0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Cărţi: Reţete culinare
  4. Să gătim gustos, simplu şi sănătos
Carte

Să gătim gustos, simplu şi sănătos

Să gătim gustos, simplu şi sănătos. Editura
CumpărDetalii carte

Reţete vegetariene la îndemână oricui

Autor(i): Gabriela Dima
Editura: Păzitorul Adevărului
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 260 color (14x20 cm)
Preţ: 24,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Nu în zadar se face referire la gătit ca la o artă, atunci când se vorbeşte despre „arta culinară“ şi aceasta pentru că atunci când este practicat cu pricepere şi pasiune, gătitul îşi merită pe deplin statutul de artă.

Însă, în plus faţă de ceea ce se înţelege de obicei prin „artă culinară“, autoarea acestei cărţi ţine cont pe lângă rafinamentul gustului şi de sănătatea ingredientelor şi a modului de preparare.

Aşa se face că produsul final nu excelează doar din punct de vedere al gustului, ci „cade bine“ organismului, oferindu-i o alimentaţie sănătoasă şi nutritivă în acelaşi timp.

Talentul autoarei de a urmări simultan toate aceste avantaje prin mijloace simple, face din cartea de faţă un manual practic binevenit oricărei gospodine care aspiră să se desăvârşească printre altele şi în arta gătitului sănătos.

