0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Autoeducare
 4. Transformarea de sine
Carte

Transformarea de sine

Transformarea de sine. Editura Mix
CumpărDetalii carte

Cum ne putem schimba viaţa atunci când suntem într-o criză majoră

Autor(i): Richard Jafolla, Mary-Alice Jafolla
Editura: Mix
Colecţia: Prosperitate şi succes
Anul apariţiei: 2003
Pagini: 164 (13x20 cm)
Preţ: 19,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Transformarea de sine“ se adresează celor care au ajuns la capătul puterilor sau pe culmile disperării, care cred că au încercat totul, de la gândirea pozitivă la rugăciune, dar rămân totuşi torturaţi de probleme de care nu reuşesc să scape.

Nimic în această lume nu este mai misterios, mai complex şi mai intim ca peisajul propriului tău suflet. Tu călătoreşti singur prin el, îi urci culmile şi îi cobori văile, ai coborât singur în prăpăstiile sale întunecate şi te-ai odihnit pe pajiştile lui luminoase. Ţi-ai construit singur închisorile, dar şi catedralele.

Chiar dacă nu cunoşti drumul pe care a apucat-o sufletul tău, tot ceea ce eşti astăzi este rezultatul direct al acestui drum. Chiar acum, sufletul tău este precum un atlas rutier al vieţii tale; poţi găsi pe hărţile lui toate experienţele, toate convingerile, toate gândurile şi toate emoţiile pe care le-ai adunat de-a lungul călătoriei. Multe din aceste convingeri te-au silit să faci cale întoarsă sau te-au blocat în nişte fundături fără ieşire. Şi totul, în numele dorinţei de a-ţi îmbunătăţi viaţa. Şi acum, ai ajuns aici, mânat de speranţă, speriat încă de eşecurile din trecut, dar dornic să mai încerci o dată.

Sufletul tău are secretele lui. Unele din aceste gânduri şi sentimente ascunse se dovedesc de multe ori chiar obstacolele care te împiedică să fii tu însuţi, să experimentezi o stare mai intensă de pace, de bucurie, o sănătate mai bună, o prosperitate mai mare. Veritabili asasini care scurtcircuitează sinele tău superior, aceste obstacole trebuie înlăturate unul câte unul, până când calea devine liberă din nou. Dacă vei citi această carte, vei învăţa să te confrunţi nu cu aceste obstacole minore, ci cu marele obstacol, cel care a rezistat la orice tentativă a ta de a-l înlătura: o criză în care te-ai scufundat de atâta vreme încât te întrebi dacă vei mai putea ieşi vreodată din ea? La fel de bine, ar putea fi o situaţie inedită, care a explodat subit în viaţa ta şi care a generat un suflu atât de puternic, încât te-a acoperit cu pământ, silindu-te să-ţi sapi o cale de ieşire înainte de a fi complet sufocat Poate fi o provocare fizică, cum ar fi o boală de inimă, un cancer sau o artrită, ori o substanţă toxică ce a ajuns să te posede, precum tutunul, alcoolul sau un alt drog, ori chiar alimentaţia! Sau poate că este vorba de o relaţie personală care a devenit insuportabilă, de un faliment… Indiferent despre ce este vorba, acest obstacol major poate şi trebuie să fie eliminat. Despre acest subiect tratează cartea „Transformarea de sine“.

Întrucât până acum nu ai reuşit să schimbi nimic, este evident că trebuie să încerci o strategie mai radicală. A sosit timpul să încerci o tehnică specială, care oferă potenţialul eliminării permanente a problemei, fără să lase în urma ei dureri, cicatrici sau regrete. Am putea numi acest procedeu TRANSFORMAREA DE SINE.

TRANSFORMAREA DE SINE este un proces care se produce la nivelul sufletului, căci nici o schimbare din viaţa ta nu poate fi permanentă dacă nu ai făcut-o mai întâi în sufletul tău. Evident, nimeni altcineva nu poate face acest lucru pentru tine, căci numai tu ai acces la toate gândurile, convingerile, emoţiile şi amintirile depozitate în sufletul tău.

TRANSFORMAREA DE SINE este un proces extrem de intim, uşor de înţeles şi de aplicat, putând fi adaptat la orice stil de viaţă. Autorii au scris această cartea „Transformarea de sine“ în speranţa sinceră că ea va fi o binecuvântare pentru tine şi că în paginile ei vei descoperi ajutorul de care ai nevoie pentru a depăşi această provocare majoră şi pentru a-ţi schimba radical viaţa.

Îţi dorim să reuşeşti!

Fragment din carte

Noi căutăm mult prea des răspunsuri exterioare la problemele noastre interioare, deşi dispunem înăuntrul nostru de o înţelepciune la care nu apelăm aproape niciodată. Indiferent de situaţia în care ne aflăm, problema reală nu este decât rareori aceea pe care o vedem. Adevărata problemă consta în incapacitatea noastră (adică în opoziţia noastră subconştientă) de a-i permite acestei înţelepciuni interioare să-şi prezinte planul în faţa noastră. Natura umană ne face să privim o situaţie dificilă ca pe un set de circumstanţe „exterioare“ care se opun fericirii noastre, de pildă dorinţei noastre de a fi bogaţi sau de a nu mai fi săraci, de a fi respectaţi sau de a nu mai fi dispretuiţi, de a fi iubiţi sau de a nu mai fi ignoraţi etc., adică de a fi… sau a nu fi. Ne trezim astfel că ne întrebăm prietenii, vecinii, toţi cei dragi, căutând soluţii şi răspunsuri pentru problemele noastre. Unii apelează chiar la consultanţă psihologică, dacă suferinţa lor este foarte acută. „Ce crezi că ar trebui să fac?“ Până la urmă, primim tot felul de sfaturi, dar nici un răspuns la întrebarea: „Care este situaţia ideală pentru mine?“ Dacă atunci când luăm o decizie, nu ne implicăm înţelepciunea interioară, nu facem altceva decât să dăm cu zarul, căci mai presus decât noi există un plan cosmic care operează, şi cu care putem fi la unison sau nu (în funcţie de care, vom avea succes sau nu).

Cuprinsul cărţii: „Transformarea de sine“

 • Introducere
 • Procesul
 • Instrucţiuni
 • Pasul unu – CONŞTIENTIZAREA
 • Conştientizarea – PAŞII SUFLETULUI
 • Pasul doi – BINECUVÂNTAREA
 • Binecuvântarea – PAŞII SUFLETULUI
 • Pasul trei – ANGAJAMENTUL
 • Angajamentul – PAŞII SUFLETULUI
 • Pasul patru – DETAŞAREA ŞI AFIRMAREA
 • Detaşarea şi afirmarea – PAŞII SUFLETULUI
 • Pasul cinci – DINAMIZAREA
 • Dinamizarea – PAŞII SUFLETULUI
 • Pasul şase – CREDINŢA
 • Credinţa – PAŞII SUFLETULUI
 • Pasul şapte – ELIBERAREA CĂII
 • Eliberarea căii – PAŞII SUFLETULUI
 • Către un nou orizont