0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Origini. Povestea științifică a creației
Carte

Origini. Povestea științifică a creației

Autor(i): Jim Baggott
Editura: Humanitas
Colecţia: Știință
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 472 (13x20 cm)
Preţ: 54,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Există numeroase versiuni ale poveștii creației.

Cartea de față prezintă versiunea conformă cu știința modernă. Ea e rezultatul unui efort care a implicat (și continuă să implice) mii de oameni de știință, care pun laolaltă piesele unui imens puzzle, lansând mereu speculații și ipoteze, testând, dezbătând și revizuind.

Acești oameni de știință se străduiesc să se asigure că piesele puzzle-ului sunt fiecare în parte coerente și consistente. Dar pentru ca povestea să fie unitară și inteligibilă, piesele trebuie să se și potrivească între ele, de la scara mare a universului la Homo sapiens, la cele mai mici microorganisme și la particulele elementare din care e alcătuită întreaga substanță materială. E o constrângere puternică.

Acestea fiind spuse, nu există nici o versiune „autorizată“ sau „oficială“ a poveștii științifice a creației. Dacă ar exista, îmi permit totuși să sper că ar semăna poate cu cartea de față. Nu vreau să par melodramatic, însă cred că toate eforturile mele depuse vreme de peste douăzeci de ani în popularizarea științei s-au concentrat în ea. (Jim Baggott)