0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Spiritualitate
 3. Centrii subtili de forţă
Carte

Centrii subtili de forţă

Centrii subtili de forţă. Editura Mix
CumpărDetalii carte

De la o înţelegere temeinică, la o aplicare practică

Autor(i): Shalila Sharamon, Bodo J. Baginski
Editura: Mix
Colecţia: Înţelepciunea practică
Anul apariţiei: 2003
Pagini: 276 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Centrii subtili de forţă“ este una dintre cărţile de referinţă despre misterioşii centrii de forţă ai fiinţei umane. Fragmente din această carte au apărut de-a lungul timpului în România în diverse cărţi ce tratează subiectul Tantra Yoga sau Kundalini Yoga.

Acum însă cititorii din România au posibilitatea să cunoască pentru prima oară textul integral al acestei cărţi putându-se convinge singuri de ce este ea atât de faimoasă în lumea întreagă.

Deschiderea şi armonizarea chakrelor este o călătorie către tine însuţi, o călătorie în viaţă şi o călătorie către Dumnezeu. Este o metodă totală de descătuşare a tuturor potenţialelor de care dispui ca om deoarece ajungi să cunoşti şi să înţelegi legile ce conduc viaţa.

Cartea „Centrii subtili de forţă“ este un instrument de cunoaştere şi de dezvăluire a posibilităţilor remarcabile ale omului. Citind cartea „Centrii subtili de forţă“ descoperim că activarea şi armonizarea chakrelor este un lucru accesibil, dar această ştiinţă a fost ascunsă de cei din vechime într-un „ambalaj“ complicat numai pentru ca valoarea ei să nu fie subapreciată şi pentru a fi transmisă neştirbită din generaţie în generaţie.

Veţi găsi în această carte, pe lângă prezentarea manifestărilor şi modului de funcţionare a chakrelor şi o serie de metode uşor practicabile pentru armonizarea centrilor de forţă. Tehnicile au fost selectate în aşa fel, încât, cu fineţe, pe nesimţite, ele să conducă la înviorarea şi deblocarea chakrelor. Nu contează prea mult pe care dintre metode o veţi alege, important este numai să începeţi, căci este vorba de împlinirea fiinţei dumneavoastră, acum şi aici. În această viaţă.

Fragment din cartea „Centrii subtili de forţă“

Deschiderea chakrelor este o călătorie către tine însuţi, o călătorie în viaţă şi o călătorie către Dumnezeu. Este o metodă totală de descătuşare a tuturor potenţialelor de care dispui ca om.

Posibilităţile care ne stau la dispoziţie în acest sens au fost indicate parţial sub titlul de „terapie“, denumire sub care nu trebuie să înţelegem că aceste procedee pot fi efectuate numai pe cale medicală. Cuvântul „terapie“ vine din limba greacă şi înseamnă „a oferi ajutor fiecăruia pe calea sa proprie“ - şi în acest sens aromele, sunetele, culorile şi pietrele preţioase pot fi de ajutor pe calea noastră.

Dacă vrem ca efectele pozitive ale terapiilor dedicate chakrelor să fie de durată, trebuie să le întâmpinăm printr-un proces interior de evoluţie şi de maturizare. Pentru a realiza acestea îţi recomandăm următoarele:

1) Alege-ţi una sau mai multe din formele de terapie indicate în această carte şi potrivite nevoilor tale şi practică-le cât mai regulat cu putinţă. Stabileşte în acest scop un ritm al tău propriu. Numai pe această cale este posibilă o evoluţie continuă.

2) Dacă în decursul unei terapii blocajele din chakre se dizolvă, este posibil să retrăieşti experienţele sau sentimentele care ţi-au cauzat iniţial blocajele. De asemenea, bolile cronice pot trece într-o fază acută trecătoare - aşa cum se întâmplă şi în tratamentele naturiste, acestea fiind reacţii de vindecare previzibile şi utile.

Lasă aceste reacţii să se desfăşoare, fără a interveni în ele şi fără a le judeca. Nu refula nici râsul, nici plânsul. Tot ce ţi se întâmplă constituie câte un aspect valoros al purificării naturale a chakrelor. Vei simţi tu însuţi dacă un astfel de proces de purificare va deveni prea intens. În acest caz lasă liniştit să înceteze fenomenul, stai încă un timp culcat sau pe scaun şi observă cu o atenţie afectuoasă procesele din trupul sau din sufletul tău - până când reacţia se stinge.

3) Acordă atenţie mai ales deschiderii chakrei inimii, care este punctul central al sistemului chakrelor, deoarece aici se dezvoltă iubirea care te deschide către viaţă şi către ceilalţi oameni, iubirea capabilă să neutralizeze toate tensiunile ce ţi-ar putea bloca din nou chakrele. Prin deschiderea chakrei inimii şi celelalte chakre vor rămâne deschise, iar potenţialul lor se va exprima în cel mai bun mod posibil.

4) Ai grija să integrezi în viaţa ta cotidiană toate trăirile care îţi sunt oferite prin deschiderea treptată a chakrelor. Nu refuza nimic, ci primeşte totul deschis şi cu bunăvoinţă. Numai astfel vei înţelege mesajele, valorificându-le în viaţa şi în evoluţia ta.

