0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cum să ne stimulăm sistemul imunitar
Carte

Cum să ne stimulăm sistemul imunitar

Cum să ne stimulăm sistemul imunitar. Editura
CumpărDetalii carte

Alimente-cheie pentru dezvoltarea mecanismelor naturale de apărare

Autor(i): Isabelle Huot, Denis Roy
Editura: Polirom
Colecţia: Sănătate, dietetică
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 248 (13x20 cm)
Preţ: 24,03 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Zi de zi, organismul nostru este supus agresiunilor stresului şi ale factorilor de mediu.

Pentru contracararea acestora, medicii şi nutriţioniştii recomandă adoptarea unor obiceiuri de viaţă sănătoase şi a unei diete echilibrate, din care nu trebuie să lipsească cerealele integrale, fructele şi legumele.

Prebioticele şi probioticele, suplimentele alimentare extrase din plante au, la rândul lor, un efect benefic asupra sistemului imunitar, care ne apără de acţiunea agenţilor nocivi.

Meniurile şi sfaturile practice din această carte ne ajută să asigurăm buna funcţionare a sistemului imunitar şi să renunţăm la obiceiurile alimentare incorecte, pentru a fi mereu în formă şi a preîntâmpina apariţia bolilor.

Cuprinsul cărţii: „Cum să ne stimulăm sistemul imunitar“

  • Sistemul imunitar - rolul şi importanţa lui; bolile legate de funcţionarea lui necorespunzătoare
    • Sistemul imunitar: recunosc, tolerez sau resping?
    • Corpul meu, o fortăreaţă
    • Mi-e rău!
    • Inflamaţia
    • Pac-man şi eu
    • Cum reacţionăm la elementele exterioare: răspunsul imunitar înnăscut
    • Îmi amintesc: răspunsul imunitar adaptativ
    • TH /TH2: imunitatea mea oscilează între ele
    • Îmi fac rău mie însumi: bolile autoimune
    • Chinurile vârstei: imunosenescenţa
    • Intestinul, etapă obligatorie pentru o imunitate optimă
    • Aliaţi preţioşi
    • Ipoteză şi prevenire
  • Bolile atopice şi alergiile. Sistemul imunitar se manifestă excesiv!
    • Ce este atopia?
    • Analizarea mai atentă a alergiei
    • Evoluţia alergiei sau istoria naturală a atopiei
    • Factori de risc
    • Prevenirea eczemei
  • Rolul alimentaţiei în funcţionarea optimă a sistemului imunitar
    • Vitamina A
    • Vitamina A şi sistemul imunitar
    • Vitamina C
    • Vitamina E
    • Seleniul
    • Zincul
    • Ceilalţi antioxidanţi
    • Raportul omega-6/omega-3
    • Proteinele din zer
    • Alimentele cu virtuţi unice
    • Ciupercile
    • Produsele obţinute prin lactofermentare
    • Miso
    • Merişorul (afinul american)
  • Probioticele şi sistemul imunitar
    • Bifidobacteriile
    • Lactobacilii
    • Bacteriile iaurtului
    • Probioticele şi sistemul imunitar intestinal
    • Fibrele alimentare şi prebioticele
    • Fibrele alimentare
    • Prebioticele
  • Suplimentele naturale şi sistemul imunitar
    • Ginsengul
    • Ginkgo biloba
    • Echinacea
    • Noni
    • Mangustanul
    • Fitosterolii
    • Lăptişorul de matcă
  • Practica
    • Cele mai bune alegeri de tartinabile pentru micul dejun
    • Cele mai bune legume
    • Superlegumele
    • Cele mai bune fructe
    • Cele mai bune nuci
    • Cele mai bune surse de magneziu
    • Alimente bogate în antioxidanţi
    • Cum alegem vitaminele
    • Usturoi şi ceapă în fiecare zi
    • Cele mai bune uleiuri
    • Leguminoasele: aliaţi în lupta împotriva bolilor
    • Cerealele integrale: unde pot fi găsite?
    • Pesticidele şi sistemul imunitar
    • Hormonii şi antibioticele: produsele din carne pun probleme
    • Impactul reziduurilor de antibiotice
    • OMG şi sănătatea
  • Glosar
  • Referinţe bibliografice
  • Mulţumiri