0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Inteligență
  4. Testul genialității
Carte

Testul genialității

Testul genialității. Editura Litera
Cumpăr

Poți să stăpânești cele mai tari idei

Autor(i): Giles Sparrow
Editura: Litera
Colecţia: IQ230
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 432 (14x20 cm)
Preţ: 69,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Testul genialității ne călăuzește într-o călătorie prin cele mai nebănuite și adânci idei ale umanității, ce au menirea de a ne pune la încercare puterea de gândire.

De la Big Bang și originea umanității până la teoria haosului, a existențialismului și a relativității, cartea ne provoacă să înțelegem esența lucrurilor, oferindu-ne instrumentele necesare stăpânirii marilor idei ce au frământat dintotdeauna mintea umană.

Pașii propuși de Giles Sparrow pentru a deveni un geniu includ o structură bine determinată: întrebări de testare a cunoștințelor, o prezentare a 10 subiecte pe care un geniu le cunoaște (sau ar trebui să o facă), aferente tematicii fiecărui capitol, jocuri de conversații intelectuale și un rezumat cu rol de fixare a cunoștințelor la sfârșitul fiecărui capitol.

Printre subiectele abordate: problema conștiinței, genomul uman, creierul uman, ultima teoremă a lui Fermat, ipoteza Riemann, teorema incompletitudinii a lui Gödel, postmodernismul, arhitectura modernă, keynesismul, semiotica și structuralismul, pisica lui Schrödinger, deconstructivismul, problema minte-corp, supercorzile, teoria cuantică, Big Bang, găurile negre.

O lectură fascinantă care te va ajuta să îți îmbogățești cunoștințele și să îți surprinzi plăcut apropiații.

Misiunea nu este neapărat să vezi ce nu a mai văzut nimeni, ci să gândești ce nu s-a mai gândit încă despre ce vede toată lumea.

Erwin Schrödinger

Conceptele fizice constituie creații libere ale minții omenești și nu sunt, în ciuda aparențelor, determinate numai de lumea exterioară.

Albert Einstein