0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Istorie
  3. Istoria unei trădări naționale. Tratatul cu Ucraina
Carte

Istoria unei trădări naționale. Tratatul cu Ucraina

Autor(i): Tiberiu Tudor
Editura: Prestige
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 284 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea este un document juridic și istoric la adresa unui act de politică externă considerat, de o mare parte a românilor, un act de trădare națională.

În 1997, pentru prima dată de la constituirea României Mari, un guvern român a cedat părți ale teritoriului național fără a fi amenințat cu agresiunea (ca în 1940), sau fără a se găsi sub presiunea ocupantului străin (ca în 1944 și 1947). Opinia publică românească nu a perceput dimensiunea dramatică a evenimentului.

Cartea profesorului Tiberiu Tudor dezvăluie gravele erori săvârșite de factorii decizionali ai țării în desfășurarea negocierilor și în redactarea Tratatului, precum și de parlamentarii chemați să-l ratifice.

Românii trebuie să cunoască adevărul într-o problemă capitală, în care cenzura, manipulările, propaganda și presiunile exercitate de Putere au ocultat sensul real al negocierilor și al Tratatului.

Oricât de mulți oameni răi s-ar găsi în această țară, nu se găsește nici unul care ar cuteza să pună numele său sub o învoială prin care am fi lipsiți de o parte din vatra strămoșilor noștri.

Eminescu