0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Tesla - biografia unui geniu
Carte

Tesla - biografia unui geniu

Tesla - biografia unui geniu. Editura Pro Editură şi Tipografie
CumpărDetalii carte

Viaţa şi vremurile lui Nikola Tesla

Autor(i): Marc J. Seifer
Editura: Pro Editură şi Tipografie
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 456 (15x23 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Nikola Tesla (1856-1943), creditat ca fiind izvorul de inspiraţie pentru crearea radioului, roboţilor şi chiar a radarelor, a fost numit sfântul protector al electricităţii moderne. Bazată pe materiale originale şi care nu au mai fost disponibile anterior, această carte îndelung adamată este biografia completă a omului considerat de către mulţi părintele fondator al tehnologiei electrice moderne.

Printre creaţiile lui Nikola Tesla s-au numărat transportul curentului alternativ, iluminatul cu lămpi fluorescente şi neon, telegrafia fără fir şi turbinele gigantice care valorifică puterea cascadei Niagara.

Deoarece viaţa lui Nikola Tesla este atât de complexă şi controversată gândindu-ne la întrebări cum ar fi dacă Nikola Tesla a primit impulsuri din spaţiul extraterestru, de ce a eşuat în cele din urmă în parteneriatul său cu J.P. Morgan în construirea unui sistem global multifuncţional de distribuire fără fir a energiei electrice şi a informaţiilor, care a fost relaţia sa precisă cu Robert şi Katharine Johnson şi ce anume s-a petrecut cu sistemul de armament pe bază de fascicul de particule şi cu documentele secrete, atât în timpul vieţii sale, cât şi imediat după moartea sa.

Parcurgând cartea „Tesla - biografia unui geniu“ veţi descoperi întâmplări şi mistere nediscutate până acum, ce ţin de viaţa şi realizările lui Nikola Tesla.

Pentru a vă atrage mai mult atenţia asupra vieţii şi activităţii sale, dacă mai era nevoie, privind natura acestui mare inventator, mi-am permis să vă citez câteva din afirmaţiile sale. Ele vor spune totul.

„Energia electrică este omniprezentă, în cantităţi nelimitate şi poate propulsa toate maşinile din lume fără utilizarea petrolului, cărbunelui, gazului metan sau a oricărui alt combustibil.“

Vă recomand lectura acestei cărţi ce zugrăveşte viaţa unui om de geniu, considerat ca fiind unul dintre cei mai mari inventatori ai acestei planete şi pe care, totuşi, societatea a căutat să-l ascundă sau să-i minimalizeze opera.