0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Medicină Naturistă
 3. Terapia prin râs
Carte

Terapia prin râs

Terapia prin râs. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Un lucru amuzant întâmplat pe calea spre iluminare

Autor(i): Lenny Ravich
Editura: Herald
Colecţia: Terapia
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 220 (13x20 cm)
Preţ: 27,50 Lei
Disponibilitate: în stoc

Terapia prin ras - Un lucru amuzant întâmplat pe calea spre iluminare.

În domeniul psihologiei, râsul este de mult timp recunoscut pentru calităţile sale benefice.

Oamenii de ştiinţă au confirmat faptul că simţul umorului este un atribut necesar pentru cei care vor să funcţioneze la capacitate maximă.

În timpul unei porţii copioase de râs, organismul inhalează mai mult oxigen, face muşchii să se contracte, activează organele interne, hipotalamusul, glanda pituitară şi glanda suprarenală. Drept urmare, secreţia de endorfine va creşte.

Umorul sporeşte creativitatea şi este unul dintre instrumentele cheie folosit pentru combaterea stresului.

Râsul poate fi folosit cu succes la şcoală, la locul de muncă, în terapie şi consiliere precum şi în medicină, ca adjuvant în procesul de vindecare.

Râsul imbunatateste respectul de sine, sporeşte interacţiunea socială şi, în general, face viaţa mult mai plăcută.

Lenny Ravich este unul dintre susţinătorii terapiei prin râs, cartea sa fiind o oglindă vie a optimismului.

Cartea Terapia prin ras s-a vândut în peste 50.000 de exemplare, fiind un best-seller în Israel. La 1 iulie 2001 a câştigat premiul „The Israeli Book Award’s Platinum Plaque“.

„Sfatul meu pentru toată lumea este să găsească umor şi bună dispoziţie în fiecare zi. Nu încetăm să mai râdem pentru că îmbătrânim. Îmbătrânim pentru că am încetat să mai râdem. Aşa că haideţi să avem vise. Când ne pierdem visele, murim. Aşa că mulţi oameni se plimbă în jurul morţii şi nici măcar nu ştiu asta. Îmbătrânirea este obligatorie. Să creşti însă este opţional. Nu este niciodată prea târziu să fim tot ceea ce ne este cu putinţă să fim.

Trăieşte-ţi viaţa, dragul meu cititor, dar nu te ataşa de ea. E un dar temporar. Alege dragostea în locul fricii. Opusul dragostei nu este ura. Este frica. Priveşte lumea cu iubire, râsete, umor şi optimism - şi toate ţi se vor întoarce din abundenţă…

Încurajez pe fiecare să‑şi urmeze inima. Dacă facem ceva fără inimă nu merită făcut. Trebuie să facem ceea ce iubim cu adevărat.“

„Ce m-a atras iniţial la Gestalt terapie, a fost deschiderea sa faţă de creativitate şi experimentare. Atitudinea experienţială în grupurile de Gestalt implică spontaneitate, intuiţie şi creativitate. Umor înseamnă a inventa“, afirmă Lenny Ravich.

El a început să lucreze cu grupuri de Gestalt, în coterapie, din 1987, când, alături de colegul său, a observat relaţia dintre râs şi vindecare, prin comparaţie cu atitudinea opusă, în care persoanele se lăsau dominate de suferinţă, frică, tristeţe şi anxietate.

Au decis împreună să aprofundeze experimentul şi, în acest scop, au iniţiat un nou workshop, axat pe umor, conştientizare (awareness) şi teoria paradoxală a schimbării - Gestalt Laughter and Humour Workshop - pe parcursul căruia au observat că, integrând în procesul terapeutic umorul şi jocul, transformările apăreau mai repede şi la un nivel mai profund.

„Am aflat că atunci când umorul însoţeşte procesul de conştientizare, contrariile se reconciliază şi paradoxurile se rezolvă. Orice poate fi orice altceva. Viaţa este ambele şi nu ori una ori alta. Totul este într-o stare de flux şi proces.“

Cuprinsul cărţii: „Terapia prin râs“

 • Cuvânt înainte
 • Introducere
 • A te juca cu suferinţa
 • Lupta cu taurul de a lungul vieţii
 • A te juca cu absurdul
 • A râde cu trecutul
 • A te juca cu ruşinea
 • Râsul spiritual
 • Râsul emoţional
 • Râsul sănătos
 • Umorul şi bătrâneţea
 • Educaţia şi absurdul
 • Nu plec până nu primesc o îmbrăţişare
 • Optimism nesfârşit