0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Cărți: Rețete culinare
  4. Să gătim gustos, simplu și sănătos
Carte

Să gătim gustos, simplu și sănătos

Să gătim gustos, simplu și sănătos. Editura Păzitorul Adevărului

Rețete vegetariene la îndemână oricui

Autor(i): Gabriela Dima
Editura: Păzitorul Adevărului
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 260 color (14x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Nu în zadar se face referire la gătit ca la o artă, atunci când se vorbește despre „arta culinară“ și aceasta pentru că atunci când este practicat cu pricepere și pasiune, gătitul își merită pe deplin statutul de artă.

Însă, în plus față de ceea ce se înțelege de obicei prin „artă culinară“, autoarea acestei cărți ține cont pe lângă rafinamentul gustului și de sănătatea ingredientelor și a modului de preparare.

Așa se face că produsul final nu excelează doar din punct de vedere al gustului, ci „cade bine“ organismului, oferindu-i o alimentație sănătoasă și nutritivă în același timp.

Talentul autoarei de a urmări simultan toate aceste avantaje prin mijloace simple, face din cartea de față un manual practic binevenit oricărei gospodine care aspiră să se desăvârșească printre altele și în arta gătitului sănătos.

Cuprinsul cărţii: „Să gătim gustos, simplu și sănătos“

  • Aperitive
    • Pateu de morcov
    • Pateu de țelină
    • Pateu de pătrunjel rădăcină
    • Pateu de năut
    • Roșii umplute cu conopidă
    • Roșii umplute cu salată de vinete
    • Roșii umplute cu ciuperci
    • Vinete cu maioneză de soia
    • Fasole verde cu maioneză de soia
    • Ciuperci cu maioneză
    • Icre de griș
    • Pateu de linte
    • Pateu de soia
    • Pateu de mazăre
  • Baze pentru preparate
    • Soia bază pentru smântână, maioneză, unt
    • Smântână de soia
    • Maioneză de soia I
    • Maionezăde soia II
    • Unt de soia I
    • Unt de soia II
    • Lapte de soia
    • Crutoane pentru supe
    • Prepararea glutenului
  • Chiftele, șnițele, droburi
    • Drob de nucă
    • Drob de cartofi
    • Drob de varză
    • Drob de gluten cu nucă
    • Drob de orez cu ciuperci
    • Chiftele de dovlecel
    • Chiftele de ciuperci
    • Chiftele de spanac
    • Chiftele de cartofi
    • Chiftele din cartofi fierți
    • Chiftele de soia
    • Șnițele de soia
    • Șnițel de gluten
    • Șnițele din fulgi de ovăz
    • „Mici“ vegetarieni
    • Vinete pane I
    • Vinete pane II
    • Conopidă pane I
    • Conopidă pane II
    • Dovlecei pane
    • Varză pane
    • Ciuperci pane I
    • Ciuperci pane II
    • Țelină pane
    • Salam vegetal
  • Supe
    • Supă cu tăiței
    • Supă de roșii
    • Supă-cremă de cartofi
    • Supă-cremă de morcov
    • Supă de zarzavat
    • Supă de roșii cu orez
    • Supă de găluște
    • Supă de chimen
    • Supă din diferite legume
    • Supă de dovlecei
    • Supă de linte
    • Supă de cartofi
    • Supă de mazăre
  • Ciorbe
    • Ciorbă de perișoare
    • Ciorbă de fasole boabe
    • Ciorbă de linte
    • Ciorbă de fasole verde
    • Ciorbă de dovlecei
    • Ciorbă de ciuperci Champignon
    • Ciorbă de Pleurotus
    • Ciorbă de hribi
    • Ciorbă de legume cu paste
    • Ciorbă țărănească de legume
    • Ciorbă de zarzavat
    • Ciorbă de praz I
    • Ciorbă de praz II
    • Ciorbă de varză
    • Ciorbă de conopidă
    • Ciorbă de cartofi I
    • Ciorbă de cartofi II
    • Ciorbă de spanac
    • Ciorbă de urzici
    • Ciorbă de salată I
    • Ciorbă de salată II
  • Mâncăruri scăzute
    • Pilaf de orez
    • Gluten cu sos
    • Ardei umpluți
    • Sarmale
    • Sarmale în foi de viță
    • Sarmale în frunze de hrean
