0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Cultura ciupercilor
  4. Cultura ciupercilor pentru începători
Carte

Cultura ciupercilor pentru începători

Cultura ciupercilor pentru începători. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Nomina Lex
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 254 (15x20 cm)
Preţ: 23,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Structurată pe parcursul a 15 capitole, cartea „Cultura ciupercilor pentru începători“ reprezintă un adevărat manual de cultivare a ciupercilor care nu trebuie să lipsească din biblioteca niciunui cultivator de ciuperci din România.

Cartea prezintă, pe înţelesul tuturor, tehnologiile de cultivare pentru cinci specii de ciuperci comestibile: Champignon (Agaricus), Ciuperca termofilă, Ciuperca lui Dumnezeu, Pleurotus şi Ciuperca parfumată.

Cuprinsul cărţii: „Cultura ciupercilor pentru începători“

  • Scurt istoric
  • Ciupercile - prieten şi duşman
  • Ciupercile - aliment şi medicament
  • Recomandări privind consumul unor specii de ciuperci
  • Recomandări privind cultivarea
  • Ce sunt ciupercile?
  • Nutriţia la ciuperci
  • Agaricus spp. Scurtă prezentare
  • Sistemul de cultură clasic la champignon
    • Spaţii de cultură şi amenajarea aceslora
    • Igienizarea spaţiului de cultură
    • Alte amenajări ale spaţiului de cultură
    • Compostul în sistem clasic, componente
    • Spaţii de compostare
    • Tehnologia pregătirii compostului în sistem clasic
    • Introducerea compostului în ciupercărie
    • Însămânţarea în cultură clasică
    • Condiţiile de microclimat după însămânţare
    • Amestecul de acoperire şi acoperirea
    • Lucrări de întreţinere după acoperire şi condiţii de microclimat
    • Recoltarea şi randamentul în sistemul clasic
    • Cultura ciupercilor în spaţiu deschis, neprotejat
      • Agaricus bisporus
      • Cultura ciupercilor Pleurotus ostreatus
  • Tehnologia de cultură a ciupercii termofile, Agaricus bitorquis, în sistem clasic
    • Tehnologia de cultură
    • Aşezarea substratului nutritiv şi însămânţarea
    • Tulpini şi hibrizi de A. bitorquis
    • Aplicarea amestecului de acoperire
    • Recoltarea
    • Proiecţia culturii
  • Agaricus brasiliensis (Agaricus blazei, Ciuperca lui Dumnezeu)
    • Caracterizare morfologică
    • Condiţii de creştere
    • Pregătirea compostului
    • Valoarea medicinală
  • Cultura ciupercilor Pleurotus spp. în sistem clasic
    • Specii ce se cultivă în România
    • Valoarea alimentară a buretilor
    • Tehnologia în sistem clasic
    • Spaţiul de cultură
    • Amenajarea spaţiului de cultură
    • Amplasarea stelajelor
    • Dezinfecţia spaţiului de cultură
    • Substratul de cultură
    • Pregătirea substratului
    • Dezinfecţia termică a substratului
    • Dezinfecţia termică a materialelor proteice
    • Calitatea substratului
    • Însămânţarea ciupercilor Pleurotns spp.
    • Aşezarea sacilor la incubare
    • Fazele desfăşurării incubării
    • Inducţia fructificării
    • Fructificare şi dirijare a microclimatului
    • Recoltarea ciupercilor
    • Randamentul obţinut şi eficienta economică
  • Tehnologia de cultură pe substrat lignicol, rumeguş
    • Substratul de cultură
    • Dezinfecţia substratului
  • Tehnologia pe butuci de lemn
    • Alegerea materialului lemnos
    • Inocularea butucilor
    • Aşezarea butucilor la incubat
  • Lentinus edodes, shiitake, ciuperca parfumată sau pâinişoara pestriţă
    • Prezentarea speciei
    • Tehnologia de cultură pe butuci de lemn
    • Alegerea lemnului
    • Inocularea
    • Incubarea sau împânzirea miceliului în lemnul butucilor
    • Tehnologia de cultură pe substrat lignicol, rumeguş
    • Efectul medicinal al ciupercilor Lentinus edodes
  • LISTĂ DE FIGURI
  • BIBLIOGRAFIE