0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărți: Cultura ciupercilor
  4. Cultura ciupercilor pentru începători
Carte

Cultura ciupercilor pentru începători

Cultura ciupercilor pentru începători. Editura Nomina Lex
Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Nomina Lex
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 254 (15x20 cm)
Preţ: 23,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Structurată pe parcursul a 15 capitole, cartea „Cultura ciupercilor pentru începători“ reprezintă un adevărat manual de cultivare a ciupercilor care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui cultivator de ciuperci din România.

Cartea prezintă, pe înțelesul tuturor, tehnologiile de cultivare pentru cinci specii de ciuperci comestibile: Champignon (Agaricus), Ciuperca termofilă, Ciuperca lui Dumnezeu, Pleurotus și Ciuperca parfumată.

Cuprinsul cărţii: „Cultura ciupercilor pentru începători“

  • Scurt istoric
  • Ciupercile - prieten și dușman
  • Ciupercile - aliment și medicament
  • Recomandări privind consumul unor specii de ciuperci
  • Recomandări privind cultivarea
  • Ce sunt ciupercile?
  • Nutriția la ciuperci
  • Agaricus spp. Scurtă prezentare
  • Sistemul de cultură clasic la champignon
    • Spații de cultură și amenajarea aceslora
    • Igienizarea spațiului de cultură
    • Alte amenajări ale spațiului de cultură
    • Compostul în sistem clasic, componente
    • Spații de compostare
    • Tehnologia pregătirii compostului în sistem clasic
    • Introducerea compostului în ciupercărie
    • Însămânțarea în cultură clasică
    • Condițiile de microclimat după însămânțare
    • Amestecul de acoperire și acoperirea
    • Lucrări de întreținere după acoperire și condiții de microclimat
    • Recoltarea și randamentul în sistemul clasic
    • Cultura ciupercilor în spațiu deschis, neprotejat
      • Agaricus bisporus
      • Cultura ciupercilor Pleurotus ostreatus
  • Tehnologia de cultură a ciupercii termofile, Agaricus bitorquis, în sistem clasic
    • Tehnologia de cultură
    • Așezarea substratului nutritiv și însămânțarea
    • Tulpini și hibrizi de A. bitorquis
    • Aplicarea amestecului de acoperire
    • Recoltarea
    • Proiecția culturii
  • Agaricus brasiliensis (Agaricus blazei, Ciuperca lui Dumnezeu)
    • Caracterizare morfologică
    • Condiții de creștere
    • Pregătirea compostului
    • Valoarea medicinală
  • Cultura ciupercilor Pleurotus spp. în sistem clasic
    • Specii ce se cultivă în România
    • Valoarea alimentară a buretilor
    • Tehnologia în sistem clasic
    • Spațiul de cultură
    • Amenajarea spațiului de cultură
    • Amplasarea stelajelor
    • Dezinfecția spațiului de cultură
    • Substratul de cultură
    • Pregătirea substratului
    • Dezinfecția termică a substratului
    • Dezinfecția termică a materialelor proteice
    • Calitatea substratului
    • Însămânțarea ciupercilor Pleurotns spp.
    • Așezarea sacilor la incubare
    • Fazele desfășurării incubării
    • Inducția fructificării
    • Fructificare și dirijare a microclimatului
    • Recoltarea ciupercilor
    • Randamentul obținut și eficienta economică
  • Tehnologia de cultură pe substrat lignicol, rumeguș
    • Substratul de cultură
    • Dezinfecția substratului
  • Tehnologia pe butuci de lemn
    • Alegerea materialului lemnos
    • Inocularea butucilor
    • Așezarea butucilor la incubat
  • Lentinus edodes, shiitake, ciuperca parfumată sau pâinișoara pestriță
    • Prezentarea speciei
    • Tehnologia de cultură pe butuci de lemn
    • Alegerea lemnului
    • Inocularea
    • Incubarea sau împânzirea miceliului în lemnul butucilor
    • Tehnologia de cultură pe substrat lignicol, rumeguș
    • Efectul medicinal al ciupercilor Lentinus edodes
  • LISTĂ DE FIGURI
  • BIBLIOGRAFIE