0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Ştiinţe de frontieră
 3. Fantasticele invenţii ale lui Nicola Tesla
Carte

Fantasticele invenţii ale lui Nicola Tesla

Fantasticele invenţii ale lui Nicola Tesla. Editura Vidia
CumpărDetalii carte

Autor(i): Nikola Tesla, David Hatcher Childress
Editura: Vidia
Colecţia: Ştiinţe de frontieră
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 336 (16x24 cm)
Preţ normal: 45,00 Lei
Preţ redus: 39,60 Lei
Reducere: 12,00%

Disponibilitate: în stoc

Cartea „Fantasticele invenţii ale lui Nikola Tesla“ vorbeşte despre invenţiile spectaculoase ale lui Nikola Tesla, acest magician al electricităţii, şi despre contribuţiile pe care el le-a adus la construirea lumii moderne, aşa cum o ştim astăzi.

Născut pe ţărmul Mării Adriatice, în anul 1856, într-o localitate populată de istro-romani din actuala Croaţie, Nikola Tesla a fost unul dintre cei mai geniali inventatori din istorie şi totodată un mister…

Tesla fost numit în unele cercuri savantul nebun, poate pentru că făcea lucruri pe care minţile oamenilor obişnuiţi nu le puteau concepe.

Câţi dintre cei care îl cunoşteau pe Nikola Tesla vorbeau cu persoane decedate, de exemplu? Pentru Tesla acest lucru era ceva natural…

Şi de ce evita acest om de ştiinţă misterios să atingă orice altă mână atunci când saluta?

Încă de la o vârstă fragedă, Nikola Tesla s-a remarcat prin inteligenţa sa sclipitoare, reuşind la şcoală să facă în minte calcule întregi de integrale şi uimindu-şi profesorii care credeau că trişează cumva.

Însă tânărul Nikola Tesla era pasionat de matematică, în ciuda insistenţelor tatălui său de a intra la teologie.

Abilitatea de a efectua în minte calcule complexe nu era singura capacitate ieşită din comun a lui Tesla…

Ceea ce iniţial a fost considerată o afecţiune, s-a dovedit mai târziu a fi o înzestrare minunată de a vedea aerul din jurul său umplut cu „limbi de flăcări vii“ (manifestări subtile ale energiei eterice) şi imagini însoţite adesea de străfulgerări puternice de lumină. Acestea erau atât de pline de viaţă încât Nikola Tesla întâmpina dificultăţi în a distinge care dintre ele erau reale şi care nu.

Urmărind să controleze apariţia acestor imagini (care la început îi creau disconfort şi anxietate), Nikola Tesla a început să îşi dezvolte alte capacităţi excepţionale: experimentarea călătoriilor astrale şi abilitatea de a-şi proiecta mental, în stare de veghe sau de somn, invenţiile şi descoperirile.

Se ştie astăzi faptul că Nikola Tesla îşi vizualiza mental invenţiile înainte ca ele să fi căpătat contururi fizice. Toate invenţiile au fost testate şi perfecţionate în timpul unor proiecţii mentale, de aceea punerea lor în practică era însoţită întotdeauna de un succes uimitor.

De altfel, Tesla avea alte preocupări în laborator, nefiind atent la desfăşurarea experimentelor, tocmai pentru că ştia deja cum vor evolua.

Viaţa marelui savant nu a fost lipsită de controverse, împotriviri, critici sau defăimări din partea celor care vedeau în acest geniu un concurent…

Cu toate astea, la vremea aceea, Nikola Tesla devenise o legendă.

A emigrat în America unde a devenit faimos datorită invenţiilor şi ideilor sale inovatoare. Acolo a creat primul sistem hidroelectric la cascada Niagara. Nimeni nu ştia dacă o să funcţioneze, cu excepţia lui Nikola Tesla care era convins de reuşita sa.

În New York a creat faimosul turn Wardenclyffe menit să genereze free-energy (energie gratuită) oriunde în lume şi care a fost demolat ulterior.

Munca teoretică, viziunile şi invenţiile sale au fost catalogate de către marile grupuri de interes ca fiind periculoase pentru omenire.

