0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Inteligență
  4. Suntem îndeajuns de inteligenți pentru a înțelege inteligența animalelor?
Carte

Suntem îndeajuns de inteligenți pentru a înțelege inteligența animalelor?

Coperta cărții: Suntem îndeajuns de inteligenți pentru a înțelege inteligența animalelor?. de la editura Humanitas.
Cartea: Suntem îndeajuns de inteligenți pentru a înțelege inteligența animalelor?
Autor: Frans de Waal
Editura: Humanitas
Cumpăr
Autor(i): Frans de Waal
Editura: Humanitas
Colecţia: Știință
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 368 (13x20 cm)
ISBN:9789735064105
Preţ: 42,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Suntem îndeajuns de inteligenți pentru a înțelege inteligența animalelor?“ ne poartă într-o călătorie fascinantă prin lumea surprinzătoare a cogniției animalelor, care nu sunt niște simple mașinării ce răspund la stimuli și reacționează mânate numai de instinct.

Autorul ne arată felul în care cercetările din ultimele decenii au descoperit că primatele își pot face planuri pentru viitor și pot folosi unelte, că delfinii sunt capabili de empatie și se pot striga pe nume, că unele păsări au o memorie vizuală uimitoare și chiar se pot recunoaște în oglindă, sau că elefanții își pot da seama ce sex au oamenii cu care interacționează.

Cartea lui Frans de Waal ne va face astfel să reexaminăm tot ceea ce credeam că știm atât despre inteligența animalelor, cât și despre a oamenilor.

De ce e omenirea atât de înclinată să subestimeze inteligența animalelor?

Le negăm în mod constant capacități pe care le considerăm de la sine înțelese în ceea ce ne privește.

Ce se ascunde în spatele acestei atitudini?

În încercarea de a înțelege la ce nivel mental operează celelalte specii, trebuie să admitem că adevăratele provocări nu vin numai din partea animalelor, ci și din partea noastră. […] Înainte de a ne întreba dacă animalele posedă un anumit tip de inteligență, în special una de care suntem atât de atașați, trebuie să depășim măcar rezistența internă de a recunoaște această posibilitate. De aici și întrebarea centrală a acestei cărți: „Suntem îndeajuns de inteligenți pentru a înțelege inteligența animalelor?“

Frans de Waal

Pe lângă faptul că este plină de informații și provocatoare, cartea lui Frans de Waal se dovedește o lectură cât se poate de plăcută.

The Washington Post