0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Autoeducare
 4. Transformarea de sine
Carte

Transformarea de sine

Transformarea de sine. Editura Mix
Cumpăr

Cum ne putem schimba viața atunci când suntem într-o criză majoră

Autor(i): Richard Jafolla, Mary-Alice Jafolla
Editura: Mix
Colecţia: Prosperitate și succes
Anul apariţiei: 2003
Pagini: 164 (13x20 cm)
Preţ: 19,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Transformarea de sine“ se adresează celor care au ajuns la capătul puterilor sau pe culmile disperării, care cred că au încercat totul, de la gândirea pozitivă la rugăciune, dar rămân totuși torturați de probleme de care nu reușesc să scape.

Nimic în această lume nu este mai misterios, mai complex și mai intim ca peisajul propriului tău suflet. Tu călătorești singur prin el, îi urci culmile și îi cobori văile, ai coborât singur în prăpăstiile sale întunecate și te-ai odihnit pe pajiștile lui luminoase. Ți-ai construit singur închisorile, dar și catedralele.

Chiar dacă nu cunoști drumul pe care a apucat-o sufletul tău, tot ceea ce ești astăzi este rezultatul direct al acestui drum. Chiar acum, sufletul tău este precum un atlas rutier al vieții tale; poți găsi pe hărțile lui toate experiențele, toate convingerile, toate gândurile și toate emoțiile pe care le-ai adunat de-a lungul călătoriei. Multe din aceste convingeri te-au silit să faci cale întoarsă sau te-au blocat în niște fundături fără ieșire. Și totul, în numele dorinței de a-ți îmbunătăți viața. Și acum, ai ajuns aici, mânat de speranță, speriat încă de eșecurile din trecut, dar dornic să mai încerci o dată.

Sufletul tău are secretele lui. Unele din aceste gânduri și sentimente ascunse se dovedesc de multe ori chiar obstacolele care te împiedică să fii tu însuți, să experimentezi o stare mai intensă de pace, de bucurie, o sănătate mai bună, o prosperitate mai mare. Veritabili asasini care scurtcircuitează sinele tău superior, aceste obstacole trebuie înlăturate unul câte unul, până când calea devine liberă din nou. Dacă vei citi această carte, vei învăța să te confrunți nu cu aceste obstacole minore, ci cu marele obstacol, cel care a rezistat la orice tentativă a ta de a-l înlătura: o criză în care te-ai scufundat de atâta vreme încât te întrebi dacă vei mai putea ieși vreodată din ea? La fel de bine, ar putea fi o situație inedită, care a explodat subit în viața ta și care a generat un suflu atât de puternic, încât te-a acoperit cu pământ, silindu-te să-ți sapi o cale de ieșire înainte de a fi complet sufocat Poate fi o provocare fizică, cum ar fi o boală de inimă, un cancer sau o artrită, ori o substanță toxică ce a ajuns să te posede, precum tutunul, alcoolul sau un alt drog, ori chiar alimentația! Sau poate că este vorba de o relație personală care a devenit insuportabilă, de un faliment… Indiferent despre ce este vorba, acest obstacol major poate și trebuie să fie eliminat. Despre acest subiect tratează cartea „Transformarea de sine“.

Întrucât până acum nu ai reușit să schimbi nimic, este evident că trebuie să încerci o strategie mai radicală. A sosit timpul să încerci o tehnică specială, care oferă potențialul eliminării permanente a problemei, fără să lase în urma ei dureri, cicatrici sau regrete. Am putea numi acest procedeu TRANSFORMAREA DE SINE.

TRANSFORMAREA DE SINE este un proces care se produce la nivelul sufletului, căci nici o schimbare din viața ta nu poate fi permanentă dacă nu ai făcut-o mai întâi în sufletul tău. Evident, nimeni altcineva nu poate face acest lucru pentru tine, căci numai tu ai acces la toate gândurile, convingerile, emoțiile și amintirile depozitate în sufletul tău.

TRANSFORMAREA DE SINE este un proces extrem de intim, ușor de înțeles și de aplicat, putând fi adaptat la orice stil de viață. Autorii au scris această cartea „Transformarea de sine“ în speranța sinceră că ea va fi o binecuvântare pentru tine și că în paginile ei vei descoperi ajutorul de care ai nevoie pentru a depăși această provocare majoră și pentru a-ți schimba radical viața.

Îți dorim să reușești!

Fragment din carte

Noi căutăm mult prea des răspunsuri exterioare la problemele noastre interioare, deși dispunem înăuntrul nostru de o înțelepciune la care nu apelăm aproape niciodată. Indiferent de situația în care ne aflăm, problema reală nu este decât rareori aceea pe care o vedem. Adevărata problemă consta în incapacitatea noastră (adică în opoziția noastră subconștientă) de a-i permite acestei înțelepciuni interioare să-și prezinte planul în fața noastră. Natura umană ne face să privim o situație dificilă ca pe un set de circumstanțe „exterioare“ care se opun fericirii noastre, de pildă dorinței noastre de a fi bogați sau de a nu mai fi săraci, de a fi respectați sau de a nu mai fi dispretuiți, de a fi iubiți sau de a nu mai fi ignorați etc., adică de a fi… sau a nu fi. Ne trezim astfel că ne întrebăm prietenii, vecinii, toți cei dragi, căutând soluții și răspunsuri pentru problemele noastre. Unii apelează chiar la consultanță psihologică, dacă suferința lor este foarte acută. „Ce crezi că ar trebui să fac?“ Până la urmă, primim tot felul de sfaturi, dar nici un răspuns la întrebarea: „Care este situația ideală pentru mine?“ Dacă atunci când luăm o decizie, nu ne implicăm înțelepciunea interioară, nu facem altceva decât să dăm cu zarul, căci mai presus decât noi există un plan cosmic care operează, și cu care putem fi la unison sau nu (în funcție de care, vom avea succes sau nu).

Cuprinsul cărţii: „Transformarea de sine“

 • Introducere
 • Procesul
 • Instrucțiuni
 • Pasul unu – CONȘTIENTIZAREA
 • Conștientizarea – PAȘII SUFLETULUI
 • Pasul doi – BINECUVÂNTAREA
 • Binecuvântarea – PAȘII SUFLETULUI
 • Pasul trei – ANGAJAMENTUL
 • Angajamentul – PAȘII SUFLETULUI
 • Pasul patru – DETAȘAREA ȘI AFIRMAREA
 • Detașarea și afirmarea – PAȘII SUFLETULUI
 • Pasul cinci – DINAMIZAREA
 • Dinamizarea – PAȘII SUFLETULUI
 • Pasul șase – CREDINȚA
 • Credința – PAȘII SUFLETULUI
 • Pasul șapte – ELIBERAREA CĂII
 • Eliberarea căii – PAȘII SUFLETULUI
 • Către un nou orizont