0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Sănătate
 3. Anatomia unei boli aşa cum a fost percepută de pacient

PROMOȚIE

Până în 7 decembrie

Reduceri între 12% și 30% la peste 1700 de titluri

Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Carte

Anatomia unei boli aşa cum a fost percepută de pacient

Anatomia unei boli aşa cum a fost percepută de pacient. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Norman Cousins
Editura: Herald
Colecţia: Terapia
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 224 (13x20 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În cartea „Anatomia unei boli aşa cum a fost percepută de pacient. Consideraţii asupra vindecării şi regenerării“ (1979), prefaţata de Rene Dubos, autorul aduce în discuţie chestiunea relaţiei din pacient şi medic, subliniind importanta participării active a bolnavului la alegerea tratamentului şi mai ales responsabilizarea acestuia în procesul de reabilitare.

Forţa de a râde şi voinţa de a trăi sunt condiţii indispensabile unei vieţi sănătoase şi unei longevităţi biologic legitime.

Fără colaborarea deplină dintre minte şi trup, care „să se integreze pe baza voinţei într-un proces creativ de schimbare adaptativă“ nici sănătatea, nici longevitatea nu sunt posibile. Noţiuni precum placebo, asumarea durerii, creaţia şi experienţă medicală sunt integrate holist într-un discurs argumentativ care se sprijină pe o cantitate impresionantă de cazuri clinice.

„Anatomia unei boli“ a fost prima carte scrisă de un pacient care se referă la interesul nostru de a ne lua în stăpânire propria sănătate. Se află la originea revoluţiei din rândul pacienţilor care lucrează cu medicii lor şi îşi folosesc umorul pentru a stimula capacitatea de vindecare a propriului corp.

Când Norman Cousins a fost diagnosticat cu o boală paralizantă şi ireversibilă, acesta a pus bazele unei colaborări neobişnuite cu medicul său şi împreună au putut să depăşească orice aşteptări. Geniul doctorului a fost acela de a-şi ajuta pacientul să-şi folosească propriile puteri: râs, curaj şi tenacitate. Talentul pacientului a fost acela de a mobiliza propriile resurse naturale ale corpului, dovedind cât de eficientă poate fi mintea ca instrument al vindecării.

„Anatomia unei boli“ este un best-seller revoluţionar despre lupta cu o boală mortală prin umor şi participarea pacientului. Această remarcabilă poveste a triumfului spiritului uman produce la fel de multă inspiraţia acum că şi atunci.

Cuprinsul cărţii: „Anatomia unei boli aşa cum a fost percepută de pacient“

 • Introducere de Rene Dubos
 • Mulţumiri
 • Anatomia unei boli aşa cum a fost percepută de pacient
 • Misteriosul placebo
 • Creativitate şi longevitate
 • Durerea nu este cel mai mare inamic
 • Viziunea holistică asupra sănătăţii şi vindecării
 • Ce am învăţat de la trei mii de doctori
 • Bibliografie