Zero. Istoria terorismului
Editura: Deceneu
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 304 (13x20 cm)
ISBN:9789739466394
Preţ: 23,10 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile
La începutul secolului al XX-lea își face intrarea pentru prima dată revoluționarul pur al distrugerii, nihilistul insensibil la suferința umană; necerând și neoferind niciodată îndurare, neavând alt scop decât distrugerea, el a lăsat pe pământ urme de neșters, primele doua dintre cele mai distructive mișcări revoluționare fiind influențate de către el, iar fără el poate că aceste mișcări nu ar fi existat niciodată.
Arma principală a terorii este dezumanizarea; ea se hrănește cu secrete, batjocură, amenințări și zvonuri; nu îndrăznește niciodată să se arate la lumina zilei, deoarece astfel ar fi văzută așa cum este cu adevărat, atât de disprețuitoare și de ofensivă față de demnitatea umană, încât ar fi abolită de către furia trezită a poporului.
Așa cum teroarea își asigură supraviețuirea doar prin creșterea câmpului sau de iresponsabilitate, tot la fel libertatea își asigură supraviețuirea prin creșterea câmpului sau de responsabilitate, prin permiterea unor libertăți din ce în ce mai mari în cadrul legii.
Dar atacul împotriva nihilismului trebuie purtat prin intermediul a ceva mult mai implacabil decât propriul nostru exemplu.
Orice armă psihologică - radio, film, învățătura din școli și universități, ziare - trebuie să fie plasate în slujba celor care luptă împotriva conspirației nihiliste, iar aceste arme trebuie ascuțite bine.
Grupuri întregi de oameni liberi trebuie să fie trimise peste tot, pentru a reprezenta democrația, în lupta sa împotriva nihilismului.