0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Cărți pentru copii
 3. Și animalele au sentimente?
Carte

Și animalele au sentimente?

Și animalele au sentimente?. Editura Mix
Cumpăr
Autor(i): David L. Rice, Trudy Calvert
Editura: Mix
Colecţia: Suflet de copil
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 32 color (29x21 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Și animalele au sentimente?“ este o carte ce vă dă prilejul să îi ajutați pe copii să înțeleagă ce este iubirea, loialitatea, curajul și alte sentimente, ilustrate prin întâmplări reale din viața animalelor.

Cartea se adresează copiilor cu vârste între 4 și 12 ani

„Și animalele au sentimente?“ este o colecție de povestiri adevărate despre animale, purtând girul unor oameni de știință și naturaliști, ea este deopotrivă o carte de suflet și una de învățătură.

Oare animalele au sentimente? Până mai ieri, cei mai mulți oameni de știință nu credeau acest lucru. Ei considerau că animalele se comportă instinctiv și, prin urmare, ele nu simt fericirea sau tristețea, nici bucuria de-a trăi. Însă oamenii de știință și-au schimbat părerea în zilele noastre.

Una dintre cele mai bune metode de a învăța despre animale este aceea de a le urmări comportamentul îndeaproape, o lungă perioadă de timp.

În cartea „Și animalele au sentimente?“ sunt prezentate câteva povești adevărate, din care putem vedea că animalele au totuși sentimente la fel ca și oamenii.

Devotamentul părintesc înseamnă iubirea și grija pe care un părinte le arată copiilor săi, prin faptul că îi hrănește, îi protejează, îi mângâie și îi învață. Iată acum un citat din cartea „Și animalele au sentimente?“ care arată că și unele animale sunt capabile să aibă acest sentiment.

„O barză femelă își creștea puii într-un cuib, pe acoperișul unei clădiri din Danemarca. Clădirea a luat foc dar barza a refuzat să-și abandoneze copiii. Când focul s-a apropiat, ea și-a acoperit puii ca să-i protejeze și a început să bată cu disperare din aripi, încercând să țină fumul departe. Focul a fost în cele din urmă stins, mama barză era neagră de fum și de funingine, dar puii ei erau în siguranță.“

Iată și alte citate din carte care ne arată că animalele au sentimente.

„O tânără antilopă era trasă în râu de un crocodil. Un hipopotam a văzut ce se întâmplă și s-a repezit asupra crocodilului; crocodilul a dat drumul antilopei și s-a retras înot. Hipopotamul a ajutat apoi cu blândețe antilopa rănită să ajungă pe malul râului. A simțit acest hipopotam compasiune?“

„Bizonilor de Alaska le place foarte mult să patineze. Ei alunecă, făcând piruete, de pe coama unui deal acoperit cu gheață. Se învârt încoace și-ncolo, cu picioarele înțepenite și cozile ridicate în aer, ca niște cârme. Apoi se urcă înapoi pe coama dealului, pentru o nouă tură. Simt bizonii bucurie?“

„Într-o seară, chiar înainte de apus, un cimpanzeu din rezervația naturală Gombe din Africa s-a urcat pe un deal de unde se vedea panorama unui lac foarte frumos. Nu mult după aceea, un alt cimpanzeu a urcat dealul. Cei doi cimpanzei s-au salutat cu un grohăit ușor, apoi, luându-se unul pe altul de mână, au privit soarele care apunea peste lac. Urșii de asemenea au fost văzuți șezând tăcuți și privind apusul de soare.“

Cuprinsul cărţii: „Și animalele au sentimente?“

 • Compasiune
 • Loialitate
 • Durere
 • Înșelăciune
 • Devotament părintesc
 • Iubire romantică
 • Răzbunare
 • Bucurie
 • Întrajutorare
 • Alegeri democratice
 • Inteligență
 • Comunicare
 • Iubire de frumos