    • Sarmale în frunze de ștevie
    • Sarmale în frunze de podbal
    • Ciuperci umplute
    • Ciulama de ciuperci
    • Tocană de ciuperci
    • Tocăniță de cartofi cu ciuperci
    • Ciuperci la cuptor
    • Spaghete cu sos de ciuperci
    • Cartofi cu ciuperci I
    • Cartofi cu ciuperci II
    • Sufleu de cartofi cu spanac
    • Cartofi umpluți
    • Piure de cartofi
    • Tocană de cartofi
    • Salată de cartofi I
    • Cartofi natur
    • Cartofi pai
    • Salată á la rus
    • Tocăniță de cartofi cu mazăre
    • Cartofi copți cu ceapă
    • Musaca de cartofi
    • Musaca de cartofi cu vinete și ardei
    • Capia sau gogoșari copți
    • Mâncare de gogoșar cu vinete
    • Tocană de legume
    • Tocană de conopidă
    • Conopidă cu sos
    • Gluten cu legume
    • Ghiveci din legume
    • Praz cu maioneză de soia
    • Ciulama de praz
    • Legume cu pesmet
    • Legume cu roșii la cuptor
    • Dovlecei umpluți cu orez
    • Mâncare de dovlecel
    • Pilaf de dovlecel
    • Arpacaș cu ciuperci
    • Arpacaș cu legume
    • Spanac cu maioneză
    • Urzici cu maioneză
    • Pizza
    • Sosul pentru pizza
  • Sosuri
    • Sos de roșii
    • Sos de ardei
    • Sos de hrean
    • Sos de spanac
    • Sos de usturoi
    • Sos de soia
    • Sos de ștevie
    • Sos de urzici
    • Sos de legume
  • Salate
    • Salată asortată
    • Salată de salată verde
    • Salată de ceapă
    • Salată de morcov
    • Salată de varză
    • Salată de roșii
    • Salată de castraveți
    • Salată de ardei
    • Salată de praz
    • Salată de andive
    • Salată de țelină
    • Salată de sfeclă roșie
    • Salată de gulii
    • Salată de brocoli
    • Salată de spanac
    • Salată de păpădie
    • Salată de urzici
    • Salată de măcriș
    • Salată de untișor
    • Salată de leurdă
  • Aluaturi
    • Pâine de casă
    • Pâine cu semințe
    • Pâine cu secară și semințe
    • Chifle
    • Covrigei cu susan sau mac
    • Cornuri simple
    • Cornulețe fragede
    • Saleuri cu susan
    • Saleuri cu in sau chimen
    • Aluat pentru plăcinte I
    • Aluat pentru plăcinte II
    • Plăcintă cu dovleac
    • Plăcintă cu nucă
    • Plăcintă cu mere
    • Plăcintă cu mere I
    • Plăcintă cu mere II
  • Dulciuri
    • Bomboane „Rafaelo“
    • Prăjitură de nuci cu banane
    • Chec cu nuci
    • Prăjitură cu nucă
    • Prăjitură glazurată cu nucă
    • Albă ca zăpada
    • Budincă de griș
    • Budincă de mei
    • Budincă de mei cu fructe
    • Budincă din fulgi de ovăz
    • Budincă din fulgi de ovăz cu fructe
    • Sos de gutui
    • Sos de mere
    • Frișcă de soia
    • Tartă de fructe
    • Mere coapte umplute
    • Arpacaș cu nucă și stafide
    • Arpacaș cu fructe
  • Conserve
    • Suc de roșii
    • Gogoșari
    • Păstăi în suc de roșii
    • Castraveți în suc de roșii
    • Suc de roșii cu ardei roșu sau gogoșar
    • Ardei pentru umplut, în suc de roșii
    • Ardei pentru umplut
    • Vinete și gogoșar în suc de roșii
    • Pastă de roșii
    • Pastă de ardei
    • Ketchup I
    • Ketchup II
    • Bulion de zarzăre (corcodușe)
    • Castraveți în bulion de zarzăre (corcodușe)
    • Castraveți în saramură
    • Ardei și roșii felii
    • Vegeta I
    • Vegeta II
    • Zacuscă
    • Ghiveci de vinete
    • Ghiveci pentru iarnă
  • Fructe conservate
    • Compoturi din fructe I
    • Compot din fructe II
    • Fructe conservate în suc propriu
    • Gem din fructe
  • Băuturi proaspete
    • Nectar de fructe
    • Nectar de mere
    • Coctail de fructe
    • Coctail de fructe cu grâu încolțit
    • Nectar de fructe
    • Suc de cătină
    • Suc de măceșe
    • Lapte de migdale
    • Lapte de susan
    • Lapte de nucă