0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Pomicultură
  4. Nucul, alunul, migdalul
Carte

Nucul, alunul, migdalul

Nucul, alunul, migdalul. Editura MAST
CumpărDetalii carte

Autor(i): Prof. dr. doc. Vasile Cociu
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 270 (13x20 cm)
Preţ: 13,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Nucul, alunul şi migdalul“, acestă trinitate vegetală, a fost alături de om de-a lungul evoluţiei sale biologice, asigurând, prin fructele, lor un element vital: proteina.

Acum se ştie că doar soia depăşeşte conţinutul în substanţe proteice al celor trei plante pomicole.

Apreciem că marele public, iubitorii de pomi, vor găsi şi alte date interesante, pentru a le îndrăgi şi a contribui la extinderea lor.

Cartea „Nucul, alunul şi migdalul“ sintetizează cunoştinţele acumulate de distinşi cercetători din staţiunile experimentale pomicole şi de la catedrele de învăţământ superior, specialişti în domeniul nuciculturii din România, cărora le mulţumim şi pe această cale pentru pasiunea dedicată nucului, alunului şi migdalului.

Cuprinsul cărţii: „Nucul, alunul, migdalul“

  • Introducere
  • Nucul
    • Importanţa culturii nucului şi valoarea alimentară a nucilor
    • Incursiune în trecutul îndepărtat al nucului
    • Biodiversitatea genetică. Speciile genului Juglans
    • Particularităţi biologice ale nucului. Creşterea şi rodirea
    • Cerinţele nucului faţă de factorii de mediu
    • Date privind cultura nucului pe plan mondial
    • Situaţia culturii nucului în România
    • Realizări privind sortimentul de nuc în România
    • Dificultăţi întâmpinate în extinderea culturii nucului
    • Tendinţe şi orientări privind modernizarea culturii nucului
    • Aspecte privind înmulţirea nucului
    • Tehnologia culturii nucului în livadă
    • Protecţia pomilor şi a mediului
    • Combaterea integrată a dăunătorilor şi patogenilor nucului
    • Probleme ale recoltării, păstrării şi valorificării nucilor
    • Bibliografie selectivă
  • Alunul
    • Răspândirea în cultură. Prezent şi perspective
    • Biodiversitate genetică. Principalele specii
    • Particularităţile biologice ale alunului
    • Cerinţele alunului faţă de factorii de mediu
    • Soiurile - factor de progres în cultura alunului
    • Programe de ameliorare în perspectivă a soiurilor
    • Tehnologia obţinerii materialului săditor
    • Îngrijirea plantelor în livadă
    • Protecţia plantelor şi a mediului
    • Recoltarea, păstrarea şi valorificarea alunelor
    • Bibliografie selectivă
  • Migdalul
    • Importanţa culturii migdalului
    • Originea şi aria de răspândire
    • Biodiversitatea genetică. Taxonomia
    • Particularităţile biologice ale migdalului
    • Cerinţele migdalului faţă de factorii de mediu
    • Sortimentul actual şi perspectivele îmbunătăţirii lui pe cale genetică
    • Tehnologia culturii migdalului
    • Protecţia pomilor şi a mediului. Combatera integrată a dăunătorilor şi patogenilor migdalului
    • Recoltarea, păstrarea şi valorificarea migdalelor
    • Bibliografie selectivă