0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Religie
  3. Despre Isis şi Osiris
Carte

Despre Isis şi Osiris

Despre Isis şi Osiris. Editura Herald
Detalii carte

Autor(i): Plutarh
Editura: Herald
Anul apariţiei: 2006
Pagini: 157 (13x22 cm)
Preţ: 16,38 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Tratatul „Despre Isis şi Osiris“ face parte din scrierile adunate sub titlul Moralia, ce cuprinde dialoguri sau discursuri pe teme etice, politice, religioase, filosofice şi polemice.

În abordarea temelor filosofice se poate constata că Plutarh a fost puternic influenţat de scrierile lui Platon şi de concepţia pitagoreică asupra numerelor.

Tratatul „Despre Isis şi Osiris“ se doreşte a fi o prezentare a religiei egiptene, una dintre cele mai longevive din istoria omenirii, începuturile ei situându-se, aproximativ, în mileniul al IV-lea î. Hr.

Isis, al cărei nume în egipteană însemna tron, apare indisolubil legată de Osiris; chiar şi în hieroglifa lui Osiris, scaunul sau tronul, ce apare uneori alături de ochi şi de sceptru, o reprezintă pe ea.

Cultul lui Osiris a cunoscut în Egipt o răspândire fără precedent. Învierea lui miraculoasă hrănea speranţa oamenilor că, într-o altă viaţă, continuare într-un plan superior a vieţii de pe Pământ, îşi vor găsi împlinirea tuturor dorinţelor.

Pentru egiptenii antici, lumea de dincolo de moarte era o lume perfectă, cuprinzând toate elementele lumii celor vii care, la rândul ei, era o oglindire imperfectă a unei lumi idealizate.

Cuprinsul cărţii: „Despre Isis şi Osiris“

  • Cuvânt înainte
  • Despre Isis şi Osiris
  • BIBLIOGRAFIE
  • INDICE DE NUME PROPRII