0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărți: Grădinărit
  4. 100 de proiecte de grădină de neratat
Carte

100 de proiecte de grădină de neratat

Autor(i): Larousse
Editura: Rao
Colecţia: Enciclopedia Truffaut
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 256 (20x26 cm)
Preţ: 98,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Iată o carte care ne învață cum să plantăm flori, cum să alegem speciile potrivite sau să asociem plantele corespunzătoare.

Aceasta cuprinde 106 aranjamente florale ușor de realizat pe tot parcursul anului.

Lucrarea se adresează celor pasionați de horticultură și grădinărit. Concepută într-un stil pedagogic, „100 de proiecte de grădină de neratat“ este un ghid practic și de inspirație care oferă rețete simple și rapide pentru realizarea unor jardiniere sau aranjamente decorative florale. Acestea pot fi așezate pe balcoane sau terase, și chiar în grădină.

Lucrarea conține 100 de proiecte clasate în funcție de anotimp și descrise pas cu pas. Fiecare pagină din dreapta include o imagine mare cu aranjamentul decorativ de reprodus, în timp ce pe cea din stânga sunt soluțiile pentru realizarea lui.

Iată, pentru exemplificare, câteva subcapitole relevante:

  • Un aranjament decorativ luminos (lavandă, santolină, euphorbia, iarbă decorativă);
  • Un coș cu parfumuri (vanilie, mentă, mușcate parfumate):
  • Joc de contraste (usturoi, coada șoricelului, salvie violet).

Dacă folosim mult busuioc la gătit, atunci ar fi, poate, o idee bună să deschidem la subcapitolul Busuioc pentru toate sosurile. În stânga este trecut tot ce ne trebuie pentru acest ghiveci aromatic: 4 ghivece cu garofițe pentru culoare, 1 ghiveci cu busuioc, 3 ghivece cu busuioc lămâie, un lighean din zinc, bile din argilă, un suport de lemn, o bucată de pâslă pentru drenaj, și pământ special pentru plante aromatice.

Mai jos, avem instrucțiunile de realizare și perioada optimă de plantare, în timp ce în partea din dreapta apare o fotografie a acestui aranjament parfumat.