Dar oare dispozitivele de energie gratuită (free-energy) nu aveau să destabilizeze planurile acelor grupuri aflate la control…?

Numele lui Nikola Tesla este legat de cea de-a Doua Revoluţie Industrială, datorită invenţiilor sale miraculoase care au pus bazele cunoştinţelor moderne despre curentul alternativ, sisteme de curent alternativ (incluzând sistemele polifazate, puterea electrică, motorul pe curent alternativ, dispozitive pentru controlul curenţilor electrici de foarte înaltă frecvenţă, unele dispozitive în domeniul radiotehnicii, sisteme de iluminare artificială, sisteme de transmitere a energiei electrice, diferite turbine etc.

Descoperiri fascinante a făcut nu doar în domeniile electromagnetism şi inginerie, dar şi în robotică, balistică, ştiinţa calculatorului, fizică nucleară şi fizică teoretică.

Cartea „Fantasticele invenţii ale lui Nikola Tesla“ vorbeşte despre:

 • cele mai uimitoare invenţii ale lui Nikola Tesla descrise chiar de el;
 • descrierea proprie a lui Tesla despre planul de a electrifica lumea utilizând free energy (energie gratuită);
 • transmisia energiei electrice fără fir, direct prin atmosfera Pământului;
 • teoriile revoluţionare ale lui Tesla şi Marconi despre antigravitaţie, farfurii zburătoare şi călătorii în timp;
 • modul în care programul de apărare SUA „Star Wars“ (Războiul Stelelor), început în 1983, foloseşte tehnologia descoperită cu mult înainte de Tesla, botezată Raza Morţii;
 • viziunea lui Tesla despre aparatele de zbor antigravitaţionale electrice care preluau energia prin aer de la nişte turnuri de emisie;
 • cum energia electrică ar putea fi distribuită gratuit şi utilizată oriunde pe Pământ;
 • cele mai neobişnuite invenţii ale lui Tesla: maşina de citit gânduri, ozonizatoare, submarine electrice şi multe altele;
 • documentele de la Curtea Supremă de Justiţie despre demolarea faimosului Turn Wardenclyffe, construit de Tesla pentru a genera energie electrică gratuită (free energy)
 • .
Cartea este 0 incursiune fascinantă într-un subiect uitat sau ascuns…

Un geniu care a depăşit nu doar epoca în care a trăit, ci şi epoca noastră. O minte atât de măreaţă încât personalităţi socotite genii, precum Einstein, Edison, Marconi, s-au inspirat din invenţiile şi munca teoretică a lui Nikola Tesla.

Mai presus de toate însă inima acestui savant strălucit a bătut pentru omenire.

Tot ce şi-a dorit a fost să îmbunătăţească viaţa oamenilor pe Pământ.

Oare o asemenea carte ne-ar schimba viziunea asupra lumii în care trăim, asupra imenselor posibilităţi de a trăi într-un mediu ecologic?

Da, cu certitudine, „Fantasticele invenţii ale lui Nikola Tesla“ ar putea transforma pozitiv o lume întreagă, nu doar viziunea noastră…

De ce istoria ţine în obscuritate acest OM genial care s-a gândit în mod constant cum să creeze un viitor mai bun pentru umanitate?

A venit timpul să aducem la lumină adevărul despre Nikola Tesla şi miraculoasele sale invenţii!

Cuprinsul cărţii: „Fantasticele invenţii ale lui Nicola Tesla“

 • Prefaţă
 • Nikola Tesla - o altfel de biografie
 • Prima schiţă biografică (1981)
 • Primele brevete (1866-1888)
 • Experimente cu curenţi alternativi de înaltă tensiune şi înaltă frecvenţă (1891)
 • Alte brevete (1889-1900)
 • Transmiterea energiei electrice fără fir (1904)
 • Uimitoarea rază mortală a lui Tesla
 • Invenţii absolut incredibile
 • Ultimele brevete (1913-1928)
 • Tesla şi Piramidele de pe Marte
 • Anexă:
 • Documente ale Curţii Supreme privind demolarea Turnului Wardenclyffe
 • Bibliografie - O listă cu cărţile lui Tesla pe care le găsiţi în librării (dacă nu s-au epuizat deja)