea de a trezi interesul tinerilor pentru literatură. Sunt prea în vârstă ca să mai fac și alte încercări.
Cartea propune mai departe o serie de abordări novatoare pentru politicile educaționale, având ca repere predarea individualizată, adaptarea curriculei la contextul local și regional și renunțarea la didactica axată pe memorare și teste standardizate.
Plecând de la observarea procesului natural și fascinant în care copiii mici învață pe cont propriu să meargă, să vorbească sau să rezolve jocuri complicate, autorul îndeamnă părinții și educatorii să creeze un mediu de învățare bazat pe încredere și deschidere, care să încurajeze nu doar achiziția unor fragmente din diverse teorii, dar și dezvoltarea încrederii, răbdării și autonomiei elevilor aflați la vârste fragede.
Ce ai face dacă ai afla că tot ceea ce credem că știm despre modul în care funcționează lumea – ideile noastre privind dragostea, educația, spiritualitatea, munca și fericirea – se bazează pe Exreguli (reguli expirate), transmise din generație în generație, cu valabilitatea expirată de mult?