0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Științe de frontieră
  3. Viitorul omenirii
Carte

Viitorul omenirii

Autor(i): Michio Kaku
Editura: Trei
Colecţia: Acum pentru viitor
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 528 (13x20 cm)
Preţ: 59,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Civilizația umană se află pe punctul de a se extinde dincolo de Pământ. Nu mai e doar o posibilitate, a devenit o necesitate: fie că vom fi forțați de schimbările climatice, de epuizarea resurselor sau de catastrofe viitoare care ne vor obliga să părăsim planeta, este sigur că, într-o bună zi, vom ajunge să locuim printre stele.

În stilul său inconfundabil, fizicianul Michio Kaku explorează modul în care umanitatea ar putea dezvolta gradual o civilizație în spațiul cosmic, grație evoluțiilor spectaculoase din robotică, nanotehnologie și biotehnologie.

Michio Kaku este un popularizator al științei experimentat și perspicace, reușind să stârnească interesul publicului larg pentru cele mai provocatoare aspecte ale subiectelor pe care le abordează. „Viitorul omenirii“ conține o cantitate uriașă de speculații științifice, pe care Kaku le stăpânește și le organizează impecabil.

Steve Donoghue, Christian Science Monitor

Autorul bestsellerului „Viitorul minții umane“ străbate frontierele astrofizicii, inteligenței artificiale și tehnologiei pentru a oferi o viziune uluitoare asupra viitorului nostru în spațiu și asupra destinului omenirii. Intrăm într-o nouă Epocă de Aur a explorării spațiale. Cândva un domeniu al ficțiunii, strămutarea civilizației umane pe alte planete devine tot mai mult o posibilitate științifică, ba chiar o necesitate, dacă vom fi obligați în viitor să părăsim Pământul.

Renumitul fizician și futurolog dr. Michio Kaku explorează în detaliu o viziune convingătoare asupra modului în care omenirea ar putea să dezvolte o civilizație durabilă în spațiul cosmic.

Autorul descrie progresele științifice care ne-ar permite să terra-formăm Marte și alte planete și să construim acolo orașe locuibile. Apoi ne poartă într-o călătorie în afara sistemului nostru solar, unde oamenii de știință au găsit numeroase planete pe orbitele stelelor învecinate și unde e posibil să găsească în curând Sfântul Graal al astronomiei: o planetă geamănă a Pământului.

În sfârșit, sunt discutate noile tehnologii, cum ar fi nano-navele, pânzele-laser și rachetele cu fuziune, care ar putea înlesni călătoriile interstelare, deschizând noi frontiere pentru civilizația umană.

Depășim limitele galaxiei noastre și chiar ale universului nostru atunci când dr. Kaku examinează unele dintre cele mai fierbinți subiecte științifice din zilele noastre, printre care motorul warp, găurile de vierme, hiperspațiul, universurile paralele și multiversul.

În final, el ne arată că, într-o bună zi, oamenii ar putea să dobândească o formă de nemurire și să fie capabili să-și părăsească întru totul corpul, trimițându-și conștiința cu ajutorul fasciculelor laser către noi locuri din spațiul cosmic.

Cu o limpezime admirabilă, Michio Kaku prezintă formarea planetelor și istoria rachetelor, explicându-ne cum am putea coloniza nu doar Marte, ci și unii dintre sateliții giganților gazoși Jupiter și Saturn.

Steven Poole, The Wall Street Journal

O privire uimitoare asupra viitorului. Întotdeauna optimist și exuberant, Kaku oferă o serie fascinantă de scenarii în care oamenii, depășind obstacolele actuale, reușesc să călătorească în univers.

Kirkus Reviews