0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Agricultură-Grădinărit
  3. Cultura arbuștilor fructiferi
Carte

Cultura arbuștilor fructiferi

Coperta cărții: Cultura arbuștilor fructiferi de la editura MAST.
Cartea: Cultura arbuștilor fructiferi
Autor: Conf. dr. ing. Lenuța Chira,
Editura: MAST
Cumpăr
Autor(i): Conf. dr. ing. Lenuța Chira,
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 208 (13x20 cm)
ISBN:9789731822471
Preţ: 15,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Cultura arbuștilor fructiferi“ este un ghid util pentru cei care vor să cultive diverși arbuști fructiferi cum ar fi: căpșunul, coacăzul, agrișul, zmeurul, murul, afinul, cătina albă, trandafirul de dulceață, lămâiul de apartament, smochinul, cornul, socul.

Cuprinsul cărţii: „Cultura arbuștilor fructiferi“

  • CĂPȘUNUL
    • Importanța culturii
    • Particularitățile de creștere și fructificare
    • Cerințele față de factorii de mediu
    • Soiurile de căpșun cultivate în România
    • Tehnologia de cultură a căpșunului
    • Cultura anuală a căpșunului
    • Cultura multianuală (clasică) a căpșunului
    • Cultura căpșunului remontant
    • Cultura protejată a căpșunului
    • Combaterea bolilor și a dăunătorilor
    • Maturarea și recoltarea
  • COACĂZUL NEGRU
    • Originea și importanța culturii
    • Descrierea morfologică
    • Particularitățile de creștere și fructificare
    • Cerințele față de factorii de mediu
    • Soiurile de coacăz negru cultivate în România
    • Tehnologia de cultură a coacăzului negru
    • Obținerea materialului săditor
    • Înființarea plantațiilor de coacăz negru
    • Lucrările agrotehnice aplicate în plantații
    • Bolile, dăunătorii și combaterea lor
    • Maturarea și recoltarea
  • COACĂZUL ROȘU
    • Importanța culturii
    • Descrierea morfologică și particularitățile biologice
    • Cerințele față de factorii de mediu
    • Principalele soiuri cultivate în România
    • Tehnologia de culturi
    • Obținerea materialului săditor
    • Lucrările agrotehnice aplicate în plantații
    • Maturarea și recoltarea
  • AGRIȘUL
    • Importanța culturii
    • Descrierea morfologică
    • Cerințele față de factorii de mediu
    • Principalele soiuri cultivate în România
    • Obținerea materialului săditor
    • Înființarea și întreținerea plantațiilor
    • Recoltarea
  • ZMEURUL
    • Importanța culturii
    • Particularitățile de creștere și fructificare
    • Cerințele față de factorii de mediu
    • Principalele soiuri cultivate în România
    • Obținerea materialului săditor
    • Înființarea plantației
    • Lucrările agrotehnice
    • Bolile dăunătorii și combaterea lor
    • Recoltarea
  • MURUL
    • Importanța culturii
    • Descrierea morfologică
    • Particularitățile de creștere și fructificare
    • Cerințele față de factorii de mediu
    • Principalele soiuri cultivate în România
    • Obținerea materialului săditor
    • Plantarea și întreținerea murului
    • Bolile, dăunătorii și combaterea lor
    • Recoltarea
  • AFINUL
    • Importanța culturii
    • Particularitățile de creștere și fructificare
    • Cerințele față de factorii de mediu
    • Principalele soiuri cultivate
    • Obținerea materialului săditor
    • Înființarea culturii
    • Lucrările agrotehnice
    • Bolile, dăunătorii și combaterea lor
    • Recoltarea
  • CĂTINA ALBĂ
    • Importanța culturii
    • Particularitățile de creștere și fructificare
    • Cerințele față de factorii de mediu
    • Principalele selecții (soiuri) cultivate în România
    • Obținerea materialului săditor
    • Înființarea și întreținerea plantațiilor
    • Recoltarea și valorificarea
  • TRANDAFIRUL DE DULCEAȚĂ
    • Importanța culturii
    • Speciile existente la noi în țară
    • Cerințele față de factorii de mediu
    • Obținerea materialului săditor
    • Înființarea plantațiilor
    • Lucrările agrotehnice
    • Bolile, dăunătorii și combaterea lor
    • Recoltarea și valorificarea petalelor
  • LĂMÂIUL DE APARTAMENT
    • Importanța culturii
    • Particularitățile de creștere și fructificare
    • Cerințele față de factorii de mediu
    • Soiuri de lămâi
    • Înmulțirea lămâiului
    • Tăierile de formare a coroanei
    • Lucrări de îngrijire
    • Dăunătorii și combaterea lor
  • SMOCHINUL
    • Importanța culturii
    • Particularitățile morfologice
    • Cerințele fața de factorii de mediu
    • Soiuri de smochin
    • Obținerea materialului săritor
    • Înființarea plantației
    • Lucrările agrotehnice
    • Protejarea smochinilor pe timpul iernii
    • Bolile, dăunătorii și combaterea lor
    • Recoltarea
  • CORNUL
    • Importanța culturii
    • Particularitățile de creștere și fructificare
    • Cerințele față de factorii de mediu
    • Principalele soiuri
    • Obținerea materialului săditor
    • Înființarea plantațiilor
    • Lucrările agrotehnice
    • Bolile, dăunătorii și combaterea lor
    • Recoltarea și valorificarea fructelor
  • SOCUL
    • Importanța culturii
    • Descrierea morfologică
    • Cerințele față de factorii de mediu
    • Selecțiile (soiurile) cultivate în România
    • Obținerea materialului săditor
    • Înființarea plantațiilor
    • Întreținerea plantațiilor
    • Bolile, dăunătorii și combaterea lor
    • Recoltarea și valorificarea
  • Model de grădină familială amenajată cu pomi și arbuști fructiferi
  • Produse alimentare prelucrate din fructele arbuștilor fructiferi
  • Produsele fitosanitare specifice combaterii bolilor și dăunătorilor la arbuștii fructiferi
  • BIBLIOGRAFIE