Brânzeturi pentru casă și piață
120 de rețete pentru prelucrarea laptelui
Autor(i): Lotte Hanreich, Edith ZeltnerEditura: MAST
Colecţia: Mâncăruri și băuturi
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 222 (13x20 cm)
ISBN:9789731822136
Preţ: 22,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Cartea „Brânzeturi pentru casă și piață“ conține peste 120 de rețete de prelucrare a laptelui și alte informații utile despre produsele lactate.
Aflați cum să vă preparați singuri lapte acru, iaurt, chefir, smântână, lapte bătut, branză nematurată, brânză moale, brânză tare, brânză cu mucegai.
Cuprinsul cărţii: „Brânzeturi pentru casă și piață“
- Cuvânt înainte la a 8-a ediție
- Laptele, hrană pentru om
- Substanțele din lapte
- Tipuri de lapte: de vacă, de oaie, de capră, de iapă
- Laptele de capră
- Laptele de oaie
- Laptele de iapă
- Lapte pentru prepararea brânzeturilor
- Igiena
- Depozitarea laptelui
- Lactatele lichide, untul și zerul
- Laptele acru
- Iaurtul
- Chefirul
- Smântână
- Untul
- Laptele bătut
- Zerul și produsele din zer
- Prepararea brânzeturilor
- Instrucțiuni generale de preparare
- Pregătirea laptelui
- Brânza nematurată
- Brânză complet nematurată
- Comercializarea brânzei nematurate
- Brânza moale
- Producerea unei roți de brânză moale
- Rețete de brânză moale
- Brânză moale cu Brevibacterium linens
- Brânza cu mucegai
- Brânza cu consistență medie și brânza tare
- Instrucțiuni generale de preparare a brânzei cu consistență medie și a brânzei tari
- Prinderea laptelui
- Rețete de brânză cu consistență medie și brânză tari
- Posibile greșeli la prepararea brânzeturilor
- Alte posibile cauze ale greșelilor la prepararea brânzei tari
- Unelte
- Mic dicționar