Înainte de a expune în amănunt diferitele forme de terapie, dorim să-ţi comunicăm ceva foarte important şi fundamental pentru înţelegerea lor. Punctul de pornire al Creaţiei este o Energie Conştientă, pură şi nelimitată, o energie încă nemanifestată, informă şi lipsită de proprietăţi. Atunci când această Energie Conştientă începe să vibreze, apar structurile energetice care generează toate variantele şi modificările, întreaga multitudine a fenomenelor din Creaţie. Cu cât vibraţiile Energiei Conştiente Primare sunt mai dense, cu atât mai concrete şi mai palpabile devin expresiile lor, până când apare aşa-numita materie grosieră.

Un principiu asemănător cunoaşte şi fizica cuantică. Aceasta descrie un câmp unitar, un câmp de acceleraţie minimă a materiei, care conţine, în stare latentă, toate stările posibile de acceleraţie a materiei şi din care acestea se transformă în fenomene, constituind lumea vizibilă.

În procesul de manifestare a Energiei Conştiente Primare se dezvoltă mai întâi nişte modele de vibraţii originare care străbat întreaga Creaţie, la toate nivelurile.

Ştim că lumina albă, incoloră se divide în cele şapte culori ale spectrului solar, din combinaţiile cărora rezultă întreaga bogăţie cromatică a lumii noastre. Regăsim aceleaşi modele originare de vibraţie, care se manifestă în domeniul luminii sub forma diferitelor culori şi în imperiul sunetelor, sub forma diferitelor tonuri. Şi aici există o gamă de bază, pe care se construieşte o infinită polifonie. Acelaşi lucru este valabil în imperiul abstract al numerelor, în lumea formelor şi a mişcărilor (aşa cum se exprimă, de exemplu, prin dans), în imperiul plantelor şi al animalelor, al aromelor si parfumurilor, al cristalelor şi mineralelor, al metalelor etc. În astrologie, modelele originare de vibraţii sunt exprimate prin principiile fiecărei planete şi ale fiecărei zodii, care, în om, apar sub forma diferitelor însuşiri, predispoziţii şi sentimente, precum şi în funcţionarea anumitor părţi şi organe ale corpului, toate corespunzând chakrelor care le sunt aferente.

Legea rezonantei permite influenţarea vibraţiilor din chakre. Dacă ne contopim prin fiinţa noastră exterioară sau lăuntrică cu un anumit model de vibraţie, vibraţiile chakrei corespunzătoare vor fi reglate şi înviorate în noi.

Dăm un exemplu în acest sens. Prin influenţa unei culori trandafirii delicate, în chakra inimii vei simţi blândeţe şi o iubire dulce. O rezonanţă similară a vibraţiilor produce şi cuarţul rozaliu, iar în muzică o melodie dulce, executată la harpă sau la vioară. Şi o atingere drăgăstoasă, iubitoare poate să inducă în chakra inimii o vibraţie corespunzătoare, contribuind la deschiderea şi activarea acesteia. Astfel, vei găsi în toate domeniile Creaţiei forme de manifestare care corespund delicateţei şi iubirii afectuoase ce pot trezi în tine aceleaşi vibraţii.

În capitolele precedente am prezentat aferenţii fiecărei chakre, precum şi trăirile în mijlocul naturii, culorile, pietrele preţioase, sunetele care pot fi utilizate pentru terapia chakrelor. Cu cât mai clară, mai naturală şi mai pură este vibraţia la care recurgem, cu atât mai eficientă va fi aceasta pentru revigorarea chakrelor tale, pentru ca ele să vibreze în forma pură, originară, iar influenţele negative sau funcţionarea defectuoasă să fie neutralizate.

Cuprinsul cărţii: „Centrii subtili de forţă“

 • Cuvânt introductiv
 • Sistemul energetic al omului şi corpurile de materie subtilă
 • Rolul şi funcţiile chakrelor
 • Ciclurile evolutive ale omului în lumina învăţăturilor despre chakre
 • Apariţia blocajelor în chakre
 • Deblocarea chakrelor
 • Cum putem descoperi blocajele din chakre
 • Sexualitatea şi chakrele
 • Prima chakră
 • A doua chakră
 • A treia chakră
 • A patra chakră
 • A cincea chakră
 • A şasea chakră
 • A şaptea chakră
 • Explicitări privind conexiunile astrologice
 • Posibilităţi de purificare şi activare a chakrelor
  • Trăiri în mijlocul naturii
  • Terapia prin sunete
  • Terapia prin culori
   • O meditaţie cromatică - chakra
 • Terapia prin pietre preţioase
 • Terapia prin arome
 • Forme de yoga
 • Respiraţia chakra
 • Masajul zonelor reflexogene ale chakrelor
 • Exerciţii fizice pentru deblocarea chakrelor
 • Transmiterea energiei vitale universale
 • O călătorie imaginară prin chakre
 • Addenda
  • Tabele orientative
 • Încheiere şi mulţumiri
 • Titluri şi lucrări de referinţă
 • Casete sonore pentru temele din această carte