Cuprinsul cărţii: „Să gătim gustos, simplu şi sănătos“

  • Aperitive
    • Pateu de morcov
    • Pateu de ţelină
    • Pateu de pătrunjel rădăcină
    • Pateu de năut
    • Roşii umplute cu conopidă
    • Roşii umplute cu salată de vinete
    • Roşii umplute cu ciuperci
    • Vinete cu maioneză de soia
    • Fasole verde cu maioneză de soia
    • Ciuperci cu maioneză
    • Icre de griş
    • Pateu de linte
    • Pateu de soia
    • Pateu de mazăre
  • Baze pentru preparate
    • Soia bază pentru smântână, maioneză, unt
    • Smântână de soia
    • Maioneză de soia I
    • Maionezăde soia II
    • Unt de soia I
    • Unt de soia II
    • Lapte de soia
    • Crutoane pentru supe
    • Prepararea glutenului
  • Chiftele, şniţele, droburi
    • Drob de nucă
    • Drob de cartofi
    • Drob de varză
    • Drob de gluten cu nucă
    • Drob de orez cu ciuperci
    • Chiftele de dovlecel
    • Chiftele de ciuperci
    • Chiftele de spanac
    • Chiftele de cartofi
    • Chiftele din cartofi fierţi
    • Chiftele de soia
    • Şniţele de soia
    • Şniţel de gluten
    • Şniţele din fulgi de ovăz
    • „Mici“ vegetarieni
    • Vinete pane I
    • Vinete pane II
    • Conopidă pane I
    • Conopidă pane II
    • Dovlecei pane
    • Varză pane
    • Ciuperci pane I
    • Ciuperci pane II
    • Ţelină pane
    • Salam vegetal
  • Supe
    • Supă cu tăiţei
    • Supă de roşii
    • Supă-cremă de cartofi
    • Supă-cremă de morcov
    • Supă de zarzavat
    • Supă de roşii cu orez
    • Supă de găluşte
    • Supă de chimen
    • Supă din diferite legume
    • Supă de dovlecei
    • Supă de linte
    • Supă de cartofi
    • Supă de mazăre
  • Ciorbe
    • Ciorbă de perişoare
    • Ciorbă de fasole boabe
    • Ciorbă de linte
    • Ciorbă de fasole verde
    • Ciorbă de dovlecei
    • Ciorbă de ciuperci Champignon
    • Ciorbă de Pleurotus
    • Ciorbă de hribi
    • Ciorbă de legume cu paste
    • Ciorbă ţărănească de legume
    • Ciorbă de zarzavat
    • Ciorbă de praz I
    • Ciorbă de praz II
    • Ciorbă de varză
    • Ciorbă de conopidă
    • Ciorbă de cartofi I
    • Ciorbă de cartofi II
    • Ciorbă de spanac
    • Ciorbă de urzici
    • Ciorbă de salată I
    • Ciorbă de salată II
  • Mâncăruri scăzute
    • Pilaf de orez
    • Gluten cu sos
    • Ardei umpluţi
    • Sarmale
    • Sarmale în foi de viţă
    • Sarmale în frunze de hrean
    • Sarmale în frunze de ştevie
    • Sarmale în frunze de podbal
    • Ciuperci umplute
    • Ciulama de ciuperci
    • Tocană de ciuperci
    • Tocăniţă de cartofi cu ciuperci
    • Ciuperci la cuptor
    • Spaghete cu sos de ciuperci
    • Cartofi cu ciuperci I
    • Cartofi cu ciuperci II
    • Sufleu de cartofi cu spanac
    • Cartofi umpluţi
    • Piure de cartofi
    • Tocană de cartofi
    • Salată de cartofi I
    • Cartofi natur
    • Cartofi pai
    • Salată á la rus
    • Tocăniţă de cartofi cu mazăre
    • Cartofi copţi cu ceapă
    • Musaca de cartofi
    • Musaca de cartofi cu vinete şi ardei
    • Capia sau gogoşari copţi
    • Mâncare de gogoşar cu vinete
    • Tocană de legume
    • Tocană de conopidă
    • Conopidă cu sos
    • Gluten cu legume
    • Ghiveci din legume
    • Praz cu maioneză de soia
    • Ciulama de praz
    • Legume cu pesmet
    • Legume cu roşii la cuptor
    • Dovlecei umpluţi cu orez
    • Mâncare de dovlecel
    • Pilaf de dovlecel
    • Arpacaş cu ciuperci
    • Arpacaş cu legume
    • Spanac cu maioneză
    • Urzici cu maioneză
    • Pizza
    • Sosul pentru pizza
  • Sosuri
    • Sos de roşii
    • Sos de ardei
    • Sos de hrean
    • Sos de spanac
    • Sos de usturoi
    • Sos de soia
    • Sos de ştevie
    • Sos de urzici
    • Sos de legume
  • Salate
    • Salată asortată
    • Salată de salată verde
    • Salată de ceapă
    • Salată de morcov
    • Salată de varză
    • Salată de roşii
    • Salată de castraveţi
    • Salată de ardei
    • Salată de praz
    • Salată de andive
    • Salată de ţelină
    • Salată de sfeclă roşie
    • Salată de gulii
    • Salată de brocoli
    • Salată de spanac
    • Salată de păpădie
    • Salată de urzici
    • Salată de măcriş
    • Salată de untişor
    • Salată de leurdă
  • Aluaturi
    • Pâine de casă
    • Pâine cu seminţe
    • Pâine cu secară şi seminţe
    • Chifle
    • Covrigei cu susan sau mac
    • Cornuri simple
    • Cornuleţe fragede
    • Saleuri cu susan
    • Saleuri cu in sau chimen
    • Aluat pentru plăcinte I
    • Aluat pentru plăcinte II
    • Plăcintă cu dovleac
    • Plăcintă cu nucă
    • Plăcintă cu mere
    • Plăcintă cu mere I
    • Plăcintă cu mere II
  • Dulciuri
    • Bomboane „Rafaelo“
    • Prăjitură de nuci cu banane
    • Chec cu nuci
    • Prăjitură cu nucă
    • Prăjitură glazurată cu nucă
    • Albă ca zăpada
    • Budincă de griş
    • Budincă de mei
    • Budincă de mei cu fructe
    • Budincă din fulgi de ovăz
    • Budincă din fulgi de ovăz cu fructe
    • Sos de gutui
    • Sos de mere
    • Frişcă de soia
    • Tartă de fructe
    • Mere coapte umplute
    • Arpacaş cu nucă şi stafide
    • Arpacaş cu fructe
  • Conserve
    • Suc de roşii
    • Gogoşari
    • Păstăi în suc de roşii
    • Castraveţi în suc de roşii
    • Suc de roşii cu ardei roşu sau gogoşar
    • Ardei pentru umplut, în suc de roşii
    • Ardei pentru umplut
    • Vinete şi gogoşar în suc de roşii
    • Pastă de roşii
    • Pastă de ardei
    • Ketchup I
    • Ketchup II
    • Bulion de zarzăre (corcoduşe)
    • Castraveţi în bulion de zarzăre (corcoduşe)
    • Castraveţi în saramură
    • Ardei şi roşii felii
    • Vegeta I
    • Vegeta II
    • Zacuscă
    • Ghiveci de vinete
    • Ghiveci pentru iarnă
  • Fructe conservate
    • Compoturi din fructe I
    • Compot din fructe II
    • Fructe conservate în suc propriu
    • Gem din fructe
  • Băuturi proaspete
    • Nectar de fructe
    • Nectar de mere
    • Coctail de fructe
    • Coctail de fructe cu grâu încolţit
    • Nectar de fructe
    • Suc de cătină
    • Suc de măceşe
    • Lapte de migdale
    • Lapte de susan
    • Lapte de nucă