0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cultura arbuştilor fructiferi
Carte

Cultura arbuştilor fructiferi

Cultura arbuştilor fructiferi. Editura MAST
CumpărDetalii carte

Autor(i): Conf. dr. ing. Lenuţa Chira
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2000
Pagini: 208 (13x20 cm)
Preţ: 15,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Cultura arbuştilor fructiferi“ este un ghid util pentru cei care vor să cultive diverşi arbuşti fructiferi cum ar fi: căpşunul, coacăzul, agrişul, zmeurul, murul, afinul, cătina albă, trandafirul de dulceaţă, lămâiul de apartament, smochinul, cornul, socul.

Cuprinsul cărţii: „Cultura arbuştilor fructiferi“

  • CĂPŞUNUL
    • Importanţa culturii
    • Particularităţile de creştere şi fructificare
    • Cerinţele faţă de factorii de mediu
    • Soiurile de căpşun cultivate în România
    • Tehnologia de cultură a căpşunului
    • Cultura anuală a căpşunului
    • Cultura multianuală (clasică) a căpşunului
    • Cultura căpşunului remontant
    • Cultura protejată a căpşunului
    • Combaterea bolilor şi a dăunătorilor
    • Maturarea şi recoltarea
  • COACĂZUL NEGRU
    • Originea şi importanţa culturii
    • Descrierea morfologică
    • Particularităţile de creştere şi fructificare
    • Cerinţele faţă de factorii de mediu
    • Soiurile de coacăz negru cultivate în România
    • Tehnologia de cultură a coacăzului negru
    • Obţinerea materialului săditor
    • Înfiinţarea plantaţiilor de coacăz negru
    • Lucrările agrotehnice aplicate în plantaţii
    • Bolile, dăunătorii şi combaterea lor
    • Maturarea şi recoltarea
  • COACĂZUL ROŞU
    • Importanţa culturii
    • Descrierea morfologică şi particularităţile biologice
    • Cerinţele faţă de factorii de mediu
    • Principalele soiuri cultivate în România
    • Tehnologia de culturi
    • Obţinerea materialului săditor
    • Lucrările agrotehnice aplicate în plantaţii
    • Maturarea şi recoltarea
  • AGRIŞUL
    • Importanţa culturii
    • Descrierea morfologică
    • Cerinţele faţă de factorii de mediu
    • Principalele soiuri cultivate în România
    • Obţinerea materialului săditor
    • Înfiinţarea şi întreţinerea plantaţiilor
    • Recoltarea
  • ZMEURUL
    • Importanţa culturii
    • Particularităţile de creştere şi fructificare
    • Cerinţele faţă de factorii de mediu
    • Principalele soiuri cultivate în România
    • Obţinerea materialului săditor
    • Înfiinţarea plantaţiei
    • Lucrările agrotehnice
    • Bolile dăunătorii şi combaterea lor
    • Recoltarea
  • MURUL
    • Importanţa culturii
    • Descrierea morfologică
    • Particularităţile de creştere şi fructificare
    • Cerinţele faţă de factorii de mediu
    • Principalele soiuri cultivate în România
    • Obţinerea materialului săditor
    • Plantarea şi întreţinerea murului
    • Bolile, dăunătorii şi combaterea lor
    • Recoltarea
  • AFINUL
    • Importanţa culturii
    • Particularităţile de creştere şi fructificare
    • Cerinţele faţă de factorii de mediu
    • Principalele soiuri cultivate
    • Obţinerea materialului săditor
    • Înfiinţarea culturii
    • Lucrările agrotehnice
    • Bolile, dăunătorii şi combaterea lor
    • Recoltarea
  • CĂTINA ALBĂ
    • Importanţa culturii
    • Particularităţile de creştere şi fructificare
    • Cerinţele faţă de factorii de mediu
    • Principalele selecţii (soiuri) cultivate în România
    • Obţinerea materialului săditor
    • Înfiinţarea şi întreţinerea plantaţiilor
    • Recoltarea şi valorificarea
  • TRANDAFIRUL DE DULCEAŢĂ
    • Importanţa culturii
    • Speciile existente la noi în ţară
    • Cerinţele faţă de factorii de mediu
    • Obţinerea materialului săditor
    • Înfiinţarea plantaţiilor
    • Lucrările agrotehnice
    • Bolile, dăunătorii şi combaterea lor
    • Recoltarea şi valorificarea petalelor
  • LĂMÂIUL DE APARTAMENT
    • Importanţa culturii
    • Particularităţile de creştere şi fructificare
    • Cerinţele faţă de factorii de mediu
    • Soiuri de lămâi
    • Înmulţirea lămâiului
    • Tăierile de formare a coroanei
    • Lucrări de îngrijire
    • Dăunătorii şi combaterea lor
  • SMOCHINUL
    • Importanţa culturii
    • Particularităţile morfologice
    • Cerinţele faţa de factorii de mediu
    • Soiuri de smochin
    • Obţinerea materialului săritor
    • Înfiinţarea plantaţiei
    • Lucrările agrotehnice
    • Protejarea smochinilor pe timpul iernii
    • Bolile, dăunătorii şi combaterea lor
    • Recoltarea
  • CORNUL
    • Importanţa culturii
    • Particularităţile de creştere şi fructificare
    • Cerinţele faţă de factorii de mediu
    • Principalele soiuri
    • Obţinerea materialului săditor
    • Înfiinţarea plantaţiilor
    • Lucrările agrotehnice
    • Bolile, dăunătorii şi combaterea lor
    • Recoltarea şi valorificarea fructelor
  • SOCUL
    • Importanţa culturii
    • Descrierea morfologică
    • Cerinţele faţă de factorii de mediu
    • Selecţiile (soiurile) cultivate în România
    • Obţinerea materialului săditor
    • Înfiinţarea plantaţiilor
    • Întreţinerea plantaţiilor
    • Bolile, dăunătorii şi combaterea lor
    • Recoltarea şi valorificarea
  • Model de grădină familială amenajată cu pomi şi arbuşti fructiferi
  • Produse alimentare prelucrate din fructele arbuştilor fructiferi
  • Produsele fitosanitare specifice combaterii bolilor şi dăunătorilor la arbuştii fructiferi
  • BIBLIOGRAFIE