0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. Alimentaţia şi terapia naturistă cu cereale
Carte

Alimentaţia şi terapia naturistă cu cereale

Alimentaţia şi terapia naturistă cu cereale. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Gregorian Bivolaru
Editura: Shambala
Anul apariţiei: 2001
Pagini: 200 (14x20 cm)
Preţ: 10,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Regimul alimentar lacto-vegetarian a devenit aproape o modă în toate ţările dezvoltate. El a fost îmbrăţişat cu entuziasm, nu de puţine ori, chiar de către marile vedete de cinema şi de televiziune. Cu toate acestea, chiar şi acum la noi în ţară acest regim este privit ca o bizarerie. Aceasta se datorează cel mai adesea ignoranţei.

Cei care ar putea fi interesaţi de acest regim aud frecvent că numai produsele din carne conţin proteine şi tocmai de aceea ei cred cu tărie că fără aceste proteine din carne nu se poate trăi. Acest motiv principal îi face să evite o eventuală transformare în ceea ce priveşte modul lor de alimentaţie şi, cel mai adesea, ei se amăgesc că nu este cu putinţă să se renunţe definitiv la consumul de carne.

Cartea „Alimentaţia şi terapia naturistă cu cereale“ urmăreşte să vă arate că proteinele din carne nu sunt deloc indispensabile şi că, de fapt, soia şi anumite cereale, conţin, în plus, şi o mulţime de substanţe naturale nutritive ce nu se găsesc în carne.

Nu este deloc întâmplător că multe boli, cum ar fi cancerul, guta şi diabetul, sunt mai puţin cunoscute în rândul vegetarienilor. Mai mult decât atât, cei care au în alimentaţia lor zinică preparate pe bază de carne suferă într-un procentaj mai mare de boli ale tractului digestiv şi de boli cardio-vasculare în comparaţie cu cei care au un regim lacto-vegetarian.

În tratatele vechi orientale e spune că, într-o anumită măsură, suntem ceea ce mâncăm, însăşi mintea şi stările ei de claritate fiind considerabil influenţate de fiecare aliment pe care îl consumăm.

Cuprinsul cărţii: „Alimentaţia şi terapia naturistă cu cereale“

  • ALIMENTAŢIA NATURISTĂ
    • Regimul lacto-vegetarian - o alimentaţie sănătoasă
  • ALIMENTAŢIA - UN REMEDIU
    • Întoarcere către viitor
  • POLARITĂŢILE YIN ŞI YANG
    • Noţiuni generale
    • Yin şi yang în alimentaţie
    • Regimul OSHAWA nr. 7
  • CEREALELE
    • Un aliment universal
    • Structură şi transformare
    • În decursul rafinării
    • Proprietăţile nutriţionale
      • Glucidele
      • O sursă energetică
      • Glucidele şi activitatea cerebrală
      • Serotonina
    • Proprietăţile medicinale ale cerealelor
  • GRÂUL
    • Aminoacizii
    • Proprietăţile medicinale ale grâului
  • GRÂUL MOALE (CÂRNĂUL)
    • Reţete pe bază de grâu moale şi făină de grâu
    • Pâinea
      • Glutenul
      • Glutamatul de sodiu (glutamatul monosodic/GMS)
      • Fabricarea pâinii
      • Cum să recunoaştem o pâine bună
      • Proprietăţile nutriţionale ale pâinii
      • Proprietăţile medicinale ale pâinii
      • Fibrele
      • Reţete pentru pâine şi pe bază de pâine
    • Germenii de grâu
    • Grâul germinat
      • Noţiuni generale despre seminţele germinate
      • Puţină istorie
      • Proprietăţile nutriţionale ale seminţelor germinate
      • Obţinerea grâului germinat în condiţii casnice
      • Proprietăţile nutriţionale ale grâului germinat
      • Grâul germinat şi viaţa sexuală
      • Rolul grâului germinat în procesul de reîntinerire
      • Poate să ajute grâul germinat la combaterea cancerului?
      • Vitamina E
      • Reţete pe bază de grâu germinat
      • Bulgur
  • GRÂUL TARE (CHIRCĂ, ARNĂUT)
    • Pastele alimentare
      • Fabricarea
      • Conservarea
      • Fierberea
      • Proprietăţile nutriţionale ale pastelor făinoase
      • Pastele şi sănătatea
      • Reţete
      • Grişul
      • Proprietăţile nutriţionale ale grişului
      • Grişul şi sănătatea
      • Reţete pe bază de gris
  • HRIŞCA
    • Proprietăţile medicinale
    • Reţete pe bază de hrişcă
  • MEIUL ŞI SORGUL
    • Proprietăţile nutriţionale şi medicinale ale meiului
    • Reţete pe bază de mei
  • OREZUL
    • Proprietăţile nutriţionale ale orezului
    • Proprietăţile medicinale ale orezului
    • Vitamina B1
    • Reţete pe bază de orez
  • ORZUL
    • Proprietăţile nutriţionale ale orzului
    • Proprietăţile medicinale ale orzului
    • Reţete pe bază de orz
  • OVĂZUL
    • Proprietăţile nutritive şi medicinale ale ovăzului
    • Reţete pe bază de ovăz
  • PORUMBUL
    • Vitamina PP/B1 (niacina/acidul nicotinic)
    • Proprietăţile nutriţionale şi medicinale ale porumbului
    • Carotenii şi acţiunea antioxidantă
    • Organisme modificate genetic
    • Reţete pe bază de porumb
  • SECARA
    • Proprietăţile medicinale şi nutriţionale ale secarei
    • Reţete pe bază de secară
  • CEREALELE MICULUI DEJUN
  • ANEXĂ
  • MODALITĂŢI DE UTILIZARE A PLANTELOR
  • INDEX AFECŢIUNI